I to je moguće: Imobile 17 golova, Ronaldo, Dibala i Iguain zajedno 14

Vreme čitanja: 7min | sub. 07.12.19. | 09:54

Remi Intera i Rome poprilično je relaksirao stručne štabove i igače Lacija i Juventusa. Nebeskoplavi će bez obzira na rezultat današnje utakmice ostati ispred Rome na tabeli dok će Juve, kako god da bude ishod dvoboja, biti na jednu pobedu od prvog mesta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Subota u Seriji A je rezervisana za timove koji će sledeće nedelje igrati u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Juventus i Lacio su timovi koji su već završili posao u Evropi: Bjankoneri su već obezbedili prvo mesto u grupi dok je Lacio, prvi put posled deset godina ispao u grupnoj fazi Lige Evrope. Velika uzdanica Lacija da skine tabu Juve na Olimpiku je Čiro Imobile. Centarfor Lacija je sam postigao više golova nego zvezdani napad Juventusa. Igrači Atalante će igrati protiv Verone misleći na utakmicu života koja ih čeka u Ukrajini protiv Šahtjora. Napoli mora da se probudi i približi zoni Lige šampiona na tabeli i da u što boljem mogućem raspoloženju dočeka slabašni Genk na San Paolu. Iznad Karla Ančelotija je sve veća senka Rina Gatuza. Meč na Dačija Areni bi mogao da bude poslednji za oca i sina Anečelotija ako stvari krenu po zlu. 

Izabrane vesti

ATALANTA - VERONA 

Sudar  maeastra i učenika mogao bi da bude naslov popodnevnog meča Serije A u Bergamu. Maestro je Đampjero Gasperini a učenik Ivan Jurić. Sve što zna o trenerskom pozivu Jurić je naučio od Gasperinija i može se reći da je neka vrsta apostola “gasperijanskog” fudbalskog kreda. Veronu u Italiji mnogi zovu “mala Atalanta” zbog stila i praktikovanje igre jedan na jedan po celom terenu. 

Nije isključeno da se Gasperini odluči za rotaciju i odluči da poštedi par igrača protiv Verone jer Atalantu sledeće nedelje čeka utakmica veka, na kojoj tim iz Bergama može da obezbedi istorijski plasman u osminu finala Lige šampiona. Naravno, ako pobedi Šahtjor i Harkovu i da Mančester Siti ne izgubi od Dinama iz Zageba. 

Među igračima koji bi mogli da preskoče Veronu su Palomino, De Ron, Gosens i možda čak Gomez. Za Gomeza će put u Ukrajinu biti poseban jer je između Katanije i Atalante proveo jednu sezonu u Metalistu iz Harkova. Umesto Papua bi mogao da istrči na teren Malinovski.  U tim se vraća Toloi koji je izdržao suspenziju zbog kartona dok je Zapatina povreda postala misterija. Sada se kaže da će Kolumbijac biti na raspolaganju tek u januaru. 

Intersantno je da je Atalanta osvojila samo sedam bodova na svom terenu, istina prva dva meča je igrala na stadionu Parme kao domaćin, i od Boginje imaju lošiji skor kao domaćin samo Breša (jedan bod) i Leće (tri boda). 

Atalanta 3-4-2-1: Golini; Toloi, Đimsiti, Mazijelo (Palomino); Hatebor, Pašalić, Frojler, Kastanj; Malinovski (Gomez), Iličić; Murijel.

Verona je samo jednom pobedila na poslednjih 15 mečeva u Bergamu i dolazi prilično oslabljena. Salsedo se povredio na treningu, Ginter je suspenodavan zbog kartona, a Kumbula je još uvek rovit i nije sigurno da će zaigrati.

Verona 3-4-2-1: Silvestri; Rahmani, Boketi, Davidovič; Faraoni, Velozo, Amrabat, Lazović, Pesina, Zakanji; Di Karmine..

UDINEZE - NAPOLI

Ako je verovati brojevima, na Dačija Areni u Udinama ćemo videti malo golova ove večeri između Udinezea i Napolija. Na prethodnih sedam mečeva je postignuto samo 12 golove, od kojih su domaći igrači postigli samo četiri što objašnjava zašto je ovo drugi najgori početak sezone Udinezea od kada se dodeljuju tri boda za pobedu. 

Udinezeu ne cvetaju ruže ove jeseni, Napoliju i njegovom treneru Karlu Ančelotiju još manje. Moramo da se vratimo u prošli vek i u sezonu 1996-1997 da bi pronašli crnji period Ančelotija trenera. Azuri ne znaju za pobedu u šampionatu već šest utakmica, pre 23 godine Karlo je postavio negativan rekord na klupi Parme od osam utakmica bez ukusa pobede. 

Trener tima iz Friulija je odmorio veći broj startera protiv Bolonje u Kupu Italije i očekuje se da pored Okake u napadu bude Nestorovski pre nego Lazanja. Jajalo je i dalje van stroja, ali bi zato Fofana mogao da počne meč od prvog sudijskog zvižduka mada je verovatnije da ćemo videti Mandragoru sa Valasom u ulozi metronoma.  

Udineze 3-5-2: Muso; Di Majo, Ekong, Nujtink; Opoku, Mandragora, Valas, De Paul, Larsen; Okaka, Nesterovski 

Napoli je u Udine stigao bez Milika i Alana koji su i dalje na listi povređenih dok je Kulibali uprkos problemima sa levim ramenom, stisnuo zube i doputovao na gostovanje Udinezeu. Van pogona su i Gulam i Toneli a za Malkuija je sezona već završena. 

Atmosfera u redovima Azura je poprilično napeta. Insistiranje predsednika Aurelija De Laurentisa na novčanim kaznama i pozivanje Karla Ančelotija da svedoči pred Arbitražnom komisijom poništilo je tračak nade koji se pojavio posle meča sa Liverpulom u Ligi šampiona. U međuvremenu su se pokvarili i odnosi Ančelotija sa delom stare garde kojima se nimalo nije svidelo što su opet završili u karantinu, ovog puta po naređenju trenera. Podatak koji uliva nadu tifozima Napolija da bi u Udinama moglo da dođe do prekretnice je činjenica da su Azuri na poslednja tri gostovanja na Dačija Areni odneli sav plen. 

Karlo Ančeloti bi trebalo da izvede na teren tim koji bi po potrebi mogao da igra u formaciji 4-4-2 ali i 4-3-3 u zavisnosti od pozicije Insinjea i da li će igrati Lozano ili Mertens u špicu. Naš Maksimović bi trebalo da uskoči na mesto Kulibalija ako se Senegalac preda. Na gol se vraća Meret

Napoli 4-4-2: Meret; Di Lorenco, Maksimović (Kulibali), Manolas, Mario Rui; Fabijan Ruiz, Zjelinski, Elmas, Insinje; Ljorente, Lozano. 

LACIO - JUVENTUS

Remi Intera i Rome poprilično je relaksirao stručne štabove i igače Lacija i Juventusa. Nebeskoplavi će bez obzira na rezultat današnje utakmice ostati ispred Rome na tabeli dok će Juve, kako god da bude ishod dvoboja, biti na jednu pobedu od prvog mesta. Sve to bi trebalo da doprinese mnogo spektakularnijoj predstavi nego što smo je videli juče na San Siru. Prvi put ove sezone ćemo videti i pošteno popunjen Olimpijski stadion sa oko 60.000 gledalaca. 

Lacio nikada u svojoj istoriji nije vezao šest pobeda u jesenjem delu Seriju A, a prvi put su nanizali i devet mečeva u prvoligaškom društvu u kojima su postigli dva ili više golova. Svemu tome treba dodati i da su Nebeskoplavi skinuli tabu koji je trajao punih 30 godina na San Siru protiv Milana, pobedivši konačno Rosonere. To kažemo zato što je i pobeda nad Juventusom na Olimpiku u Seriji A postala tabu za Nebeskoplave. Lacio ne zna za pobedu protiv Stare dame na svom terenu od 2003. godine. 

Veliki adut Lacija je Čiro Imobile koji je, zamislite, sam postigao više golova u ovoj sezoni nego Ronaldo, DIbala i Iguain zajedno. Italijanski golgeter 17 golova, trio Juventusa 14 (Ronaldo šest, Dibala i Iguain po četiri). Imobile se nalazi u velikom zamahu, postigao je gol na devet uzastopnih mečeva i nedostaju mu još samo dve da stigne Batistutu i Kvaljarelu koji drže rekord od 11 nanizanih susreta u Seriji A u kojima su se upisivali u strelce. 

Simone Inzagi je tokom cele nedelje razmišljao kako da zaustavi Juventus. Na ruku trenera Lacija idu oporavci Luisa Alberta i Lukaša Lejve, važnih stubova u igri Lacija. Tokom sedmice, Inzagi je probao i Parola u ulozi Sergeja Milinkovića Savića, ali je malo verovatno da kormilar Nebeskoplavih ostavi srpskog igrača na klupi. To bi bilo ravno ruskom ruletu. Baš kao i ideja da počne meč sa Kaisedom, a ne sa Koreom. Pravi baraž će imati Luiz Felipe i Bastos za mesto u odbrani pored Ačerbija i Radua. Luiz Felipe je u prednosti, ali Inzagi se seća da se Bastos dobro nosio sa Kristijanom Ronaldom i nije isključeno da on bude iznenađenje. Zbog povreda su van tima Marušić, Patrik, Lukaku i Beriša

Lacio 3-5-2: Strakoša; Luiz Felipe, Ačerbi, Radu; Lacari, Milinković-Savić, Lejva, Luis Alberto, Lulić; Korea, Imobile. 

Juventus nije samo bez poraza protiv Lacija već 16 godina na Olimpiku, štaviše, Bjankoneri su izugbili samo jedan meč na poslednjih 29 odmeravanja snaga sa Lacijem. Bio je to meč u kojem je Sergej Milinković Savić brijljirao na Alijanc stadionu, a Strakoša odbranio penal Dibali u poslednjem minutu meča. 

Mauricio Sari je tokom nedelje izgubio dvojicu igača zbog povreda: Kediru i Remzija. Na sredini terena Bentankur bi trebalo da zameni bivšeg igrača Real Madrida dok bi Bernardeski trebalo da bude potvrđen u ulozi ofanzivnog plejmejkera u odsustvu Velšanina i Daglasa Koste. Postoji i mogućnost da Bentankur bude prekomandovan na mesto iza dvojice napadača. U tom slučaju Bernardeski bi završio na klupi, a na sredini terena bi sa Pjanićem i Matuidijem videli Emre Džana. Veliko iznenađenje je i povratak Marka Pjace. Posle devet meseci posle teške povrede Hrvat je među igračima u Juvea u protokolu jedne utakmice Serije A. 

U trci za mesto pored Ronalda u napadu Juvea izgleda da je u prednosti Dibala, između ostalog i zato što je Lacio jedna od njegovih omiljenih žrtava: primorao je golmane Nebeskoplavih deset puta na kapitulaciju. 

Juventus 4-3-1-2: Sčešni; De Šiljo, Bonuči, De Liht, Aleks Sandro; Bentankur, Pjanić, Matuidi; Bernardeski; Dibala, Ronaldo. 

SERIJA A - 15. KOLO: 

Petak

Inter - Roma 0:0

Subota

15.00:  (1,33) Atalanta  (5,40)  Verona (8,50) 
18.00:  (5,20) Udineze  (3,70)  Napoli (1,70) 
20.45:  (2,80) Lacio  (3,35)  Juventus (2,50) 

Nedelja

12.30:  (2,70) Leće  (3,15)  Đenova (2,70) 
15.00:  (2,05) SPAL  (3,40)  Breša (3,70) 
15.00:  (2,50) Torino  (3,20)  Fiorentina (2,95) 
15.00:  (2,55) Sasuolo  (3,35)  Kaljari (2,75) 
18.00:  (2,00) Sampdorija  (3,40)  Parma (3,90) 
20.45:  (2,85) Bolonja  (3,30)  Milan (2,50) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama 

Piše: Željko PANTELIĆ
Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara