Hvala Miha! Azuro zahvaljujući tebi

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.11.19. | 14:50

Debitant u reprezentaciji Italije nije zaboravio srpskog trenera

Italija je jedna od šest reprezentacija koje su se dva kola pre kraja kvalifikacija plasirale na EURO 2020.

Posle debakla u kvalifikacijama ua Mundijal 2018. godine i dolaska Roberta Manćinija na selektorsku poziciju umesto Đampjera Venture, situacija u reprezentaciji se okrenula za 180 stepeni. Manćini je podmladio Azure i uveo neka nova imena u reprezentaciju. Sve to je ispraćeno dobrim igrama i rezultatima.

Izabrane vesti

U naredne dva kola Italiju očekuju rezultatski nebitne utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Jermenije, a Manćini je iskoristio priliku da pozove još nekoliko debitanat. Među njima je i Bolonjin odanzivac Rikardo Orsolini.
“Italijanski fudbal se mnogo promenio u poslednje vreme jer je ranije bila retkost da vidite mlade šanse da dobijaju šansu u Seriji A. Jedina pozitivna stvar kod neodlaska na Mundijal 2018. godine je bila totalni reset fudbala i to što su klubovi počeli da otkrivaju mlađe igrače”, kaže Orsolini na okupljanju Azura.

Ne krije da je oduševljen debitantskim pozivom.
“Onog trenutka kada prođete kroz vrata trening centra u Koverćanu, osetite neko olakšanje. Lično, bio sam malo uplašen na početku jer je bilo ljudi koje ne znam, ali su me prihvatili sjajno i omogućili mi da se osetim kao deo tima. Ovo je ogromna prilika za mene i pokušaću maksimalno da je iskoristim. Za mene i ostale debitante, ovo je šansa da se upoznamo sa ambijentom reprezentacije, da pokažemo treneru i ostalim reprezentativcima šta možemo. Nadam se da mi je ovo prvi od mnogih poziva. Bio bih licemer kada bih rekao da se ne nadam i pozivu na EP narednog leta. Ali istu takvu nadu ima i veliki broj ostalih italijanskih fudbalera. To ne sme da mi postane opsesija, a ubeđen sam da će stvari leći na svoje mesto kada bude pravi momenat”.

Orsolini je kao 19-godišnjak skrenuo pažnju italijanske javnosti igrajući za drugoligaša Askoli. Adrijano Galijani je dugo radio na njegovom dolasku u Milan, da bi ga preko noći ugrabio Juventus. Naravno, u Juventusu nije bilo mesta pa je pozajmljen Atalanti, a onda i Bolonji u kojoj ga je preporodio dolazak Siniše Mihajlovića i konačno je pokazao potencijal kojim raspolaže.
“U čistom taktičkom smislu, ova Italija ima mnogo sličnosti sa Bolonjom što može da mi bude prednost. Deo reprezentativne atmosfere sam već osetio kada sam bio član mlade selekcije na prošlom EP, iako taj turnir nije završen za nas onako kako smo želeli”.

Orsolinija je Bolonja letos otkupila za 15.000.000 evra, s tim što Juve ima povratne klauzule da Orsolinija narednog leta vrati po ceni od 20.000.000 evra, a 2021. godine po ceni od 30.000.000 evra. Mihajlović je Bolonji napravio kapitalca…
“Mnogo dugujem Siniši Mihajloviću. Zhavaljujući njemu sam danas ovde. U čudnoj smo situaciji sa njima. Poslednje dve i po nedelje nismo ni razgovarali jer prolazi kroz važan period rehabilitacije. Voleo bih u ovim vremenima da čujem neki njegov savet ili reči podrške. Kada se vratim u Bolonju, jedva čekam da mu ispričam šta se sve dešavalo”, rekao je Orsolini.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara