Humanitarni tiket u podne: Veljko Lalić tipuje za NURDOR

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.08.18. | 11:29

Britko pero Nedeljnika, u partiji sa pet kladičkih poteza

Može li britko pero postati još oštriji MOZZART plemeniti kladilac? Odlučili smo da proverimo, u kladoničko-humanitarnom eksperimentu koji sudeći po bet analizi sa ukupno pet fiks partija, veoma umešno sprovodi prvi čovek, odnosno osnivač i urednik magazina Nedeljnik, Veljko Lalić.

Kao prvo, čovek koji je zajedno sa istoričarem Miodragom Jankovićem, bestselerom „Knez Pavle, istina o 27. martu“, zatvorio Pandorinu kutiju priče o generalštabnoj zaveri, raskolu i aprilskom slomu prve jugoslovenske države, koristio se jednostavnim igračkim metodama. Čisti ishodi, i igra na favorite, za MOZZART kvotu 14,06 vode ka jasnom zaključku... Ovaj tiket ima izuzetan potencijal. Prođe li, Veljko je odlučio: „Uputimo donaciju od 146.012 dinara NURDORU“. Uz napomenu da je Veljko želeo da odigra i keca na Videoton, ali je današnji meč mađarskog prvaka odložen.

Izabrane vesti

Krenimo od početka, od trećeligaškog engleskog fudbala, odnosno prvog kola u kome se sastaju PORTSMUT – LUTON. Dakle, enigma na samom staru. Ko je spremnije dočekao sezonu? Uspešni su i jedni i drugi bili na pripremnim utakmicama, a međusobna istorija im je šarena. Posednju zajedničku utakmicu u FA kupu dobio je Luton 1:0, ali ne treba smesti suma da ovaj tim stiže iz nižeg ranga na premijeru s Portsmutom.
„Zaključak je jasan, pa bez prevelike polemike mogu da odigram na domaćina“, rekao je Veljko Lalić.

Drugi meč, odnosno utakmica HELSINKI – ROPS, dovodi nas u poziciju koja ne traži suviše dugu analizu, iako je reč o finskom derbiju. Jednostavno, Helsinki je debelo odmaglio drugoplasiranom rivalu, a vredna pomena je i junska pobeda ovog tima nad RoPS-om od 2:1. Uz to, na četiri od pet minulih susreta ovih ekipa, dolazilo je GG3+, što svakao apostrofiramo kao kladilački bitu informaciju.
„Taktika je ista, uz MOZZART jedinicu na Helsinki“.

Već smo na austrrijskom terenu uz MATERSBURG - SALCBURG. Ovo je meč drugog kola Bundeslige u kojoj Red Bul Salcburg igrao odlično prošle sezone. Iako su gosti ostali bez četiri veoma bitna igrača u proteklom periodu, evidentna je činjenica da je Matersburg daleko manje kvalitetna ekipa. Šta na tu temu misli Veljko Lalić?
„Svakako, Salcburg je taj koji ima kalibar koji nije merljiv sa Matersburgovim igračkim mogućnostima. Dakle, dvojka... Jasno je i zašto“, kaže u bet analizi Lalić.

Utakmica ASTRA ĐURĐU – SEPSI počinje od 17 časova. Domaćin je u prva dva kola ostvario remi i pobedu protiv FCSB-a. Sepsi ima poraz i pobedu iz utakmice sa Krajovom. Oba meča su protekla sa 0-2 gola, a isti slučaj je i na mečevima današnjeg domaćina.
„Ponovo jedinica“, lakonski će kratko naš današnji plemeniti kladilac.

I na kraju, red je da zaključimo tiket, uz šesti par koji u terminu od 20.30 počinje uz LEGIJA – LEH GDANJSK. Manje više, istorija odmeravanja ovih rivala je neumoljiva. Tas uvek nekako preteže na stranu Legije. Samo dva X ishoda na preko 20 utakmica ovih timova ne traže dalja objašnjenja.
MOZZART izazov zaključujem jedinicom na Legiju”,  za kraj kladilačke sage, i ovaj deo rubrike reče alfa i omega Nedeljnika.

Recimo još da je Veljko Lalić, vlasnik i glavni urednik vodećeg srpskog njuzmagazina Nedeljnik. Rođen je 1976. u Beogradu, diplomini je novinar, a pre nego što je odlučio da samostalno izdaje Nedeljnik, nekoliko godina bio je glavni urednik dnevnog lista Press, kao najmlađi glavni urednik jednih nacionalnih dnevnih novina. Karijeru je započeo u Večernjim novostima, gde je uređivao mnoge rubrike, između ostalih i spoljnu i nedeljnu, s kojom je beležio sjajne rezultate. Dobitnik je više novinarskih priznanja, između ostalih Udruženja novinara Srbije za feljton (najmlađi u istoriji) i magazina The Man za kolumnistu godine po izboru kolega.

Na kraju, načinimo osvrt na učinak društveno odgovornih akcije kompanije MOZZART. Pre svega, “Humanitarni tiket u podne”, u godinama za nama, promovisao je 130 pobedničkih partija, s kojima smo donirali ukupno 7.673.960,00 dinara. Priča teče dalje, ali mi tu ne stajemo, jer tu su i akcije “100 terena za jednu igru”, i “Novi dresovi za nove šampione”.

Kako završne redove ove rubrike ne bi pretvorili u puko nabrajanje činjenica, osvrnite se oko sebe. Sigurno ćete zapaziti trag našeg društveno odgovornog poslovanja, odnosno donacija koje su odlazile na adrese brojnih organizacija i pojedinaca. Pošto smo uvek tamo gde smo najpotrebniji, budite sigurni da ćemo vas i u narednim godinama iz dana u dan radovati, slaveći sport, i sve igru kao deo života svih nas i kompanije MOZZART.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 17:00 3310 AUT 1 Mattersburg - Salzburg ki 2 1,50
Sub 17:00 4529 RUM 1 Astra Giurgiu - Sepsi ki 1 1,75
Sub 20:30 3447 POL 1 Legia - Lech.Gdansk ki 1 1,70
Sub 16:00 2141 ENG 3 Portsmouth - Luton ki 1 2,25
Sub 16:00 5704 FIN 1 Helsinki - RoPS ki 1 1,40
Ukupna kvota14,06

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

Bitno obaveštenje za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Veljka Lalića dobitak će biti doniran i za Dom za starija lica “Agape”, Mrkonjić Grad. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

sportsko klađenjebet analizahumanitarni tikettiket u podneVeljko Lalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara