Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Igor Duljaj: Suđenje neću da komentarišem, Partizan mora da se poštuje

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.07.23. | 23:50

Utisci trenera nakon atomskog derbija prvog kola Mozzart Bet Superlige- 3:3.

Neverovatna utakmica u Bačkoj Topoli. Apsolutno je meč opravdao očekivanja, a imao je sve elemente trilera i drame. Tri penala, preokreti, golovi duboko u nadoknadi. Ovo je ono što očekuju navijači širom Srbije, pravi pokazatelj da domaći fudbal poseduje kvalitet. Šest golova u mreži dva promašena penala. Podela bodova i šok za crno-bele u šestom minutu nadoknade kad je Nemanja Stojić spasao domaći tim novog poraza- 3:3.

Kada se sve podvuče, zadovoljniji može da bude Žarko Lazetić, čija ekipa je teškom mukom uspela da izvuče bod. Napadali su Topolčani, ali i još jednom dozvolili da ih Partizan kazni i umalo da meč ponovo ima isti ishod, pobedu crn-belih. Šef stručnog štaba vicešampiona Srbije ocenio je pozitivno utakmicu, navodeći da njegovi fudbaleri nisu posustajali i igrali su do samog kraja. Smatra Lazetić da je bod protiv Parnog valjka ipak veliki, i da je može biti dobra osnova za nastavak sezone.

Izabrane vesti

„Čestitam Partizanu na dobroj utakmici. Sjajna utakmica u svakom smislu, moji igrači su bili izvanredni. Prvi deo je bio iznad mojih očekivanja, imali smo dva nova igrača, napadači nisu potpuno spremni. Mislili smo da će biti malo teže. Izgubimo loptu u visokom presingu, oni to kazne, izuzetan kvalitet. Ti promašeni penali, to dobro treba da se pogleda i analizira, i mi i oni gol iz prekida. Uspeli smo ovakvu jednu utakmicu da odigramo na ovaj način, ovo je korak napred i podstrek da smo uspeli barem da dođemo do boda“, naveo je Lazetić na konferenciji za štampu posle utakmice.

Dvojica novajlija u timu, i čak devet prvotimaca iz prethodne sezone. Miloš Pantović i Petar Stanić su debitovali od starta, sa klupe su šansu dobili Ćirković i Rakonjac. Rezultat veoma sličan prethodna dva na TSC areni, Partizan je još jednom dao tri pogotka, ali i po prvi put primio isto toliko. Pokušali su Topolčani da napadnu crno-bele tamo gde su mislili da su najtanji, da bi golove ipak dali na drugačiji način.

„Imamo dosta novih igrača koji treba da se uklope, ova utakmica će nam dosta značiti da postavimo bazu za nešto što treba tek da radimo. Moji igrači su istrajavali, ovog puta se to isplatilo da dođemo barem do boda. Utakmica preslikana kao prošli put, bilo smo spremni na to kako igra Partizan, bilo je prostora na bokovima mi smo to na momente koristili. Kada vide igrači crno-beli dres ne mogu da veruju nekada koliko ima prostora. Očekivali smo da nas ugroze iz oduzetih lopti, tako smo i primili golove. Rakonjac nam je olakšao jer saigrače podseća na Ratkova“, istakao je Žarko Lazetić.

Krenuo je strateg TSC-a od starta sa napadačkim tandemom Pantović-Jovanović, da bi kasnije pridodao Rakonjca. Ne treba žuriti sa očekivanjima, smatra Lazetić, jer će novajlijama trebati vremena.

„Dosta se često adaptiramo, na pripremama smo uigravali dva sistema, a ja nisam rob formacija. Manje se respektuje TSC nego što bi trebalo, u odnosu na to svi pričaju o nekim milionskim pojačanjima. Ovi igrači su prošle sezone bili ispred Partizana i Čukaričkog, i zaslužuju više poštovanja. Danas smo počeli sa devet igrača iz prošle sezone, a novajlije će se pokazati vremenom“.

Crno-beli su pokazali napadački potencijal, ali i nedostatke u odbrani. Nedostajalo im je koncentracije na kraju da ostvare bitnu pobedu na jednom od težih gostovanja. Igor Duljaj je zadovoljan određenim segmentima igre njegovog tima, ali ne ne može ipak da bude zadovoljan jer je pobeda bila tako blizu. Saldanja i Severina su se predstavili na najbolji mogući način, Kalulu je pocrveneo. Sa druge strane, kao i njegov kolega Lazetić, pohvalio je današnju utakmicu kao nešto što je potrebno srpskom fudbalu.

„Pružili smo publici šest prelepih golova, zbog ovoga se dolazi na stadion. Malo smo bojažljivo ušli u prvi deo, jako je teško za par dana uklopiti ono šte želite. Možemo da budemo zadovoljni jednim delom utakmice. Gol iz prekida, tu nismo zadovoljni. Saldanja je izuzetno brz, odradio je jedan trening. Nemojte zaboraviti da i protivnik ima plan. Dosta mojih igrača je počelo da trenira prošle nedelje, kada su u pitanju novajlije. Zato je tako izgledalo drugo poluvreme. Lazetića cenim zato što voli da igra fudbal, zbog toga ljudi dolaze na stadion“, izjavio je Igor Duljaj.

Delovalo je kao da je Partizan domaćin jer je kompletna severna tribina bila popunjena Grobarima. Igor Duljaj ceni podršku koju crno-beli imaju. Dotakao se i deljenja pravde, meč je sudio Milan Mitić.

„Od srca se zahvaljujem navijačima Partizana koji su nas bodrili. Neće suđenje da komentarišem, neću ni ovoga puta ali Partizan mora da se poštuju. Ne samo Partizan, već svi klubovi, bez obzira ko se kako zove“, istakao je Duljaj.



tagovi

FK PartizanMozzart Bet SuperligaTSC Bačka TopolaIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara