Majkl Kin i Mohamed Salah (©Reuters)
Majkl Kin i Mohamed Salah (©Reuters)

Iks Derbi na Gudisonu: Liverpul ne sme da omane, Evertonu gori pod nogama

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 15:19

Redsi i Karamele skoro redovno remiziraju u međusobnim mečevima van Enfilda, a sada im takav ishod ne odgovara

Potraga za trenerom u fudbalskom klubu Liverpul je donekle zastala. Pre samo dve sedmice pretpostavljalo se da će Portugalac Ruben Amorim da nasledi Jirgena Klopa, ali su odgovorni u klubu sa Enfilda promenili mišljenje. Aktuelni strateg Sportinga iz Lisabona, za koga se priča i da se sastao sa predstavnicima Vest Hem Junajteda, očigledno više nije prvi izbor za sledbenika Nemca koji je stekao status legende među Redsima.

Dok se izbor novog kormilara LFC-a odugovlači, fokus je prebačen na ekipu, koja u sredu ima obavezan zadatak u trci za titulu prvaka Engleske. Iako je Mersisajd derbi, naravno, posebno eksplozivan, i Everton bi, logično, želeo da napakosti gradskom rivalu kada je u pitanju šampionska trka, Crveni su favoriti i ne mogu mnogo da se žale da nedavni učinak na Gudisonu.

Izabrane vesti

Poslednjih godina, Karamele uglavnom nisu imale mnogo razloga za radost protiv svojih istaknutih gradskih rivala. Plavo-beli nisu pobedili na 12 prethodnih utakmica kod kuće, međutim u devet od tih 12 sukoba borba je završena nerešeno. Remi sada nikako ne odgovara protagonistima, jer Everton je u borbi za opstanak, a Crveni ne bi smeli da izgube korak sa vodećim Arsenalom.

21.00: (7,00) Everton (4,50) Liverpul (1,45)

Liverpul bi morao da odgovori na pobedu Arsenala nad Čelsijem u utorak od čak 5:0, da bi se izjednačio sa Tobdžijama na tabeli. Posle dva kiksa u prvenstvu Redsi su se vratili na pobednički put u prošlom kolu porazivši Fulam sa 3:1. Međutim, pošto Klopov tim i dalje ima lošiju gol-razliku u odnosu na Arsenal, a Mančester Siti ima bod i duel manje, LFC trenutno ima najgore šanse da se popne na tron. Pogotovo ako se ima u vidu raspored u kojem Liverpul ima posla sa Totenhemom i Aston Vilom.

April nije bio tako uspešan po Crvene. Protiv Atalante su neočekivano ispali u četvrfinalu Lige Evrope, a u ligi su samo remizirali na Old Trafordu sa Mančester Junajtedom 2:2 i potom su doživeli domaći poraz od Kristal Palasa sa 1:0.

Kada je reč o Evertonu, on se probudio posle lošeg početka godine i može da posmatra april kao uspešan mesec uprkos debaklu od 6:0 na Stamford Bridžu protiv Čelsija. Ipak, ukupno su Karamele osvojile sedam bodova iz četiri meča - remizirali su u Njukaslu i pobedili rivale kod kuće u vidu Barnlija i nedavno Notingema.

Iako bilans mečeva jasno govori u korist Liverpula, Everton je i dalje u stanju da muči rivala, posebno kod kuće. Već smo pominjali brojne remije na Gudisonu, a i poslednji je završen nerešeno bez golova. Oktobarski meč na Enfildu rezultirao je mučenjem Reda, a prekinuo ih je Mohamed Salah sa dva pogotka u poslednjoj četvrtini meča.

Puleni trenera Šona Dajša imaju problem ove sezone posebno zbog izostanka golgetera, zbog čega Everton ima drugi najgori napad u šampionatu. Dukure je postigao šest golova, Kalvert-Luin pet, a inače niko nije postigao više od tri.

Liverpulu ne manjka strelaca. Sa 17 golova i devet asistencija, Salah je među najproduktivnijim igračima takmičenja, a Darvin Nunjez je takođe među najboljima sa 11 pogodaka i osam završnih dodavanja.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Utorak

Arsenal - Čelsi 5:0 (1:0)

/Trosar 4, Vajt 52, 70, Haverc 57, 65/

Sreda

20.45: (3,00) Vulverhempton (3,50) Bornmut (2,45)

21.00: (2,95) Kristal Palas (3,50) Njukasl (2,35)

21.00: (7,00) Everton (4,50) Liverpul (1,45)

21.00: (1,35) Mančester Junajted (5,30) Šefild Junajted (8,00)

Četvrtak

21.00: (7,25) Brajton (4,60) Mančester Siti (1,43)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaEvertonLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara