Imamo četiri nova prvoligaša

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 14:29

Kraj u srpskim ligama...

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije doneo je na današnjem sastanku očekivane odluke: Superliga i Prva liga Srbije biće nastavljene 30. maja i biće odigrane samo preostale četiri runde. Kako je ranije i najavljeno plej-of i plej-aut ukinuti su.

Za razliku od prva dva ranga u svim ostalim ligama trenutne tabele, odnosno stanje na u njima u trenutku prekida takmičenja proglašeno je za konačno. Dakle, za sve srpskoligaše, zonaše i omladinske kategorije sezona je danas zvanično završena. Ona što nas najviše zanima u celoj priči jesu pobednici u četiri grupe Srpske lige. Jer radi se o novim prvoligašima. A to su: IMT (Beograd), Železničar Pančevo (Vojvodina), Jagodina (Istok) i Borac Čačak (Zapad).

Izabrane vesti

"Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno", stoji između ostalog u saopštenju FSS-a.

Evo i konačnih tabela srpskih liga:

SRPSKA LIGA - BEOGRAD

SRPSKA LIGA - VOJVODINA

SRPSKA LIGA - ZAPAD

SRPSKA LIGA - ISTOK

Kada govorimo o novim članovima Srpske lige izvesno je da će to postati Smederevo i Budućnost iz Dobanovaca, dva tima koja imaju minimalne šanse da se spasu ispadanja iz Prve lige Srbije u preostala četiri kola. Iz zonskih liga trebalo bi da uđu: Pomoravlje, Sloboda Užice, Sloboda Novi Kozarci, Radnički Svilajnac, Železničar Lajkovac, Sloga Čonoplja, Pčinja, Mladost Medoševac, Gruža, Mladost Novi Sad, Kablovi i BSK Batajnica.

NAPOMENA: Tabele su preuzete sa sajta srbijasportt.net


tagovi

srpske lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara