Printscreen
Printscreen

I PAOK gledao porazu u oči, ali se zadovoljan vraća u Solun

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 21:25

Midtjiland slavio protiv Ferencvaroša sa 2:0, mogao i ubedljivije...

Ozbiljan šamar doživeo je AEK u Jermeniji od Noe, a lako je moglo da se dogodi da se još jedan grčki klub kući vrati poražen. PAOK je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona dva puta gledao porazu u oči protiv Malmea u Švedskoj, bio na ivici provalije, ali je s obzirom na okolnosti uspeo da u Solun odnese zadovoljavajućih 2:2 (1:1).

Nema nikakve sumnje da je Malme neuporedivo kvalitetniji od Noe, te se ne može reći da je PAOK podbacio na severu Evrope, međutim, grčki klubovi ambiciozno su pristupili letnjem prelaznom roku i time podigli očekivanja svojih navijača o plasmanu u grupnu fazu evropskih takmičenja.

Izabrane vesti

Ipak, ona je delovala daleko kada je Pontus Janson posle kornera u 28. minutu glavom doveo Malme u vođstvo. Na odgovor gostiju nije se čekalo dugo. Pet minuta pre odlaska na odmor Tajson je kaznio lošu komunikaciju defanzivaca domaće ekipe i poravnao rezultat.

Malme je do nove prednosti stigao sredinom drugog poluvremena. Samo dva minuta po ulasku u igru, u 67, Anders Kristijansen namestio je pogodak asistentu prvog Sebastijanu Nanasiju, ali ni ovog puta vođstvo domaćeg tima nije trajalo dugo. Već u 75. minutu anulirao ga je Rahman Baba ubavivši sa druge stative loptu u mrežu posle udarca glavom Kirila Despodova.

Veliki trijumf i krupan korak na plej-ofu za Ligu šampiona napravio je Midtjiland savladavši na svom terenu Ferencvaroš - 2:0 (1:0). Od jeseni 2020. godine danski tim nije bio učesnik grupne faze Lige šampiona, ali mu se posle večerašnjeg trijumfa značajno približio, jer objektivno gledano, ukoliko prođe mađarskog šampiona, biće favorit u narednom kolu protiv pobednika dvomeča Slovan - APOEL.

A, okršaju sa nekim od pomenutih timova Midtjiland Adam Buksa i rezervista Frankulino, strelci golova iz 17. i 69. minuta. Mogao je danski šampion čak i ubedljivije da slavi, ali je u nadoknadi prvog poluvremena penal promašio Aral Šimšir.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Karabag Agdam - Ludogorec 1:2 (0:0)

/Žuninjo 65 - Almeida 56, Vidal 87/

Malme - PAOK 2:2 (1:1)

/Janson 28, Nanasi 67 - Tajson 42, Baba 75/

Midtjiland - Ferencvaroš 2:0 (1:0)

/Buksa 17, Frankulino 69/

Dinamo Kijev - Glazgov Rendžers (u toku)

Sparta Prag - FCSB (u toku)

Lil - Fenerbahče (u toku)

Salcburg - Tvente (u toku)

Sreda

19.00: (1,90) Slavija Prag (3,50) Union Sen Žiloaz (4,10)

20.30: (2,20) Slovan Bratislava (3,35) APOEL (3,35)

20.45: (3,20) Jagjelonija (3,40) Bode/Glimt (2,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaPAOKMidtjilandMalmeFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara