Statua Johana Krojfa ispred Mesijevog bilborda (©Reuters)
Statua Johana Krojfa ispred Mesijevog bilborda (©Reuters)

I PSŽ se zvanično uključio u trku za Mesija! Leonardo se čuo s Horheom, Nejmar i Di Marija zvali Lea

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.08.20. | 17:22

Ali, Siti i dalje u ogromnoj prednosti po pitanju dovođenja zvanično najboljeg fudbalera sveta

Ni Kristijano Ronaldo pre dva leta nije napravio ovakav lom na tržištu kao što je to uradio Lionel Mesi! Verovatno zato što je njegov megalomanski transfer u Juventus završen iza zatvorenih vrata i nije bilo ovakve drame kakvu je Mesi priredio pošto je Ronaldu Kumanu saopštio da na njega ne računa...

U ratu imperija za potpis možda i najboljeg fudbalera svih vremena ogromnu startnu prednost stekao je Mančester Siti samom činjenicom da na Etihadu radi Mesijev omiljeni trener Pep Gvardiola, ali i zato što arapski milioni imaju neku posebnu težinu. Ali, to ne znači da će ostali kandidati za Mesijev potpis tek tako odustati od prilike kakva se verovatno više nikada neće pružiti... Zato je PSŽ zvanično ušao u proces raspitivanja oko Mesijevih preferenci i finansijskih zahteva da posle više od 15 godina napusti Barselonu i uradi ono što je i dalje apsolutno nezamislivo - obuče dres drugog kluba.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA MESIJEV TRANSFER

Sportski direktor Leonardo stupio je u kontakt s Mesijevim ocem Horheom, ali već u startu nije dobio informaciju kakvu je želeo. Najuticajniji argentinski list u zemlji Ole, naime, tvrdi da se Horhe učtivo zahvalio Leonardu na pozivu i rekao mu da je Leu "prioritet odlazak u Mančester Siti", što zaista ima neverovatan odjek u sportskoj javnosti. Ni to, međutim, nije sprečilo Leonarda da na druge načine pokuša da izboksuje transfer za kakvim vlasnici Pari Sen Žermena žude još od dolaska u Pariz, a to je da u srcu projekta imaju Ronalda ili Mesija. Nejmar i Kilijan Mbape jesu, takoreći, idealne zamene u nedostatku dva najveća potpisa modernog fudbala, ali Naser al Kelaifi i njemu nadređeni katarski šeici i dalje sanjaju da im bar jedan od dvojice najpopularnijih fudbalera današnjice dođu i obuku dres Svetaca.

MESI PRELAZI U PSŽ - KVOTA 12,00

Kako navodi Ekip, PSŽ je iskoristio tešku artiljeriju u nameri da nagovori Mesija da se predomisli i krene put Pariza i to tako što su u celu priču uključili njegovog bivšeg saigrača iz Barselone i velikog prijatelja Nejmara, te Anhela di Mariju, koji godinama unazad sa Leom deli dobro i zlo u argentinskoj reprezentaciji. Ako bi neko mogao da ima uticaj na Mesija, onda su to upravo Nejmar i Di Marija, koji su svesni toga da je argentinskom mađioničaru u ovim godinama potrebno okruženje u kojem ima svoje ljude.

Mančester Siti bi sa Pepom Gvardiolom uradio sve da se klub podredi Mesiju, zato i jeste dopremljena ona ponuda u visini od 100.000.000 evra, plus ugovori Gabrijela Žezusa, Bernarda Silve i Erika Garsije. PSŽ bi Mesiju mogao da ponudi igračko okruženje koje mu je donekle već poznato, jer finansijski gledano praktično i da nema razlike između toga da li će Mesiju na račun pristizati katarske ili arapske pare. Naravno, u Mesijevoj konačnoj odluci važno mesto imaće i takmičenje u kojem će igrati, a Premijer liga je tu praktično neuporedivo jača od Lige 1 u ekonomskom i marketinškom smislu, bez obzira na to što je francusko prvenstvo iz godine u godinu sve jače.

MESI PRELAZI U SITI - KVOTA 1,75

Na kraju ipak ostaje ona, trenutno, najmanje verovatna opcija da Mesi ipak ostane u Barseloni. Da bi se to desilo sa vlasti mora da padne Đozep Marija Bartomeu zajedno sa svim njegovim izaslanicima. U suprotnom, Barselona može da počne da se priprema za život posle Mesija...



tagovi

Lionel MesiLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara