Igor Duljaj (© MN Press)
Igor Duljaj (© MN Press)

Igor Duljaj: Počinje Mihajlo Ilić! Mom bratu su zamerali što je stavljao mršavog Nemanju Matića u tim

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 13:39

„Daćemo reprezentativce“, uverava trener Partizana

Ono što Gordan Petrić nije uradio protiv Šerifa, Igor Duljaj hoće na susretu sa Kolubarom. Možda važnost nije ista, ali su okolnosti takve da se traži novi štoper – ovoga put usled suspenzije Svetozara Markovića – te će se širokom auditorijumu u sredu od 18.30 još jednom predstaviti Mihajlo Ilić.

Talenat iz „Zemunela“ je dosad počeo samo dve utakmice u seniorskoj karijeri (na gostovanju TSC-u jesenas i nedavno sa kragujevačkim Radničkim), tako da mu završni duel 24. kola Mozzart Bet Superlige predstavlja priliku da popravi status i možda za dane buduće pokaže kako može da bude oslonac Partizana.

Izabrane vesti

Ilić će popuniti mesto bonusa (s obzirom da Kristijan Belić ne može da igra, pošto mu je preporučeno mirovanje posle povrede glave na večitom derbiju), pa će na krilu, ipak, ostati Kvinsi Menig, a u špicu zaigrati Andrija Pavlović.

Biće tako“, potvrdio je Duljaj u obraćanju medijima pred susret na Topčiderskom brdu (sreda, 18.30, TV Arena Premium 1) na pitanje da li će početi Ilić i Pavlović.

Očekuje se da na njemu poseta bude makar malo veća nego što je bila prethodni put u Humskoj, kad su tribine protiv Radničkog maltene zvrjale prazne.

U moje lično ime bih da uputim poziv navijačima. Mobilizacija! Zvali su me bivši treneri Partizana, pružili ogromnu podršku, ali je isto tako važno što više ljudi bude na stadionu. Zadovoljan sam podrškom na derbiju. Grobari su od izuzetne važnost za naš tim“.

Da bi veza sa publikom opet postala prisna potrebno je da crno-beli ponude više nego u uvodnim mečevima 2023. A nije Duljaju jednostavno da sa timom koji nije selektirao, nego ga je zatekao, prezentuje ideje i shvatanja fudbala.

„Za sve što želite potrebno je vreme koje sad – nemam. U ovom trenutku je neophodno da budemo mobilisani, agresivni i borbeni. Sad je lepota u drugom planu, vremenom bih voleo da se pojavi slika kakvu želim, da uz pobede navijači sa stadiona odu zadovoljni“.

I da u tom procesu napreduju. Jer na širem spisku selektora Dragana Stojkovića među 36 kandidata, za početak kvalifikacija za Prvenstvo Evrope nema nijednog fudbalera Partizana.

„Mogu samo da kažem, biće sledeći put. Potrudićemo se...“

Susret sa Kolubarom biće za Igora prožet emotivnim nitima. Njegov rođeni brat Joakim Duljaj je trenirao Lazarevčane i sa njima bio izuzetno uspešan.

„U to vreme je za Kolubaru igrao Nemanja Matić, bilo mu je samo 17 godina, ostavio je utisak u Srpskoj ligi „Zapad“, iako su mom bratu zamerili tad što je jednog mladog i mršavog igrača slao na tern. Čak mi je Joakim predlagao da ljudima iz Šahtjora obrate pažnju na Nemanju, ali nisam mogao da preporučim nekog iz Treće lige. Onda sam došao da gledam utakmicu sa Radničkim iz Novog Beograda, Nemanja Matić me je tad posetio na Slavišu Jokanovića“.

Na toj poziciji – svojevremeno je sjajno pokrivao baš Duljaj, u Partizanu, Šahtjoru i reprezentzaciji - sadašnji crno-beli imaju, između ostalih, Kristijana Belića i Andres Kolorada.

Belić dosta trči, energičan je, radi za tim, voleo bih da bude bolji igrač od mene, pred njim je lepa budučnost, mi smo tu da mu pomognemo. Kolorado polako ulazi u formu. Dok sam bio u Teleoptiku, igrao je za omladince Partizana u kontrolnoj utkiamicu, pokazao dobru tehniku s obzirom na visinu, odgovoran je momak, vreme će pokazati o kakvom se igraču radi“, dodao je Igor Duljaj.

MORAMO DA KONTROLIŠEMO EMOCIJE

Iako se niko iz kluba nije oglasio, zameraju crno-beli Aleksandru Živkoviću na aribtraži 169. večitog derbija. Na njemu su suspendujuće kartone dobili Svetozar Marković i Samed Baždar, a crveni Rikardo Gomeš.

Od igrača ću tražiti da se ponašaju sportski, jer svaki nesportskii gest ili reagovanje može da nas dovede do kartona, kao protiv Crvene zvezde. Moramo da budemo obazrivi, znam da h nose emociije, ali i one moraju da se kontorlišu“, dodao je trener Partizana.


tagovi

FK PartizanMihajlo IlićIgor DuljajNemanja MatićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara