Humanitarni tiket u podne: Milko Đurovski tipuje za Institut za onkologiju i radiologiju – Dečje odeljenje

Vreme čitanja: 5min | pon. 06.01.20. | 10:12

Legendarni fudbaler očekuje pobedu Milana u Seriji A

Uz selektore Ljubišu Tumbakovića, Zorana Terzića, Igora Kokoškova i Marinu Maljković dočekali smo i obeležili novu godinu. Mali predah, imali smo uz Dragana Kićanovića i Stefana Cvijovića Cviju, pa nastavljamo sa dobrotvornim listićima naših selektora. Juče je plemeniti kladilac bio Boba Kovač, a sledećih dana Ljuba Obradović, Nenad Peruničić kojima će društvo praviti Nikola Petković, Ljubomir Kasalović, Predrag Katanić, Aleksandar Đorđević – Simetrija, a pre svih Milko Đurovski …

Retki su sportisti koji su tokom uspešnih karijera oblačili opremu oba večita rivala. Legendarni fudbaler Milko Đurovski jedan je od njih. Na Marakani je stigao do dve šampionske titule i dva kupa. Potom stiže u Humsku gde takođe osvaja više trofeja. Dubok trag ostavio je u holandskom Groningenu gde i dalje ima status mega zvezde. Upisao je i više reprezentativnih nastupa, a nakon igračke karijere posvetio se ternerskom pozivu. Živi u Sloveniji gde smo i pronašli legendarnog Milka Đurovskog koji je prihvatio poziv da učestvuje u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne.

Izabrane vesti

Za razliku od usporenog domaćeg fudbala legendarni napadač kaže da je život u današnjem Beogradu isuviše ubrzan. Na pitanja da li je imao sportske, životne uzore u danima odrastanja i za koga navija Milko odgovara:
“Kao dečak navijao sam za Crvenu zvezdu pa je logično da sam voleo Dragana Džajića. Naravno, pored Džaje, uzori su mi bili Dule Savić i Zoran Filipović. Kao dečak navijao sam za Zvezdu koja je pod brojem jedan. Potom sledi Partizan”.

Iz Slovenije Đurovski nam je poslao Humanitarni tiket u podne za Badnji dan koji danas obeležavaju vernici po gregorijanskom kalendaru. Danas ćemo boraviti na Apeninima, a krećemo od duela BOLONJA – FJORENTINA. Ljubičasti imaju pet bodova manje od domaćih, poraze od Torina i Rome, a remi sa Interom. Udineze pa Milan su dobili Bolonju koja je potom na kolena položila Atalantu i Leće. Poslednja dva okršaja okončana su bez golova, a bolji međusobni skor imaju gosti, 5:14:15.
“Nadam se golovima, 3+”.

MILAN – SAMPDORIJA je naredni meč. Rosoneri imaju trijumf od 5:0 i bolji međusobni odnos, 27:8:12. Domaći imaju šest bodova više, ali oba kluba nisu na očekivanim pozicijama. Nakon dve pobede i toliko remija Milan je primio petardu od Atalante. Klub iz Đenove u poslednje vreme beleži poraze, uz jedan minimalni trijumf nad Đenovom. U poslednjem okršaju bilo je 1:0 za Sampdoriju.
“Jedinica”.

U 15.00 sati igraju ATALANTA – PARMA odnosno JUVENTUS – KALJARI. I klub iz Bergama ima šest poena suficita u odnosu na Parmu. Juve i Bolonja su pobeđivali Atalantu koja ima petpobeda na poslednjih šest mečeva. Gosti imaju tri trijumfa pa remi sa Brešom. Na poslednja dva okršaja slavila je Atalanta, uz tri i više golova po meču. Parma ima najubedljiviju međusobnu pobedu, 4:0 i bolji odnos, 10:10:12.
“I ovde 3+ plus”.

Idemo u Torino, JUVENTUS – KALJARI. Istorija je na strani Stare dame, 25:10:4, uz najubedljiviju pobedu od 4:0. Poslednjih šest okršaja dobio je Juve koji se bori sa Interom i Lacijom za lidersko mesto. Rimljani su dobili Juventus koji je potom ostvario tri pobede, pa ponovo izgubio od neboplavnih. Odličan niz Kaljarija prekinuli su Lacio i Udineze.
Tipujem GG.

Za kraj derbi, NAPOLI – INTER. Približan je međusobni odnos 15:9:16. U maju minule godine Napoli je bio ubedljiv pobedio je nerazure sa 4:1. Domaći su svoju poslednju utakmicu dobili sa 2:1. Inter nije gubio u Seriji “A”, ali jeste od Barse i Dortmunda. Dopisivanje novih bodova bitno je igračima oba tima, Milko kao pravi napadač veruje u gol više.
“GG”.

Inače, u plemenitom listiću imali smo ukupno 196 dobitnika uz čiju asistenciju kompanija MOZZART je donirala ravno 14.424.190, 00 dinara. Ukoliko posmatramo samo minulu godinu reč je o sumi od 3.744.800, 00 doniranih dinara, uz pomoć 46 humanitarnih dobitnika. Među njima su režiser Emir Kusturica, Prof. dr Danica Grujičić, glumac Aleksandar Srećković Kubura, Miloš Biković, Dino Rađa, Aleksandar Đorđević, Dušan Ivković, Milan Mačvan, Dragan Džajić, Ćavi Paskval, Mira Banjac, Oliver Njego, Saša Matejić, kao poslednji dobitnik u 2019. godini.

U duhu misije “Budimo društveno odgovorni i u 2020. godini” kompanija MOZZART će i upućivati donacije u zdravstvo, sport, humanitarne akcije, obrazovanje, kulturu, a u minuloj godini, između ostalih, pomogli smo: Institut za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, Dom za decu Mladost u Kragujevcu, Udruženje Život, Fonadciju Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić, Institut Dedinje, NURDOR, Tiršovu, Savez udruženja osoba sa autizmom, Opštu bolnicu u Surdulici, UNICEF, Fondaciju Ana i Vlade Divac, SOS Dečje selo u Kraljevu, Koš za sreću, MS Platformu Srbije, Novosadski centar Živeti uspravno, Udruženje Srbi za Srbe, UDUS, FILUM, VK Partizan, Centar za samostalan život osoba sa invaliditetom, Svratište za decu, Zvečansku… 

Podsećamo  na sve MOZZART – ove plemenite kladioce, u “Humanitarnom tiketu u podne”, koji su ostvarili plemenite dobitke od 100.000, 00 dinara i preko pomenute sume.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić,  Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns i Nebojša Vučićević. Dakle, imamo 47 članova kluba od 100.000, 00 dinara možda im se uskoro još neko pridruži.

Ponosni smo na akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 82 košarkaška terena. Otvorio se jedan teren u Vrnjačkoj Banji, a dobio je ime Igor Rakočević. Jedan od renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Predraga Saše Danilovića, predsednika KSS – a.  Poslednji obnovljen teren ime čuvenog trenera Slobodana Pive Ivkovića. Toj svečanosti prisustvovali su Dušan  Duda Ivković i Dragan Kićanović.

Kompanija Mozzart je učestvovala u akciji “Bitka za bebe”. Bila je naslovni sponzor KLS – a, član sponzorskog pula ABA lige, sponzor je Borca i Železničara…Beting partneri smo KSS, FSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan…

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Bitno obaveštenje za Republiku Srpsku! 

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Milka Đurovskog dobitak će biti doniran i za Dom za mušku decu i omladinu ometenu u razvoju, Prijedor. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

Pišu: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara