Anton Mirančuk i Sergej Milinković Savić (Star sport)
Anton Mirančuk i Sergej Milinković Savić (Star sport)

I drugi Mirančuk ode iz Moskve: Transfer je potvrda koliko su Rusi nisko pali

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 17:29

Doskorašnji vezista Lokomotive će igrati u Švajcarskoj

Bila su braća Mirančuk znak raspoznavanja u Moskvi , ali ih glavni grad Rusije više ne vidi. Odavno se bolji, kvalitetniji, ili mu je makar dosadašnja karijera takva, Aleksej, preselio van granica najveće države sveta, a u inostranstvo će i Anton.

Za razliku od brata, koji je posle staža u Atalanti promenio klub, državu i kontinent, te samo jedno slovo u imenu nove ekipe, pošto je zadužio dres Atlante iz MLS-a, brat blizanac će tek drugi put u karijeru napustiti maticu. Njegova nova destinacija je Švajcarska.

Izabrane vesti

Anton Mirančuk je tokom nedelje odleteo u alpsku zemlju i u narednih dan, dva trebalo bi da potpiše za Sion. Biće to posao bez obeštećenja, jer je 28-godišnjem kreativnom vezisti završetkom minule sezone istekao ugovoro sa Lokosima, nije našao angažman u Rusiji, bilo je poziva iz raznih krajeva, između ostalih i Fajenorda, ali su se u Roterdamu oprtedelili za Hvana iz Crvene zvezde, što je ostavilo Antona bez mnogo opcija. Imajući u vidu da je slobodan na tržištu, može da se obaveže na saradnju i po isteku prelaznog roka i to će učiniti u Sionu.

Reč je o klubu koji je minule sezone bio pobednik Druge lige i tako se vratio u elitu posle samo godinu odsustva, ali s obzirom da je Anton Mirančuk, ipak igrač velike reputacije, 217 utakmica je odigrao za Lokomotivu (uticajan i u periodu tok je na RŽD areni bio Marko Nikolić), te 29 za reprezentaciju, ovo je  korak unazad.

Njegov prelazak u Sion pkazuje da su nam i fudbal i igrači niskog standard. To su činjenice. Ako jedan od najboljih ruskih fudbalera ne može da pređe u neku od najjačih evropskih liga, šta sledeće da očekujemo? Anton je hteo da pređe u jak klub iz Evrpope, ali za njega tamo nije bilo mesta”, kritički je raspoložen Aleksej Jonjin, nekadašnji defanzivac, dva puta reprezentativac Rusije.

Anton Mirančuk će sa Sionom potpisati dvogodišnji ugovor, po sezoni će zarađivati 1.200.000 evra, bude li ostvario sve bonuse možda i 1.500.000 evra. Ovo će mu biti prvi izlazak van teritorije nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, jer je čim je iz Akademije prebačen među seniore poslat na jednogodišnju pozajmicu u estonsku Levadiju.



tagovi

SionŠvajcarska 1Anton MirančukLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara