Žoao Feliks (©Reuters)
Žoao Feliks (©Reuters)

Idi mi, dođi mi: Feliks od Čelsija dobio ugovor na šest godina, Galager na letu za Madrid

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.24. | 18:58

Dva velika posla londonskih Plavaca i Atletika…

Enco Mareska kuka na veliki fond igrača, njih čak 15 ne trenira sa prvim timom, a glavešine – pune magacin?! Ne fermaju dva posto Tod Boli ljudi iz sportskog sektora italijanskog stratega, bitno je da se okreće, da je prometno.

Doduše, jedan ulazni transfer je dogovore, a uz njega i izlazni. Dva velika posla napraviće londsonski klub u jednom danu, ali i Atletiko Madrid. Žoao Feliks će krenuti put Stamford Bridža, a Konor Galager će, ipak, završiti na Metropolitanu.

Izabrane vesti

To je to! Svi relevantni izvori javljaju da prepreka više nema, da su prevaziđene u oba slučaja.

Što se tiče Žoaa Feliksa, biće to klasičan primer: idi mi, dođi mi. Portugalac je januara prošle godine stigao na Stamford Bridž na šestomesečnu pozajmicu, londonski Plavci su tada popunili kasu Atletika sa 11.000.000 evra, no nisu se odlučili da ga otkupe. Upisao je 20 nastupa i imao mršavu statistiku – dao je tek četiri gola.

Ali, godinu dana kasnije i nakon godinu dana provedenih u Barseloni, eto Žoaa Feliksa opet na mestu na kome se baš i nije proslavio. David Ornstajn sa Atletika plasirao je vest da su Čelsi i Atletiko sve utanačili, kao i igrač. Čeka ga šestogodišnji ugovor?! Da, londonski klub nastavlja sa tom praksom, a potencijalno saradnja može da se produži za još godinu dana.

Za sada nema informacije koliko će transfer biti težak, no ranije se pominjalo da će iznositi 65.000.000 evra. Deo svote odmah bi bio uplaćen Atletiku i iznosio bi 35.000.000. Ostaje da se vidi da li se po tom pitanju nešto menjalo s obzirom na to da u suprotnom smeru ide Konor Galager.

Medicinski pregledi su zakazani, Žoao Feliks će ih obaviti najkasnije za 48 sati, možda i dan ranije, a u istom vremenskom intervalu put glavnog grada Španije krenuće engleski vezista. Dijego Simeone je insistirao na njegovom dolasku, i dobiće šta je tražio. Transfer će iznositi 42.000.000 evra.

Konor Galager je već jednom bio u Madridu, sve je bilo utanačeno, međutim, limiti za plate blokirali su celu operaciju. Sada nema bojazni da tako nešto može da se ponovi, jer odlazak Žoaa Feliksa rasteretiće budžet.

Sve je ugovoreno, još samo da padnu potpisi i dva velika letnja posla između Čelsija i Atletiko Madrida biće zaključena.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024ČelsiAtletiko MadridŽoao FeliksKonor Galager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara