(©Starsport)
(©Starsport)

Ifet Đakovac oblači dres Bosne i Hercegovine, čeka se samo pasoš

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 15:55

Vezista TSC-a pred još jednim iskorakom u karijeri

U neverovatnoj formi je poslednje dve sezone Ifet Đakovac. Ne samo da je bio jedan od nosilaca igre TSC-a, ostvario istorijske uspehe sa klubom, već i na ličnom planu blista zbog činjenice da je u istom periodu postigao više od 20 golova za svoj klub.

Dobra izdanja dovela su ga na korak od prelaska u Partizan, s tim što Parni valjak nije mogao da ispuni finansijske zahteve kluba iz Bačke Topole, te je Ifet Đakovac u konkurenciji za tim Topolčana i ove sezone, ukoliko ne stigne primamljiva i prihvatljiva ponuda iz inostranstva. Šlag na tortu igrača sredine terena mogao bi da bude poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer se fudbaler Plavih lavova nalazi na spisku selektora Sergeja Barbareza, saznaje Sportklub.

Izabrane vesti

Ifet Đakovac je rođen u Sjenici, nije nikada igrao za mlađe kategorije Srbije, pa je trenutno jedina prepreka da obuče dres Zmajeva pasoš Bosne i Hercegovine, koji bi sadašnji fudbaler Topolčana mogao da dobije u skorije vreme. U tom slučaju, fudbaler TSC-a bi već u septembru mogao da debituje u mečevima Lige nacije koje Bosna i Hercegovina igra protiv Holandije i Mađarske. Sastav Sergeja Barbareza vapi za igračem takvih karakteristika, jer su u prethodna dva meča u formaciji sa tri vezna igrača za Zmajeve nastupali Haris Hajradinović, Dario Šarić i mladi Benjamin Tahirović iz Ajaksa, koji su ostavili slabiji utisak. Rade Krunić je zbog povrede izostao, dok se od nacionalnog tima ranije oprostio Miralem Pjanić.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine je prošao mlađe kategorije Partizana, odakle ga je put preko Tutina i Zlatibora doveo do TSC-a. Privukao je pažnu dobrim nastupima, te je sem Parnog valjka za njegove usluge ranio bio zainteresovan i Konjaspor iz Turske. TSC je počeo da se navikava da daje igrače u reprezentaciju, Nemanja Stojić je bio sa Srbijom na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, dok je u dresu Topolčana do debija u nacionalnom timu stigao i sada već bivši igrač Martin Mirčevski. 


tagovi

Ifet ĐakovacTSC Bačka Topolareprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara