Fudbaleri Ajaksa se vratili treninzima

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.04.20. | 16:58

Za početak u grupama

Premijer Holandije Mark Rute, zabranio je masovna okupljanja do 1. septembra, što je fudbalski savez ove zemlje nateralo da okonča prvenstvo i po prvi put od Drugog svetskog rata ne proglasi šampiona. Ovakva odluka naišla je na negodovanje, pre svih Ajaksa i AZ Alkmara, ali su ubrzo svi morali da se pomire sa njom. A kada ne mogu da takmičenje privedu kraju, Kopljanici pokušavaju da koliko-toliko ostanu u formi do početka nove sezone.

Vlasti u Holandiji su dozvolile otvaranje sportskih objekata, što je amsterdamski klub iskoristio za povratak na teren. Za početak, u trenažni proces vratilo se 12 fudbalera, koji su podeljeni u četiri grupe od po tri igrača. Grupe rade u dva termina, kako bi na obe polovine terena bila po trojica.

Izabrane vesti

Mađu fudbalerima koji su konačno “osetili“ teren bili su i Dušan Tadić, Dejli Blind, Doni van de Bek i Kvinsi Promes. Sutra se u De Toekomstu, sportskom kompleksu Ajaksa, očekuje druga grupa igrača, a pristup treningu će biti isti. Na ovaj način, Amsterdamersi će pokušati da se vrate starim navikama i ostanu spremni za novu sezonu koja bi mogla da se očekuje najranije početkom septembra.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara