(© Reuters)
(© Reuters)

Igrači sa klupe doneli uzbuđenje, Akanđi pokazao Evansu kako se šutira penal za trofej

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.08.24. | 18:15

Posle 1:1 mančesterski derbi u Superkupu Engleske rešila poduža penal serija - 7:6 za Siti

Po jednom pogođen okvir gola na obe strane i poništen sjajan pogodak Brunu Fernandešu u 54. minutu, zbog ofsajda, bilo je sve od uzbuđenja što smo videli za nešto više od 80. minuta duela Mančester Sitija i Mančester Junajteda u Superkupu Engleske. A, onda su na scenu stupili igrači sa klupe. Prvo je Alehandro Garnačo u 82. minutu doneo prednost Junajtedu, ali je u 89. Bernardo Silva uspeo da izjednači i donese penale. Precizniji sa bele tačke bili su fudbaleri Mančester Stija - 7:6, tako da su se na neki način ovom pobedom revanširali gradaskom rivalu za poraz od pre tri meseca na istom mestu, čuvenom Vembliju, u finalu FA kupa.

Kao što je postalo uobičajeno poslednjih godina, imali su Građani konstantnu inicijativu, međutim, Junajtedovi fudbaleri su bili konkretniji. Stvorili su bolje šanse, ali je dve odlične propustio Markus Rašford, dok je preciznom šutu Bernarda Silve sa ivice kaznenog prethodio ofsajd. Na drugoj strani najveća uzbuđenja viđena su sredinom prvog poluvremena, kada je Oskar Bob posle solo prodora loše šutirao, visoko preko gola, pa nedugo zatim Džejms Mekati zatresao stativu.

Izabrane vesti

Mladi Bob je današnjom partijom pokazao zašto je Pep Gvardiola odbio da ga proda ovog leta. Po svemu sudeći u predstojećoj sezoni češće ćemo ga gledati na desnom krilu nego što je dosadašnjih 14 nastupa koje je sakupio za prvi tim Mančester Sitija. Upravo je reprezentativac Norveške zaslužan za izjednačujući pogodak Bernarda Silve. Nakon lepe kombinacije sa novajlijom Savinjom varkom tela oslobodio se Lisandra Martineza i poslao loptu u peterac, gde se Portugalac vešto postavio ispred neopreznog Pelistrija i, uprkos svojih 173 centimetra visine, odlično šutirao glavom.

Što se tiče Junajtedovog gola, bila je to solo-akcija Garnača. Ubacio se sa desne strane u sredinu, pronašao poziciju za šut i izuzetno precizno levicom poslao nisku loptu taman tako da Ederson ne može da je dohvati. Izgleda da Argentincu prija kada igra na Vembliju, pošto je bio strelac i u pomenutom finalu FA kupa.

Kada su na red došli penali, Bruno Fernandeš je opravdao očekivanja za vođstvo Junajteda, da bi odmah za njim razočarao Bernardo Silva. Očajno je šutirao sa bele tačke i omogućio Onani uspešnu intervenciju. Dalje su precizni bili Dalot i Garnačo za Junajted, a De Brujne i, tokom meča neprimetni, Haland za Siti. U četvrtoj seriji Ederson je uspeo da odbrani očajan šut povratnika Džejdona Sanča. Pričao je Ten Hag da su zakopane ratne sekire između njega i Sanča, te da će bivši reprezentativac Engleske po povratku iz Borusije Dortmund dobijati šansu da igra, međutim, danas i nije bilo baš tako. Sančo ušao u 83. minutu, a slabo izveden penal neće mu baš pomoći da se nametne treneru.

Ipak, nije Džejdon Sančo najveći tragičar. Mnogo više obrukao se iskusni Džoni Evans, kada je nakon preciznih šuteva Savinja, Edersona i Nunjesa za Siti, a Kazemira, Mektominija i Martineza za Junajted, izuzetno loše izveo penal - po sredini i visoko preko gola. Brzo mu je još jedan štoper, Manuel Akanđi pokazao kako se šutira u takvim situacijama - snažno, pod prečku.

Mogu biti zadovoljni na Etihadu zbog osvojenog trofeja na startu sezone, ali sigurno je da će Gvardiola imati šta da kaže svojim igračima za današnje izdanje. Iako ovo nije bio najjači tim Mančester Sitija, od šampiona se očekivala bolja partija.


SUPERKUP ENGLESKE (VEMBLI)

Mančester Siti - Mančester Junajted 1:1 (0:0), penalima 7:6

/Silva 89 - Garnačo 82/


tagovi

Komjuniti šildMančester SitiMančester JunajtedBernardo SilvaAlehandro GarnačoManuel Akanđi

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara