(©Reuters)
(©Reuters)

I kada čestito ne zapreti, Empoli uzme bod: Parma na Tardiniju došla glave samo Milanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 14:29

Dezorijentisanost Volija Kulibalija i promašen penal Joana Bonija skupo koštali Mlekadžije – 1:1

Grcanje do poslednjeg kola, teški porazi, šetanje između dva ranga – na to su se svikli u Empoliju. To je bilo tako prirodno sve ove godine za maleni klub iz Toskane. Ali, ove godine sve je drugačije, ova sezona nije nalik bilo kojoj pređašnjoj. Sve ukazuje na to da borbe za goli život ne bi trebalo da bude.

Empoli je dugo bio bez poraza u Seriji A, nalazio se među odabranim klubovima u ’ligama petice’. Nije to bilo realno, stvari su se koliko-toliko vratile u normalu, međutim, i kada čestito ne zapreti, sakuplja bodove. Na Enio Tardini je došao da ostane neporažen i – uspeo u tome. Parma nije znala da iskoristi poklone – 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Vreme odmiče, među navijačima Parme bi ubrzo mogla da se zapati ozbiljna frustracija. Sve utakmice koje je izgubila bilo je to sa golom razlike. I kada je bolja – ne dobija. A, posebna priča su domaćinstva. Samo jedanput se ove sezone radovala kod kuće, na Enio Tardiniju je došla glave isključivo Milanu.

Moglo je da bude drugačije, crtao se taj scenario. Parma je imala pobedu na tacni, ali je uprskao – Joan Boni. Umesto da bude junak, postao je tragičar. Minut nakon što je u završnici promašio penakl ga je izveo Fabio Pekija. Seo je Francuz na travu kraj i u neverici posmatrao dešavanja na terenu.Imao je priliku da izvadi fleke Volija Kulubalija.

Dezorijentisan je bio francuski defanzivac u prvom poluvremenu, smestio je loptu u svoju mrežu. Empoli je ni iz čega došao do prenodsti na Enio Tardiniju i gol čestito da više nije ni pogledao. Rek jednom je Zion Suzuki morao da interveniše. U nastavku je bio besposlen, što nije bio slučaj sa Empolijevim čuvarom mreže Devisom Vaskesom.

Parma je napadala u talasima, pritiskala goste i preko Gabrijela Šarpentijea u poslednjih deset minuta najzad probila bedem. Emanuele Valeri je izbegao ofsajd zamku, sa levog krila poslao loptu u srce kaznenog prostora, a rezervista izazvao erupciju oduševljenja na Enio Tardiniju. Pritiska se nastavio i – urodio plodom. Pontus Almkvist naterao je Devisa Vaskesa da ga faulira u šesnaestercu, pomerio je loptu i iznudio jedanaesterac, ali je odabir izvođača bio pogrešan.

Druga pobeda Parme ostala je na prečki.  

SERIJA A – 9. KOLO

Petak

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)

/Luka 38, Dejvis 78/

Torino - Komo 1:0 (0:0)

/Enži 75/

Subota

Napoli - Leče 1:0 (0:0)

/Di Lorenzo 73/

Atalanta - Verona 6:1 (5:1)

/De Ron 6, De Ketelare 14, Retegi 9, 58, Lukman 29, 34 - Sar 42/

Nedelja

Parma - Empoli 1:1 (0:1)

/Šarpentije 80 - Kulibali 35ag/

15.00: (1,50) Lacio (4,20) Đenova (6,75)

15.00: (2,15) Monca (3,25) Venecija (3,60)

18.00: (1,80) Inter (3,65) Juventus (5,00)

20.45: (2,55) Fjorentina (3,25) Roma (2,85)

Odloženo

Bolonja - Milan

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ParmaEmpoliSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara