I Dinamo ume da prevari: Još jedan korak unazad Marka Pjace

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 21:12

Od Juventusa, preko Šalkea i Fjorentine sve do Anderlehta

Posle Dejana Joveljića, Anderleht je poslednjeg dana prelaznog roka navijačima servirao još jedno pojačanje. Belgijski klub u prolećni deo sezone ulazi jači za Marka Pjacu, povremenog hrvatskog reprezentativca i nekada jendog od najtalentovanijih fudbalera Evrope.

Očekivalo se da Pjaca (24) ode iz Juventusa, poslednjih desetak dana najčešće se spominjao Kaljari, Pjaca je čak bio na Sardiniji i obavio lekarske preglede, ali je transfer na kraju ipak propao. Klubovi su sve dogovorili, Pjaca je trebalo da u Kaljariju provede šest meseci, a da Sardi zadrže mogućnost da ga otkupe za 12.000.000 evra. Ipak, ceo dogovor na kraju se izjalovio, iako nikome nije tačno jasno zbog čega. Na kraju je u Kaljari za 2.500.000 evra stigao PSV-ov Gaston Pereiro. Svakako jeftinija solucija.

Izabrane vesti

Što se tiče Pjace, posle Kaljarija je Sampdorija pokušala da dovede Hrvata. Nudili su takođe šestomesečnu pozajmicu uz pravo otkupa, a Pjaca je hteo da ide kako bi se nametnuo Zlatku Daliću za predstojeće Evropsko prvenstvo. Ali, i ta opcija je propala.

Taman kada se očekivalo da će Pjaca presedeti polusezonu u Torinu javio se Anderleht.

Velikan iz Brisela potvrdio je da je Pjaca novi fudbaler posrnulog belgijskog titana. Hrvat dolazi kao pozajmljen fudbaler Stare dame, a na Loto Parku zadržaće se narednih šest meseci. U ugovoru stoji da saradnja može da se produži na još godinu dana.

Nekada rekordna prodaja zagrebačkog Dinama u Brisel  dolazi u teškom trenutku. Anderleht je sa novim vlasnikom Markom Kukeom planirao da u Belgiji napravi svojevrsnu verziju Monaka, da dovodi najbolje što Evropa ima u mladim igračima, čak se na početku sezone opkladio i na mladog trenera Vensana Kompanija, ali mu se toliki rizik žestoko obio o glavu. Klub je tek deveti na tabeli, visi i za plej-of i mnogi igrači koji su predstavljani kao kapitalne investicije već su napustili Brisel.

Sad je red na novu turu, otud Joveljić i Pjaca.

(FOTO: Twitter/@rscanderlecht)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara