Humanitarni tiket u podne: Saša Avramović tipuje za lečenje mališana Danila Grbića

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.08.22. | 11:25

Iskusni bek, očekuje lagodnu dvojku Parnog valjka

Danas s nama, nadamo se do nove MOZZART pobede tipuje košarkaš Saša Avramović. Ukoliko ne znate, on igra na poziciji beka, a u Srbiji je nastupao za Megu i Vršac. Igrao je i za Kumanovo, u Severnoj Makedoniji, odakle je prešao u Slovačku. Saša Avramović bio je jedan od najtalentovanijih košarkaša u svojoj generaciji dok je nastupao u mlađim selekcijama čačanske Mladosti.

To je u najkraćim crtama naš današnji gost, koji je odlučio da potencijalni dobitak nameni za lečenje teško obolelog  Danila Grbića (2013), kome je potrebna terapija u inostranstvu.

Izabrane vesti

Pa krenimo uz Sašu, na tipovanje uz 3+ tip sa meča TVENTE – FJORENTINA. Viola je u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencije savladala Tvente sa 2:1 a mogla je i ubedljivije. Propustili su Toskanci lepu priliku da većom pobedom spokojnije dočekaju revanš u Holandiji, ali šta je tu je. Mi čekamo golove!

Sledi dvojka sa najvažnijeg meča dana, jer pratimo utakmicu HAMRUN – PARTIZAN.  Protiv osrednjeg, čak ispodprsečnog malteškog tima, bilo je Partizanu dovoljno samo 18 minuta da iskoristi sve šanse iz prvog poluvremena i obezbedi sjajnu zalihu pred revanš u Sredozemlju – 4:1. Nadamo se da će Petrić održati tonus ekipe, te da će Parni valjak na revanš meču stvar moći rutinski da privede kraju.

Sa utakmice RAPID – VADUC, očekuje se jedinica. Bečlije su realno bolje, pa neće dozvoliti tek tako da ih Vaduc vuče za nos, uprkos remija na prvoj utakmici.

Košarkaš koji je član mlađih selekcija reprezentacije Srbije, a sa kadetima je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu 2009. godine, nada se 3+ tipu na račun Splićana, pa pratimo utakmicu HAJDUK - VILJAREAL. Gostujući Viljareal je sa kombinovanim timom na svom terenu deklasirao splitske Bile (4:2) i praktično rešio dileme oko plasmana u grupnu fazu i pre revanša u Splitu. Španci su meč počeli bez nekoliko nosilaca igre poput golmana Ruljija, štopera Toresa i Albiola, te vezista Pareha i Lo Selsa, napadača Pina... Sada stvar treba samo da privedu kraju.

Za kraj, tu je jedinica na meču OLIMPIJAKOS – APOLON L. Na prvom meču bilo je 1:1, pa Kiprani mogu da budu zadovoljni za aktivan rezultat. Olimpijakos mora da se zapita do kada može da se provlači kroz pukotine, pa da iz X ishoda kao protiv Slovana profitira. Insistiraće Grci na brzom slomu Apolona, ali taj zadatak neće biti ni najmanje jednostavan.

Na kraju, sa Sašom Avramovićem koji je sa juniorskim sastavom stigao je do srebra na Evropskom prvenstvu 2011. godine, razgovaramo neformalnim tonom.

Kako je sve počelo?

“Trenirao sam stoni tenis, košarku, igrao sve sportove za školu, ali sam ostao veran košarci. Volim sve svoje trenere, a posebno Voja Popovića. Čini mi se da je bila prekretnica kada sam počeo da treniram kod Voja, on mi je našao pravu poziciju u timu. Mladost, Mega, ali i Žele su mi dragi klubovi”, kaže Saša u dahu, a mi očekujemo da čujemo i koja je to utakmica ostavila najdublji ukus na njega, i kakve su mu dalje ambicije.

“Od utkmica meč iz Singapura mi je drag, tada sam igrao basket 3x3, dobili smo ekipu iz Amerike, ali draga su mi neka polufinala i finala. Ambicije sadašnjeg kluba su visoke, trenira nas nekadašnji selektor Slovačke i kako vidim želimo do finala. Međutim, rano je za prognoze jer smo tek krenuli da igramo prijateljske mečeve. Parafirao sam ugovor na 1+1 mada je praksa da igrače dovode na godinu dana. Malo sam privilegovan mada se u košarci i sportu nikad ne zna šta će biti. Trudim se da sam na maksimumu, da pružim sve od svojih mogućnosti, posledica iskrenog i predanog rada su rezultati”

Saša Avramović  će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja “Pomozimo srcem srcu”, Laktaši. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaSaša Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara