Igor Burzanović (©Instagram/FK Zabjelo)
Igor Burzanović (©Instagram/FK Zabjelo)

Igor Burzanović postao trener trećeligaša

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 14:21

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je preuzeo Zabjelo

Svojevremeno je Igor Burzanović važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera Crne Gore, ali nije uspeo da opravda očekivanja. Karijeru je završio 2019. godine, a sada pokušava da ostavi veći trag u fudbalu kao trener. Pronašao je i novi angažman.

U narednoj sezoni će 38-godišnji Podgoričanin će biti šef stručnog štaba crnogorskog trećeligaša Zabjela. Sa ovim klubom iz glavnog grada Crne gore će imati zadatak da se bori za plasman u drugi rang.

Izabrane vesti

Burzanović je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Rudaru iz Pljevlja, dok je prvi samostalni angažman imao u Slogi iz Bara. Sada će u Zabjelu probati da pokaže šta je naučio u ta dva kluba.

Igračku karijeru je Burzanović počeo u Budućnosti iz Podgorice, a početkom 2007. godine je došao u Crvenu zvezdu. Te prve sezone je sa crveno-belima osvojio duplu krunu pod palicom Boška Đurovskog, koji je u martu zamenio Dušana Bajevića, ali taj uspeh nije uspeo da ponovi u naredne dve sezone, kada su Zvezdu trenirali Milorad Kosanović, Aleksandar Janković, Zdenek Zeman i Čedomir Janevski.

Kasnije je Burzanovića put vodio u Japan. Stigao je na poziv tadašnjeg trenera Nagoje Dragana Stojkovića Piksija i ostao u tom klubu tri sezone. Vratio se potom na pola godine u Budućnost, odigrao po sezonu u kazahstanskom Irtišu i kineskom drugoligašu Hunanu, pre konačnog povratka u Crnu Goru, gde je do kraja karijere nosio dresove Budućnosti, Petrovca i Iskre.

Za reprezentaciju Crne Gore Burzanović je odigrao osam utakmica.


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Crna Goraigor burzanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara