Kluž je nedodirljiv: U plej-of sa šest bodova viška

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.02.20. | 22:36

Tim Dana Petreskua siguran na gostovanju u Krajovi

Završen je osnovni deo prvenstva u Rumuniji i to u bojama Kluža. Šampionski sastav je na koncu drugog kruga savladao Univerzitetu u Krajovi (2:0) i tako povećao prednost u odnosu na drugoplasirani tim, pa sa šest poena viška ulazi u plej-of.

Oba gola za lider Lige 1 postigao je Mario Rondon, ali je junak meča zapravo iskusni golman Gedriusa Arlauskis. Litvanac je pravio čuda među stativama Kluža i bio među najzalsužnijima što je tim Dana Petreskua pregrmeo jedno od najtežih gostovanja u ovom delu sezone.

Izabrane vesti

Kluž je poveo u devetom minutu golom Rondona, pošto je 33-godišnji špic iz Venecuele posle odbitka volejom sa desetak metara savladao Mirka Piljaćelija. Zatim je domaćin preuzeo inicijativu, stvorio nekoliko izglednih priika – najbolju preko Dana Nistora koji je uzdrmao prečku – ali je Arlauskis svaki put bio na visini zadatka. Totalna ofanziva domaćih u prvom poluvremenu ogledala se u čak sedam šuteva u okvir gola, ali je golman Kluža začarao mrežu. A i kad bi bio savladan sačuvala ga je, posle prečke, i stativa.

Kluž se posle pauze oporavio od totalne ofanzive Univerzitatee, da bi sumnje oko pobednika otklonio u 62. minutu: Kristijan Manea je probio sa desnoj strani, skoro iz mrtvog ugla uputio udarac ka golu, a defanzivac domaćih Martić prosledio je u svoju mrežu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara