In Bom Hvan (Reuters)
In Bom Hvan (Reuters)

Hvan blistao i protiv Benfike: Uživam u svakom smislu, možemo dalje!

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 14:08

Fajenordov vezista optimista nakon pobede u Lisabonu

Bilo je iznenađenja u trećem kolu Lige šampiona, ali jedno od većih je pobeda Fajenorda u Lisabonu. Benfika je u prva dva kola savladala Zvezdu u Beogradu, demolirala Atletiko na Lužu i bila je favorit protiv Roterdamersa koji su prvo doživeli debakl protiv Leverkuzena, a onda prilično srećno slavili u Đironi.

Kada se podvuče crta, Benfika i Fajenord imaju isti broj bodova, s tim što su Holanđani obe ostvarili u gostima. I sada gaje nade o plasmanu dalje.

Izabrane vesti

Sinoć je junak pobede bio najmlađi debitant u istoriji slavnog kluba Antoni Milambo koji je sa dva gola srušio lisabonske Orlove. A, opet je jedan od najzapaženijih bio letnje pojačanje In Bom Hvan. Posle dvostrukog strelca, najbolje je ocenjen igrač sinoćnje utakmice u anketi Fajenordovih navijača.

“Pobedili smo dve utakmice zaredom u Ligi šampiona. Šest bodova iz tri meča nisu lako ostvarenje. Dok god igramo ovako, verujem da možemo ostvariti plasman u nokaut fazu. Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i napredujemo. Ne kao individualci, već kao tim. U Ligi šampiona nema mesta greškama jer ih protivnicoi koriste, ali mi pravimo sve manje grešaka”, rekao je Hvan posle meča.

Hvan je tek mesec i kusur dana u Roterdamu nakomn odlaska iz Beograda, ali je već oduševio tamošnju fudbalsku javnosti i prirastao navijačima za srce.

“Otkako sam ovde, uživam u svakom smislu. I osećam dobrodošlicu. U klubu i oko njega. Na ulicama. Zato se osećam komforno. Volim Roterdam i ovo je za mene jedan od najlepših gradova na svetu. Svi u klubu su me toplo dočekali i hvala im na tome”.

Oglasila se i klupska ikona, legendarni napadač Pjer van Hojdonk:

“Uživao sam! Impresivna partija Fajenorda. Utakmica je dobijena na sredini terena sa veznim redom Milambo – Timber – Hvan. Bez želje da omalovažavam ostale igrače, ali njih trojica su bili van kategorije”.

Van Hojdonka su podestili na izjavu datu posle poraza od Leverkuzena (0:4) “da Fajenord nema šta da traži u Ligi šampiona”.

“Pogledajte tim koji je tada igrao i ovaj sada. Hvan je tada bio u klubu tek jedan dan, a Bueno uopšte nije ni igrao. Moram da pomenem i Traunera koji je bio fenomenalan u odbrani protiv Benfike. To su trojica igrača koji su digli nivo ekipe. Protiv Leverkuzena ih suštinski nismo imali. Srećom da su promene urodile plodom i sada vidimo za šta je sve Fajenord sposoban. Prelepo je biti onako dominantan kao što su oni bili u Lisabonu”.


 


 


tagovi

Hvan In BomPjer van Hojdonk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara