Konor Galager (©Reuters)
Konor Galager (©Reuters)

Igraj kao Bekam, ali u crveno-belom: Englishman in Madrid za 40.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 01:29

Čelsi prihvatio ponudu za Konora Galagera, ostalo je da se reprezentativac Gordog Albiona dogovori sa Atletikom o visini plate

Prava je retkost videti Engleza u španskom fudbalu, a uglavnom je ta svojevrsna ekskluziva bila rezervisana za one najplatežnije klubove. Barselona je osamdesetih godina prošlog veka imala Garija Linekera, a onda je početkom dvehiljaditih Real krenuo da dovodi igrače sa Ostrva šakom i kapom: Stiva Mekmanamana, Dejvida Bekama, Džonatana Vudgejta i Majkla Ovena... Bekam je po dolasku iz Mančester Junajteda ostavio značajan trag u svom četvorogodišnjem mandatu na Santjago Bernabeu, a te sreće nije bila preostala trojka. Usledio je dugi niz godina u kojima Real nije dovodio Engleze, a onda je angažovao jednog, ali baš onog koji se smatra jednim od najvećih talenata svetskog fudbala - Džuda Belingema.

Za razliku od mrskog rivala, Atletiko do pre par godina nije imao Engleza u svojim redovima, a onda je u klub stigao Kiran Tripije i na momente bio vrlo, vrlo koristan u sistemu Čola Simeonea. Sada su Kolčonjerosi baš rešeni da se isprse za jednog Engleza, uzimajući u obzir da su ponudili 40.000.000 evra Čelsiju za Konora Galagera. Atletik navodi da su Plavci prihvatili ponudu crveno-belih, kada već sami nisu uspeli da ubede ofanzivnog vezistu da potpiše novi ugovor. Galager je generalno voljan da zaigra u nekoj drugoj državi i preseli se u Madrid, samo je ostalo da se sa Atletikom dogovori oko visine plate. Konor za sada na Stamford Bridžu zarađuje 2.600.000 funti godišnje (iliti nešto više od 3.000.000 evra).

Izabrane vesti

Ostao je Atletiko ovog leta bez Alvara Morate, Memfisa Depaja, Stefana Savića, Marija Ermosa, a doveden je samo Robin Le Norman za 34.500.000 evra iz Sosijedada. Žele na Metropolitanu da izdvoje značajan novac do kraja prelaznog roka prevashodno za pojačavanje ofanzivnog dela ekipe, ali im za sada i ne ide baš najbolje u toj nameri. Glavni razlog za sticanje takvog utisak je činjenica da je Artem Dovbik odjavio Atletiko i okrenuo se Romi, a dok radi na potpisu Aleksandera Serlota kao alternative za Ukrajinca, uprava Rohiblankosa vodi pregovore sa Čelsijem i Konorom Galagerom. Sa rukovodstvom premijerligaša sve je dogovoreno, sada još ostaje nalaženje zajedničkog jezika oko plate. Uzimajući u obzir želju igrača da zaigra u Španiji, treba očekivati da bude malo fleksibilniji po tom pitanju i ne napravi veći problem.

Galager je dete Čelsija, u klubu je od osme godine, ali je punu afirmaciju stekao u Kristal Palasu na pozajmici. Za prvi tim dvostrukog šampiona Evrope odigrao je 95 utakmica i dao 10 golova, a prethodne sezone je u svim takmičenjima strelac bio sedam puta na 50 mečeva. Za reprezentaciju Engleske 24-godišnjak je do sada odigrao 18 utakmica bez pogotka, a bio je i član ekipe koja je nedavno igrala finale Evropskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv Španije.


tagovi

Konor GalagerAtletiko MadridČelsiLetnji prelazni rok 2024transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara