Humanitarni tiket u podne: Uz Miloša Šestića do dobitnih 196.500 dinara

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.09.24. | 12:00

Legendarna kopačka Crvene zvezde, na susretu Orlova sa Dancima očekuje makar jedan pogodak u drugom poluvremenu

Sećate li se pitanja postavljenog Duletu Saviću u antologijskom filmu „Munje“? Glasilo je ovako:“E, Dule čuješ li se sa Šestićem“? Mi od scene s imenima Zvezdinih legendi od ovoga časa pravimo kladilački bestseler. MOZZARTOV odgovor na pitanje u rubrici “Humanitarni tiket u podne” glasi:”Da, čuli smo se sa Šestićem”

Milošu Šestiću na raspolaganje stavljamo 50.000 dinara, uz osiguran dobitak, tako da ni ovaj listić ne može da padne. Koliko znamo o našem današnjem gostu preslišaćemo se nešto kasnije, i postaviti mu par interesantnih pitanja, naravno dotičući se Zvezde u Ligi šampiona. On će pre tog dela naše rubrike odigrati kladilačku utakmicu u kojoj mu od sve snage, i iz sveg srca stežemo palčeve.

Izabrane vesti

Krećemo od 2+ tipa s meča FRANCUSKA – ITALIJA. Nije se sastav Didijea Dešana dao do polufinala Evropskog prvenstva, kada je poražen sa 2:1 od Španije koja je osvojila kontinent. Azure su u osmini finala slomili Švajcarci, a na velikom takmičenju poraženi su od Španije, remizirali su sa Hrvatskom I savladali Albaniju. Svima je jasno da im protiv Francuske u prvom kolu Lige nacija neće biti lako.

Miloš Šestić zatim u subotu kombinuje 1&3+ na meču HOLANDIJA – BiH. Evociramo uspomene Lala sa Evropskog prvenstva konstatacijom ne morate da igrate najlepši fudbal na kontinentu da biste se borili za pehar. Ako je Španija poezijom na terenu zaslužila pehar, iz istog razloga zaslužila je borbu za isti i Holandija. Ali su joj se snovi raspršili u 90. minutu dortmundskog polufinala sa Engleskom. Držimo da Bosna i Hercegovina nema neke naročite šanse u duelu sa ovakvom selekcijom.

Legenda Crvene zvezde, oprezno tipuje na makar jedan pogodak u drugom poluvremenu meča DANSKA – SRBIJA. U taboru Srbije ostao je isti selektor, ali dosta igrača više nije tu. Dušan Tadić se povukao, dok Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i braća Milinković-Savić nisu došli iz svojih razloga, iznad kojih je ostao da lebdi upitnik. Povređeni su Veljković i Maksimović. Ono što je možda i ključno pred ovaj meč, odnosi se na remi sa šapionom Evrope, ekipom Španije u četvrtak. Ipak, neće biti lako protiv Danaca koje vodi Lars Knudsen i to kao vršilac dužnosti. Oni nisu stigli za dva meseca i kusur ni novog selektora da izaberu, ali daleko od toga da će igrati tek reda radi...

Za kraj, tu je 1&2+ na meču PORTUGALIJA – ŠKOTSKA. Nećemo ovde mnogo polemisati, jer samo jedan bod Škota na Evropskom prvenstvu ne uliva poverenje u ovaj tim u okršaju sa Navigatorima. Kratko i jasno, Portugalija sem Ronalda ima prejak tim koji po difoltu igra na pobedu. Teško im se parira kada su domaćini.

Sada pitamo Miloša Šestića da prokomentariše Zvezdine perspektive u Ligi šampiona!

„Nezgodno je licitirati, mada iz ove perspektive, a na osnovu viđenog u kvalifikacijama, Zvezda može da igra sa svima. Barselona će po meni biti nezgodan rival, mada ni to ne mora ništa da znači. Može daleko da se dogura, zašto da ne, tu su PSV, Monako, Benfika, dosta toga je u igri pa bi Zvezdi mogle da se otvore karte, zašto da ne i sa Italijanima“, kaže za Mozzart Sport Miloš Šestić, a mi podsećamo da Podsetimo, Crvena zvezda za rivale ima Barselonu, Benfiku, PSV i Štutgart kod kuće, a Inter, Milan, Monako i Jang Bojs u gostima. Prvu utakmicu srpski šampion igraće 19. septembra od 18.45 u Beogradu protiv Benfike.

Šestić u timu Zvezde pred finale Kupa Jugoslavije 1982. godine (©MN Press)Šestić u timu Zvezde pred finale Kupa Jugoslavije 1982. godine (©MN Press)

U premotavanju filma o Milošu Šestiću, recimo da je naš današnji gost karijeru započino 1972. godine u Jedinstvu iz Stare Pazove, gde se zadržao samo dve godine a onda 1974. godine prelazi u Crvenu zvezdu. Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 24. aprila 1974. godine, protiv Olimpije, u Ljubljani. U dresu Crvene zvezde odigrao je 441 utakmicu i postigao 108 golova, osvojivši četiri titule prvaka zemlje (1977, 1980, 1981, 1984.) i jedan trofej kupa Jugoslavije (1982.). Bio je strelac prvog gola u finalu Kupa UEFA 1979. protiv Borusije iz Menhengladbaha. Poslednju utakmicu za Crvenu zvezdu je odigrao protiv Sarajeva devetog decembra 1984. godine. I danas je aktivan u FK Crvena zvezda.

U fudbalski klub Vojvodina došao je 1986. godine i sa Vojvodinom je uspeo za tri godine, od statusa drugoligaša da osvoji šampionsku titulu 1989. godine. Za Vojvodinu je odigrao 114 utakmica i postigao 32 gola.

Večiti derbi 1984. godine (©MN Press)Večiti derbi 1984. godine (©MN Press)

Pre tačke na današnju priču, recimo da smo do sada samo u akciji “Humanitarni tiket u podne” donirali ukupno 34.314.009 dinara.

PLEMENITI BET INFO – BIH

Današnji listić namenjen je i za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, po izboru Mozzart tima u BiH. Naime, dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije. Ulog iznosi 100 KM, a zagarantovan dobitak 250 KM.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

miloš šestićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara