Humanitarni tiket u podne: Silvija Pašajlić tipuje za NURDOR – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka

Vreme čitanja: 6min | pet. 31.08.18. | 11:22

Novinarka i urednica dopisništva RTS-a u Čačku cilja koeficijent 14.58!

U današnjem Humanitarnom tiketu u podne naša poznata gošća je novinarka RTS – a Silvija Pašajlić. Urednica dopisništva Javnog servisa iz Čačka pokušaće da sastavi dobitni plemeniti listić i tako postane 132 - ga poznata ličnost koja je pomogla kompaniji MOZZART da donira sredstva u dobrotvorne svrhe. Samo u plemenitom listiću MOZZART je donirao tačno 7.688.960, 00 dinara. Idemo ka osmom doniranom milionu.

Srećno Silvija!

Izabrane vesti

Krenuli smo u plemenito tipovanje od lige Češke, dva kluba iz Praga, SPARTA – DUKLA. Gosti su fenjeraši, bez pobede i bodova, i uz negativnu gol razliku, 4:17. Sparta je pri vrhu tabele, bez poraza, bila je u seriji trijumfa koju je prekinula sa dva remija. Istorija međusobnih duela je na strani domaćih, 12:4:2.
“Dobrotvorno tipovanje započinjem prelazom, iz jedan u jedan”.

Koleginica sa RTS – kao drugu utakmicu odabrala je meč sa Pirineja, HETAFE – VALJADOLID. Istorija međusobnih duela je ujednačena, 5:3:6. Gosti nisu ostvarili pobedu u prva dva ligaška kola. Barsa je bila bolja od Valjadolida, a Real od Hetafea. Timovi idu na mali broj golova što je Silviji sugerisalo da pokuša upravo sa tom igrom.
“Verujem da neće doći više od dva gola i zato igram od nula do dva pogotka”.

Sa Pirineja prešli smo na Apenine. Derbi Serije A, MILAN – ROMA. Rosoneri za nijansu imaju bolji međusobni skor od Vučice, 20:18:18. Roma je u Kalču startovala sa pobedom i remijem dok Milan ima jedan poraz. Setimo se da je Milan vodio sa 2:0 u duelu sa Napolijem i izgubio sa 3:2. Možda je trenutak da se iskupi.
“Neće biti lako izaći na kraj sa Romom, ali ću pokušati sa jedan, iks”.

Premijernu utakmicu 2. kola Bundeslige odigraće HANOVER i DORTMUND. Istorija je naravno na strani Borusije, 9:7:17. Hanover je bio u pobedničkom nizu, ali je ligu otvorio remijem sa Verderom, 1:1. Borusija je bila sigurna sa RB Lajpcigom, 4:1.
“Sigurna sam da dolazi tri i više golova”.

Evo još jedne interesantne utakmice na humanitarnom tiketu koja nam stiže iz Francuske, LION – NICA. Olimpik, nakon tri utakmice, ima dva trijumfa i poraz. Nica je loše startovala, bez pobede je. Naravno da je Lion uspešniji u međusobnim duelima, 22:11:8.
“Možda je najbolje da probam sa kombinacijom, jedinica, uz golove, od dva do četiri, 1&2-4”.

I današnji dobrotvorni listić zaključujemo utakmicom sa Pirineja, EIBAR –SOSIJEDAD. Međusobni skor je ujednačen, 3:6:6. Gosti su bez poraza u prva dva kola Primere, domaći imaju dva neuspeha. Leganes i Real u poslednjoj utakmici podelili su bodove. Kad ova dva rivala igraju obično su mreže pune.
“Nadam se da će i sad biti tako, gol, gol”.

Par rečenica o našoj koleginici…

Nakon srednje škole, Gimnazije u Čačku, zanimanje novinar – saradnik, Silvija Pašajlić, je  na Višoj školi unutrašnjih poslova u Zemunu stekla zvanje pravnika, a potom završila Fakultet za pravne i poslovne studije u Novom Sadu. Zaposlena je u Radio televiziji Srbije od 1995. godine, prvenstveno na poslovima novinara, dopisnika i od 2003. godine i urednika dopisništva u Čačku.

Autor je nagrađenih kratkih filmova o osobama sa invaliditetom, na Filmskoj manifesticiji “Uhvati sa mnom ovaj dan” u Novom Sadu. Za film “Možemo više” 2008. godine osvojila je Plaketu za doprinos stvaranju jednakih mogućnosti za sve. Kao autor filma “Život sa vedrije strane” 2009. godine osvojila je Plaketu za najpodsticajniji film i 2010. godine za film “Dobri ljudi” Plaketu za najbolji televizijski prilog. 

Takođe, 2014. godine, na devetom TV festivalu minijatura, u konkurenciji 550 novinara, snimatelja i montažera iz 34 zemlje, osvojila je Specijalnu nagradu za informativni program Press vitez Miroslav Pušić 2014. Nagradjena je minijatura “Stiže poštar”, a u obrazloženju žirija stoji da je predstavila, bez laži i prevare, poštare kao junake ruralnih krajeva, zanimljivo i pitko.

Majka je dve odrasle devojke. 

Dopisništvo Radio-televizije Srbije u Čačku više od četvrt veka izveštava sa područja teritorija grada Čačka i opština Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica.

Pored izveštavanja o aktuelnim dnevnim događajima, ekipa iz Čačka zabeležila je sve važne manifestacije i događaje i bavila se temama značajnim za građane Moravičkog okruga i Srbije.

Za sve redakcije, prvenstveno informativnog programa, ali i specijalizovanih emisija pripremljeno je više od deset hiljada priloga i direktnih javljanja sa lica mesta.

I da se podsetimo kompanijskog društveno odgovornog poslovanja.

Veliki odjek u javnosti ima naša akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 64 košarkaška igrališta. Poslednji tereni su otvoreni i u čast srpskih reprezentativca Nemanje Bjelice, odnosno, Marka Gudurića. Košarkaški teren Mozzart je svečano otvorio u Kruševcu, a poneo je ime našeg reprezentativca Dragana Gagija Milosavljevića. Usledilo je svečano otvaranje u Nišu u čast još jednog reprezentativca Stefana Jovića. MOZZART – ov karavan stigao je i do Doboja, a promoter je bio srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić.

Slede Ljubovija – gde nam je ljubazni domaćin bio, i tek će biti, u ponedeljak od 18.00 sati, kapiten Crvene zvezde Branko Lazić kad će otvoriti 65 obnovljeno igralište. Potom slede, Kragujevac, Loznica, Tara…i tako idemo do stotog obnovljenog košarkaškog terena!

Veliko iznenađenje MOZZART priprema za proleće kad će obnoviti i svečano otvoriti teren u čast najtrofejnijeg košarkaškog trenera Evrope.

Potom sledi akcija, “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. KMF Borac iz Čačka dobio je dve Mozzartove garniture. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša.

Pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše…

Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS - a, članovi sponzorskog pula ABA lige.

Dalje, naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora…

Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra.

Kompanija  je podržala i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije!

Inače, na listi dobitnika Humanitarnog tiketa u podne vodi novinar i pisac Vanja Bulić sa iznosom od 351.025 dinara koje je Mozzart po Vanjinoj želji donirao Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograd. Glumac Branislav Trifunović je postao 117. dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne sa fantastičnih 326.300 dinara koje je namenio fondaciji Podrži život.

Sledi poznati muzičar Momčilo Bajagić Bajaga sa dobitkom od 184.426 dinara, a koji je Bajaga usmerio, a MOZZART donirao, Topčiderskoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla-tačnije narodnoj kuhinji. Četvrtu poziciju drži košarkaš Uroš Tripković po kome je i jedan obnovljeni teren, u MOZZARTOVOJ akciji “100 terena za jednu igru”, dobio ime. Uroš je istipovao fenomenalnih 170.067 dinara.

I da Vas podsetimo na plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Dragana Cvijić, Boris Režak i Duško Pijetlović.  Dakle, dvadesetjedan član kluba 100.000.

Bitna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket naše poznate gošće Silvije Pašajlić, dobitak će biti doniran i za Caritas – Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 4007 ŠPA 1 Getafe - Valladolid ug 0-2 1,47
Pet 22:00 4009 ŠPA 1 Eibar - Sociedad tgg gg 1,83
Pet 18:30 3523 ČEŠ 1 Sparta Praha - Dukla Praha dp 1-1 1,95
Pet 20:30 3013 NEM 1 Hannover - Dortmund ug 3+ 1,50
Pet 20:45 5004 FRA 1 Olympique Lyon - Nice kmb 1&2-4 1,80
Pet 20:30 1005 ITA 1 Milan - Roma ds 1X 1,45
Ukupna kvota20,54

Pišu: Đurđe Mečanin i Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketNURDOR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara