Milutin Vidosavljević i Kilijan Bevis (©Starsport)
Milutin Vidosavljević i Kilijan Bevis (©Starsport)

Igrarije Vidosavljevića na Čika Dači: Asistencija, pa dva komada Nišlijama

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.24. | 13:32

Kragujevački Radnički ubeljiv protiv imenjaka (3:0), popularni Crni umešao prste kod svakog gola

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Dva dana pred odlazak na centralnu fazu priprema za novu sezonu - jedni na Zlatibor, a drugi u Bugarsku (Bansko) – fudbaleri dva imenjaka, iz Kragujevca i Niša, odigrali su prvu kontrolnu utakmicu ovog leta, koju je domaćin na Čika Dači dobio rezultatom 3:0 (0:0). Golove su najpre, u razmaku od četiri minuta, postigli Kilijan Bevis i Milutin Vidosavljević, koji je asistirao kod prvog, a onda iznudio penal iz kojeg je u samom finišu postigao i treći pogodak za učesnika kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Nema tu neke velike filozofije, presudio je daleko širi roster koji ima na raspolaganju Feđa Dudić, koji mu je omogućio da igrače rasporedi u dve kvalitetom ujednačene postave za dva poluvremena. Na drugoj strani, Nikola Drinčić je ono najbolje što ima (Jamkam nije ulazio u igru) poslao na teren u prvom, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili momci od koji će malo ko – pitanje je da li iko – konkurisati za minute kada počne Mozzart Bet Superliga.

U prvom poluvremenu, niški Radnički je imao čak i nešto više od igre, lakše od svog rivala stizao je do završne trećine terena, ali tu su „teške noge“ učinile svoje, pa njegovi fudbaleri nisu brzo odigravali i nisu uvek birali najbolja rešenja. Zanimljivo je da se Drinčić opredelio za formaciju 4-4-2, gde je desni bek Filip Frej veliki deo vremena ulazio da pravi višak u sredini terena, a u nedostatku izbora za pozicije defanzivnih veznih – Stajić je povređen i još nije ni počeo pripreme sa ekipom, a Nišlije tu traže još najmanje jedno pojačanje – na tom mestu nastupio je Aleksandar Vojnović, prošle sezone standarni štoper Radničkog. Čolović i Bamidele dejstvovali su po krilima, Bosić i Belaković kao najistureniji, a zapažen nastup imao je mladi štoper Dušan Pavlović, doskorašnji fudbaler TSC-a, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Zemunu, za koga smo već pisali da je pred potpisom ugovora na Čairu.

Kragujevčani su forsirali visoki presing, otežali rivalu iznošenje lopte, koji je to često pokušavao da čini pas igrom čak i u sopstvenom kaznenom prostoru. To je u prvom poluvremenu još i funkcionisalo, ali u nastavku nikako. Belaković se u par navrata našao u solidnim prilikama, ali se rezultat nije menjao.

U drugom poluvremenu na terenu su se našle postave između kojih je velika razlika u klasi i to je domaćin i materijalizovao, s tim da mu je u dobroj meri u tome pomogao Jakša Jevremović, mladi vezista koji je stigao iz Smedereva i takođe pokušava da se nametne za ugovor u Radničkom iz Niša. Nije se proslavio reakcijama kod sva tri primljena gola!

Na drugoj strani, razliku je napravio Milutin Vidosavljević. U 63. minutu prošao je kroz brisan prosrtor po levoj strani, lako otresao Jevremovića u duelu, odigrao povratnu za Kilijana Bevisa, koji je precizan sa desetak metara. Četiri minuta kasnije, domaćin je postigao gol „iz auta“. Vidosavljević je primio loptu, okrenuo Dušanića, lako prošao pored Jevremovića i zakucao loptu u mrežu, da bi u 87. minutu oteo loptu indisponiranom mladom vezisti i naterao ga da ga sruši u kaznenom prostoru. Onda ju je stavio na belu tačku i postavio konačnih 3:0 u okršaju timova koji će se sastati već u trećem kolu novog šampionata.

RADNIČKI KG - RADNIČKI NIŠ 3:0 (0:0)

Kragujevac

Stadion: Čika Dača

Gledalaca: 150

Sudija: Srđan Dimitrijević

RADNIČKI KG (4-2-3-1): Lijeskić – Adžić, Šrerbečić, Mitrović, Dadić – Vižđi Sali, Ristić – Gluščević, Bukumira, Evandro – Otiz. Drugo poluvreme: Leković – Ćosić, Zeljković, Simović, Bulatović – Milivojević (Tomić), Aleksić – Vidosavljević, Bevis, Mirčetić (Suma) – Rošević (Ture).

RADNIČKI NIŠ (4-4-2): Stanivuković – Frej, Pavlović, D. Petrović, Stojanović – Vojnović, Ilić, Čolović, Bamidele – Bosić, Belaković. Igrali su još: Kitanović, Lazović, Dušanić, Etongu, Terzić, Nikolić, Jevremović, Pantić, Ivelja, Cvetković.


tagovi

Radnički NišRadnički KragujevacMozzart Bet SuperligaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara