Ibrahimović o svemu: Zbog Maradone bih u Napoli, zbog Mihe u Bolonju! Milan je tragedija

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.19. | 12:19

“Samo pričaju, ništa ne rade. Maldini nije za direktora“, kaže proslavljeni golgeter

Čizma ga je zapamtila. Čizma ga je volela. Juventus, Inter, Milan... Zlatanu Ibrahimoviću nije bilo važno. On je bio plaćen da daje golove i – davao je. Navijači su ga obožavali, a i on je voleo Italiju. I zato u velikom intervjuu za Gazetu delo Sport otkriva da bi se rado vratio u Seriju A. I dalje vrca od samopouzdanja i smatra da i sa 38 godina ima šta da ponudi.

Pitanje je samo gde? Ima Ibra svoju listu kandidata. Pod jedan, Napoli i ne priča Ibra prvi put o tome...
Dopao mi se dokumentara o Dijegu Maradoni koji sam nedavno gledao. Videvši ljubav grada prema njemu, shvatio bih da bih voleo da osetim Napoli, bilo bi fantastično ponoviti ono što je Dijego tamo uradio“, rekao je Ibrahimović i Napolijeve navijače poslao u svet mašte u kojem su oni opet na krovu Serije A.

Izabrane vesti

Međutim, Aurelio De Laurentis baš i nije spreman da uloži veliki novaac u 38-godišnjeg igrača, pa je i Ibra svestan da na San Paolu teško da će moći da dobije platu koju želi. I zato...
Ne kažem da ću otići tamo, konačna odluka zavisi od mnogo toga, ali ta navijačka baza stvara entuzijazam. Sa mnom u timu San Paolo bi bio pun svake nedelje. Plus tu je Karlo Ančeloti, jedan od velikana“, kao da se udvara Ibra gazdi Napolija.

Ali, drži otvorenim i druge opcije. Antonio Konte je seo na klupu i Inter je sada opet kandidat za titulu.
Nje poznajem lično Kontea, ali svi kažu da svakog dana daje i više od celog sebe. U tom smislu smo isti, pa pretpostavljam da bismo se dobro slagali. Obojica verujemo da je duh žrtve jedini put do uspeha. Juventus je i dalje favorit, ali Nerazuri rastu. Napoliju kao da nešto nedostaje. A svi ostali su daleko iza“.

Daleko iza je i Bolonja, ali i ona je opcija za Ibrahimovića. Doduše, malo verovatna, ali ipak opcija. Samo iz emotivnih razloga. Preciznije, zbog Siniše Mihajlovića, koji se sa klupe bori protiv leukemije.
Mihajlović je prijatelj i kad bih izabrao Bolonju to bi bilo samo zbog njega. Nedavno smo razgovarali. Rekao mi je: ’Zlatane, ovde bi drugi trčali za tebe, samo treba da stojiš gore i daješ golove’. Hvala mu, ali to je malo verovatno. Ako se predomislim zvaću ga odmah. Jer i dalje mogu da dam 20 golova u Seriji A, a ona je i dalje referentna tačka za napadača, najteža liga“.

Gazeta podseća i da je Milanov nekadašnji sportski direktor Leonardo hteo da ga dovede pre godinu dana, ali da je Ivan Gazidis, izvršni direktor, stavio rampu pošto ne želi da troši pare na igrače starije od 30 godina. Sad je tu novo rukovodstvo, Ibra se kluba seća po najboljem, Rosoneri su ga vratili u život posle razočaravajuće epizode u Barseloni, ali... Nije to više to.
Milan je katastrofa. Samo pričaju, a malo rade. Ovo nije klub u koji smo se svi zaljubili, i u Italiji i širom sveta. Možda je previše pogrešnih ljudi u klubu. Paolo Maldini nema ono što je potrebno za direktora. Kao igrač je bio jedan od mojih omiljenih u istoriji fudbala, ali nije za direktora. Da budem pošten doduše, ima i težak zadatak, jer nije lako raditi dobro sa ograničenim  resursima“, završava Ibrahimović.

(FOTO: Gazzeta Dello Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara