Ima života u Napoliju, Gatuzovi puleni stigli do polufinala Kupa Italije

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 22:46

Lacio eliminisan - 1:0

U četvrtfinalu Kupa Italije sastali su se Napoli i Lacio. Napoli koji se žestoko muči u Seriji A i Lacio koji igra bolje nego "ikad". I u takvom razvoju situacije prednost su imali Rimljani, ali su ipak Napolitanci ti koji su pod vođstvom Đenara Gatuza uspeli da se dokopaju polufinala pobedom od 1:0 (1:0). Bio je to vrlo interesantan duel pun dešavanja, posebno u prvom poluvremenu.

I konačno malo osmeha za vatrene Napolitance, ali i loših vesti za Lacio koji neće braniti trofej u ovom takmičenju...

Izabrane vesti

Prvo poluvreme bilo je veoma sadržajno. Napolitanci su želeli da se pokažu publici u malo boljem svetlu i već su u 2. minutu utakmice došli do gola. Na asistenciju Zjelinskog pogodio je Insinje i najavio malo bolji meč po tim Đenara Gatuza.

Ali, to je bio samo početak uzbuđenja. Lacio je imao penal već u 10. minutu utakmice, ali ga Ćiro Imobile nije iskoristio.

Uzbuđenja su se nizala jedno za drugim, a Napoli je ostao sa 10 igrača na terenu tako što je Hisaj posle žutog kartona u 8. minutu dobio još jedan u 19. i tako je svoje igrače doveo u veoma nepovoljan položaj.

Nervoza je vladala i kod Lacijala, pa su gosti takođe ostali sa 10 igrača jer je Lukas Leiva isključen već u 25. minutu i to posle žutog, pa direktnog crvenog kartona. Tako su obe ekipe ostale na terenu sa jednakim brojem igrača.

Lacio je čak došao do gola sredinom drugog poluvremena, ali je on opravdano poništen jer je Ćiro Imobile bio u ofsajdu pre nego što je na vrlo efektan način zatresao mrežu. Još jedan gol je Napoliju poništen u 86. minutu.

Napoli je mogao do drugog gola u 70. minutu utakmice kada je Milik probao, a njegov udarac je završio na desnoj stativi. Do kraja nije bilo promena, za to je bio zaslužan Ospina, a Napoli tako posle sumornih rezultata konačno ima malo razloga za zadovoljstvo.

U polufinalu Lacio će igrati protiv boljeg iz duela Fjorentine i Intera.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara