Humanitarni tiket u podne: Uz Pavla Komnenovića do dobitnih 201.500 dinara

Vreme čitanja: 4min | pet. 09.08.24. | 12:00

Velikan auto-sporta bivše SFRJ, Evrope i Srbije, lagano kombinuje uz Bragu, veruje Galati, a iz Austrije i Holandije očekije po 3+ tip…

Ova priča je drugačija nego one na koje ste navikli! Jugoslovenski prostori, a s njima i Srbija do njegove pojave nisu imali automobilistu takvog kova! Usudićemo se da kažemo da je Pavle Paja Komnenović prevashodno automobilista od formata na osnovu čega i nastaje saga o čoveku koji je 43 godine bio sinonim auto-sporta u nas. 

A, Pavle je beogradski sportski šmeker na četiri točka! On je neko za koga se može reći da se takmičio u svemu, kako to poznavaoci auto-sporta kažu, od Fiće do Ferarija, preko Poršea, pa do dve “Zlatne kacige”, 16 šampionskih zvanja, 14 vicešampionskih titula i 10 bronzanih odličija, uz približno 400 pehara u kolekciji!

Izabrane vesti

Pajo, kog sportistu bi danas izdvojili kao omiljenog čoveku koji je bio i ostao sinonim za trkača?

“Sam se izdvojio najveći među najjačima, a ujedno i moj omiljeni sportista, Novak Đoković. Jači je i od Kasijusa Kleja i Ingemara Stenmarka, sinonima za neslućene uspehe u svojim disciplinama. Naš Novak ih je sve nadvisio i pobedom nad Alkarasom u finalu OI, konačno zaokružio nešto na šta svi treba da smo ponosni”, kaže za Mozzart Sport Pavle Komnenović.

Kako ocenjujete našu akciju tipovanja u plemenite svrhe?

“Svrha života je deljenje i podrška onima kojima je naše malo možda sve. Takvu akciju u svakom slučaju svi treba da podržimo, ne da bi se po dobru pominjali, već da dobro podelimo i umnožimo”

Promocija EKO Rejsing tima 2006. godine(©MN Press)Promocija EKO Rejsing tima 2006. godine(©MN Press)

Na početku toliko, jer red je da sa gospodinom Komnenovićem, kroz Mozzart listu definišemo sve što nas dovodi do potencijalnog dobitka teškog 201.500 dinara. Paja takođe bolje od svih nas zna koliko je važan sigurnsni pojas, a mi ga ni uz njega ne propuštamo. Kompanija ga i našem velikanu auto-sporta vezuje uz osiguran dobitak koji će u slučaju da negde izletimo sa stahe u plemenitu kasicu smestiti 100.000 dinara.

Krećemo od jedinice s meča GALATASARAJ – HATAJ. Galataraj je smrvljen u Superkupu od Bešiktaša koji mu je dao čak pet golova. Protiv Hataja na startu šampionata ne sme da bude greške, inače će tribina biti besna. Hataj je u novebru nadmudrio Galatu, a zatim je poražen s minimalcem od ovog rivala s minimalcem.


29. YU Reli 1996. godine(©MN Press)29. YU Reli 1996. godine(©MN Press)


Uz Paju Komnenovića idemo na 3+ tip uz meč FAJENORD – VILJEM II. Sigurica je pobeda Fajenorda, a Viljem II, tek ekipa koja ima obavezu da pobedniku kup finala sa PSV-om omogući legitimitet da osvoji prva tri boda. Tako stvari stoje, pa će tipovanje na golove uz ovaj susret biti u fokusu tipovanja.

Isti tip imamo i na meču SALCBURG – BLAU-VAJS LINC. Obe ekipe imaju po pobedu u prvom kolu, a Salcburg po kvalitetu pravo da se nametne kao favorit. Suština je i u činjenici da prošlogodišnji vicešampion želi i da se revanšira za remi sa poslednjeg meča para. Neće biti lako fudbalerima koji dolaze iz Linca.

Veliki automobilista završava sa 1&2+ tipom s meča BRAGA – ESTERELA. Klupa Brage u poslednje vreme deluje izmenjeno. U novu sezonu ušli sa novim trenerom, Danijelom Sousom, ali već su zabeležili nekoliko odličnih partija u kvalifikacijama za LE. Dakle, Esterela je u velikom problem, budući da dolazak keca nije upitan.

I to bi bilo to od automobiliste koji se u svom višedecenijskom bitisanju na stazi iskazao na stazama kako u onoj bivšoj, velikoj zemlji, tako i u inostranstu. Automobilisti su saglasni da mi kompetentnijeg za sve discipline autobilizma do sada nismo imali.  Pamte se Komnenovićevi krugovi i borbe sa titanima automobilizma tadašnje SFRJ, a mi ćemo za one koji pamte podvući imena Tihomira Filipovića, Jovice Palikovića, Gorana Štroka, Dagmara Šustera, Matijaža Tomlje, a kasnije Miluna Vesnića, Željka Banićevića, Goran Asanovića, Franje Kunčera!

Komnenović na VN Jugoauta, Ušće 1993.(©MN Press)Komnenović na VN Jugoauta, Ušće 1993.(©MN Press)

Naravno, ovim smo samo zagrebali vrh šlaga jedne nezamislivo bogate karijere Pavla Komnenovića. Zaslužio je večiti šarmer kraj staze, gospodin u svakoj prilici, a gladijator na trci još mnogo reči, a mi bi rekli i feljton o karijeri iz bajke. Verujemo da bi ispisivanje istog moglo da nadahne neke mlade nade na takmičenje u ovom kod nas zbilja skrajnutom sportu. Namerno ili ne, tek danas se ni na mišiće ne može kopirati jedan Pavle Komnenović. Njegov trag u vremenu ipak ostaje neizbrisiv, iako su se okolnosti u ovom sportu od njegovih dana drastično promenile, uz konstataciju da auto-sport ne da nije napredovao, već da je nazadovao do skoro totalnog odbacivanja na margine svih sportskih zbivanja u zemlji.

Pre tačke na današnju priču, recimo da smo do sada samo u akciji “Humanitarni tiket u podne” donirali ukupno 33.914.009 dinara.

Detalj sa starta trke na Ušću 2000. godine.(©MN Press)Detalj sa starta trke na Ušću 2000. godine.(©MN Press)


PLEMENITI BET INFO – BIH

Današnji listić namenjen je i za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, po izboru Mozzart tima u BiH. Naime, dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije. Ulog iznosi 100 KM, a zagarantovan dobitak 250 KM.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara