©MN Press
©MN Press

Ilija Stojančić: Igrao sam Ligu šampiona protiv Liverpula, PSŽ-a i Napolija

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 07:54

Nekadašnji omladinac Zvezde traži novu sredinu za napredovanje, nadajući se Superligi ili PLS-u

Nadarenost i virtuoznost, kojima se isticao u Nišu, nisu promakli skautima Crvene zvezde pa je svojevremeno sa Beograđanima ugovorio saradnju. Posle peha sa povredom kolena Ilija Stojančić nije napredovao željenim tempom. Poslednjih šest meseci odigrao je za Jagodinu jer je bilo bitno da negde igra. Bio je na solidnom nivou. Trenutno, individualno radi sa Mihajlom Kostićem u Nišu i čeka rasplet situacije. Da podsetimo da je Stojančić sa omladincima Zvezde igrao u Ligi šampiona.

“Pre dve i po godine, sa juniorima ‘crveno – belih’, igrao sam Ligu šampiona protiv Liverpula, PSŽ – a i Napolija. Bilo je to veliko i značajno iskustvo. Nakon omladinskog staža poslali su me u Grafičar na kaljenje gde sam zadobio neugodnu povredu. Oporavak je trajao sedam meseci posle čega sam se vratio na prvoligaške terene. Igrao sam za Loznicu, a poslednjih šest meseci za Jagodinu”, ističe Ilija Stojančić.

Izabrane vesti

Nakon što su Ćurani ispali u niži rang slobodni ste u izboru nove sredine.

“Traži se novi klub, prava sredina za moj razvoj. Želim da idem uzlaznom linijom. Mislim da bi neki prvoligaški tim, za narednih šest meseci do godinu dana, bio po meri. Ne bežim ni od Superlige kao što nisam bežao da igram na krilnim pozicijama mada mi najviše odgovara mesto prednjeg veznog igrača”.

Svakom mladom fudbaleru san je da se dokaže u ekipama večitih rivala. Verujemo i vama pošto ste bili član Zvezde.

“Iskreno se nadam da ću se jednog dana vratiti na stadion ‘Rajko Mitić’. Međutim, poziv na Marakanu se zaslužuje dobrim partijama. Očekujem da ću zaslužiti povratnu kartu za Zvezdu”, zaključuje Stojančić koji je prihvatio da narednih dana sastavi Mozzartov "Humanitarni tiket u podne".

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbe.com


tagovi

Ilija StojančićSrbijaPLSSuperligaslobodan igrac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara