Alerandro proslavlja gol (Reuters)
Alerandro proslavlja gol (Reuters)

Imamo gol godine u Brazilu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.08.24. | 03:46

Alerandro ide u krug kandidata za “Puškaša”

Izvukao se Kruzeiro na gostovanju Vitoriji i spasao se poraza golovima Argentinca Huana Dinenja (2:0) ali meč se neće pamtiti po rezultatu već po spektakularnom pogotku domaćeg centarfora Alerandra.

Mladi napadač je postigao gol sezone u Brazilu i verovatno ušao u krug najužih kandidata za nagradu “Puškaš” koju FIFA dodeljuje za najlepši gol godine.

Izabrane vesti

Vitorija je protiv gostiju iz Belo Orizontea povela golom Osvalda iz penala u 25. minutu, a četiri minuta kasnije je usledio najlepši detalj meča. Gostujući štoper Žoao Marselo je slabo reagovao na centaršut sa desnog krila i izbio loptu iznad sebe, a Alerandro se majstorski snašao. Okrenuo se, namestio se i makazicama sa nekih 14 metara postigao spektakularan gol! Iskusni golman Kasio se nije ni pomerio već je samo pogledom ispratio Alerandrovu majstoriju…

Da to ne bude gol vredan tri boda, pobrinuo se Alernadrov saigrač Neris koji je isključen desetak minuta kasnije i Kruzeiro je u drugom poluvremenu iskoristio brojačnu prednost. Argentinac Dinenjo je golovima u 78. i 84. minutu spasao goste poraza.

Ali, rezultat je ostao u drugom planu, ceo Brazil i fudbalska planeta se dive majstoriji Vitorijinog Alerandra.



 


tagovi

Vitorija BaijaKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara