Viktor Živojinović (©Starsport)
Viktor Živojinović (©Starsport)

Igrač kola otkriva tajne odličnih partija IMT-a: Analiziramo Siti, trener citira Gvardiolu

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.08.23. | 15:08

Viktor Živojinović za Mozzart Sport o sjajnim nastupima Traktorista protiv Novog Pazara, Voždovca i Spartaka

Kada neko zna i 20 minuta mu je dosta. Toliko vremena trebalo je Viktoru Živojinoviću u ponedeljak u Novom Pazaru da sa dve asistencije i golom donese preokret i istorijsku prvu pobedu IMT-a u Mozzart Bet Superligi. Posle poraza od Spartaka (1:2), pa remija sa Voždovcem (2:2), Traktoristi su savladali Novi Pazar 4:3.

Sva tri puta IMT je vodio, ali je tek treća utakmica bila srećna po tim Nebojše Jandrića. Ipak, više od rezultata pažnju privlači način na koji igra debitant u najjačem domaćem rangu. Bez straha, otvoreno i rastrčano od prvog do poslednjeg minuta. Nekarakteristično za generalnu sliku o srpskom fudbalu, a posebno za tim koji je tek izašao na veliku scenu. Uočljivo je da ekipi treba malo više iskustva kako bi nakon vođstva izbegla dramu, ali spuštanje tempa i nije nešto čemu teže u novobeogradskom superligašu s privremenom adresom na stadionu Voždovca.

Izabrane vesti

U razgovoru za Mozzart Sport najbolji igrač trećeg kola domaćeg prvenstva objasnio je šta se krije iza tajne odličnih izdanja IMT-a.

"Trener voli Gvardiolu i igru iz zadnje linije, kao Mančester Siti, sa napadačima koji napadaju dubinu i traže prostor. Zato i analiziramo Sitijeve utakmice, a šef nam često citira Gvardiolu. Znači nam to, motiviše", objašnjava Viktor Živojinović.

Prošle sezone IMT je u Mozzart Bet Prvoj ligi dao 63 gola u 37 utakmica. Ove je u prva tri kola najjačeg domaćeg ranga već sedam puta tresao mrežu rivala. Napadački stil igre odgovara nekadašnjem đaku Crvene zvezde.

"Naša filozofija je da uvek igramo napadački, otvoreno i atraktivno, na gol više. I na 2:0 ćemo se truditi da postignemo još neki gol. Takva je filozofija kluba, a meni to odgovara. Volim da tražim prostor i dubinu, to su moje prednosti", ističe 24-godišnje (levo) krilo.

S istim pristuom igri kao u Subotici ili protiv Zmajeva na krovu tržnog centra, IMT je otišao i u Novi Pazar.

"Dobro smo ušli u meč, cele nedelje smo se bazirali na otvorenoj igri, Znali smo šta su nam prednosti, dobro smo popunjavali prostor u napadu. Od prvog minuta smo znali da možemo do tri boda, ali tako je uvek. Dobro smo napadali protivnika i nismo mu davali da diše, da iznese loptu u našu poslednju trećinu. Malo nam je pala koncentracija zadnje linije, generalno olako primamo golove i ne znamo da sačuvamo rezultat, ali mlada smo ekipa i vremenom ćemo i to popraviti", uveren je Živojinović.

Viktor Živojinović se i pre dolaska u IMT oprobao na velikoj sceni. Kao igrač Voždovca sakupio je 10 superligaških nastupa, a u novosadskom Proleteru sa osam golova i sedam asistencija nagovestio visoke domete. Ipak, odlazak u Radnički iz Niša februara 2022. nije se pokazao kao dobar potez.

"Pogrešio sam što sam otišao tamo. Imao sam još dve-tri ponude od superligaških klubova, ali sam izabrao Niš. Bio je to loš potez jer u klubu nisu verovali u mene, nisu me istrpeli", prisetio se 24-godišnji Beograđanin.

"ZNAČI MI NAGRADA, ALI JOŠ NIŠTA NISAM URADIO"

Pošto se na Čairu stvari nisu odvijale kao što je zamišljeno, Živojinović je prošlu sezonu proveo na pozajmicama. Prvi deo u ubskom Jedinstvu, drugi u Radu. Kao neko koje igrao u oba najjača ranga domaćeg fudbala kompetentan je da ih uporedi.

"Razlika je samo u zahtevima i terenima, koji su bolji u Superligi. Kvalitetom prvoligaški timovi ne zaostaju mnogo, jedino što su većinom sastavljeni od mladih igrača kojima je potrebno iskustvo", smatra Živojinović.

Uz neiskustvo, IMT ima i peh da kao domaćin mora da igra na stadionu Voždovca dok se ne završe radovi u njegovoj novobeogradskoj kući.

"Treniramo na našem 'veštaku' na Novom Beogradu, ali samo kao domaćini igramo na terenu sa veštačkom travom. Trebalo nam je malo vremena da se adaptiramo u prvoj utakmici, protiv Voždovca, ali uspeli smo".

Traktoristi će u narednom kolu pokušati da iskoriste iznenadnu promenu trenera u Čukaričkom, a taj meč prvi je od tri izuzetno teška izazova. Slede potom TSC u gostima i Partizan "na krovu", a onda ide reprezentativna pauza...

"Težak raspored, ali imamo dosta igrača i sigurno će trener rotirati. Svakako, nećemo odsupiti od naše filozofije da igramo na gol više", uverava Živojinović.

Za njega će dodatan motiv biti to što je proglašen najboljim igračem trećeg kola Mozzart Bet Superlige.

"Znači mi mnogo ta nagrada, ali ništa još nisam uradio. Tako je bilo i u Proleteru, gde sam igrao odlično, pa onda se dogodio Niš. Ove sezone verujem da ću pokazati sav svoj potencijal, znači mi mnogo što svi u klubu veruju u mene", zaključio je mladi napadač.


tagovi

Viktor ŽivojinovićIMTMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara