I dalje postoji šansa za četvoricu u odbrani Orlova

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 15:28

Doduše, od jeseni, a ne na Prvenstvu Evrope

(od izveštača Mozzart Sporta iz Nemačke)

Eksperimentisao je Dragan Stojković i, valjda, neće više. Bar ne u osvit premijere na Prvenstvu Evrope, pošto se pokazalo da kad pošalje na teren četvoricu u poslednjoj liniji reprezentacija ne funkcioniše dobro. Ranjiva je i klecava. Zato je logičnije da selektor ostane veran formaciji sa trojicom ispred golmana, kao što je bio slučaj na generalnoj probi protiv Švedske.

Izabrane vesti

Ili, možda, ne?

U obraćanju medijma, Strahinja Pavlović je ostavio mogućnost da se šema iz prijateljskog susreta u Beču, sa kvartetom defanzivaca, koristi u budućnosti.

„Ta opcija je i dalje tu. Više smo igrali sa trojicom pozadi, tako smo uigranij, ali ćemo model sa četvoricom sigurno koristiti u budućnosti“, pojasnio je defanzivac Salcburga.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Pokušao je Piksi sa četvoricom nešto ranije i u Moskvi, a ni tad nije dobro prošlo, kasnije ni protiv Austrije, zbog čega pre deluje da je pomenuta varijanta prikladnija za jesen, kad počne novo izdanje Lige nacija. U međuvremenu, dosta posla čeka naše reprezentativce na EP.

„Dobro je za samopouzdanje što nismo primili gol u Stokholmu. Defanzivno smo bili dobri i rešili sve izazove kojima smo bili izloženi. Dosta razmišljam o utakmicama noć pre, zamišljam kako bi trebalo da reagujem i često se dešava da se baš takve situacije dese. To pomaže“.

Kad je naša zemlja, tad još pod nazivom Jugoslavija, prethodni put bila učesnik Prvenstva Evrope, Pavlović nije bio ni rođen. Tad je Dragan Stojković bio vođa tima, a sad mu je glavnokomandijući. Za skoro četvrt veka dosta toga se promenilo.

„Nismo dobro prolazili na turnirima. Bio sam učesnik u Katru, kad nismo bili na očekivanom nivou, ali je sad drugačije. Pripremljeni smo za ovo takmičenje“.

Veliku inspiraciju reprezentativci Srbije dobili su tokom srede, kad ih je na treningu otvorenom za javnost pozdravilo skoro 3.000 navijača. Način na koji veruju igračima i selektoru sugeriše da bi slika iz Nemačke napokon mogla da bude bolja nego iz Katara.

„Prijatno smo iznenađeni ambijentom na stadionu i dobrodošlicom. Značiće nam podrška na EP. Osim toga, iza mene su dve odlične godine u Salcburgu, dosta sam napredovao i nadam se da će sve biti bolje nego u Kataru“, dodao je Strahinja Pavlović.


tagovi

Strahinja PavlovićDragan Stojković PiksiEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara