Humanitarni tiket u podne: Marko Novaković tipuje za Centar za socijalni rad u Bečeju – za decu koja su udomljena i bez roditeljskog staranja

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.10.19. | 10:51

Trofejni kajakaš cilja dobitak od preko 160.000, 00 dinara!

MOZZARTOV današnji plemeniti kladilac je kajakaš Marko Novaković. Drugari su ga prozvali Hulk zbog osobina koje poseduje. U jednoj reči, superheroj. Osvajač je mnogobrojnih odličja i priznanja poput zlatnih medalja sa Svetskog i Evropskog  prvenstva iz Moskve, Zagreba…Više puta je biran za najboljeg sportistu Vojvodine, najboljeg kajakaša, sportistu KSS…

Danas od Marka ne očekujemo da diše pod vodom već da sastavi dobitni dobrotvorni tiket. Prve utakmice počinju u 14.00 sati i dolaze iz Rumunije, PANDURI – RIPENSIJA odnosno DAČIJA – SPORTUL. Panduri imaju samo šest bodova, a rivali duplo više. Domaći su imali tri poraza koje su prekinuli remijem, 2:2. Ripensija je u poslednjoj utakmici poražena sa 5:0. Međusobni skor je na strani Pandura, 3:1:1, a imaju i najubedljiviji trijumf od 5:1.
“Neka dođe dupla šansa, jedan, iks”.

Izabrane vesti

DAČIA dočekuje SPORTUL u isto vreme. Istorija je na strani domaćih, 7:5:4, kao i trenutni plasman. Dačia je u vrhu tabele dok gosti drže fenjer, bez pobede su sa samo dva boda. Trenutno drugoplasirana ekipa u Rumuniji 2 je u seriji od 13 utakmica bez poraza.
“Da pokušam sa igrom gol, gol, uz tri plus”.

I treća utakmica dolazi nam iz Rumunije, SPORTING – ARAD. Derbi kola jer igraju lider protiv trećeplasiranog tima, a deli ih šest bodova. U poslednje vreme TM kao lider je pokvario utisak, imao je dva poraza. UTA je sa 6:0 trijumfovala u poslednjem meču. Rivali se nisu sastajali.
“Dajem prednost lideru, kec”.

Još jedna drugoligaška utakmica, ali iz Španije 2, FUENLABRADA – SARAGOSA. Gosti imaju dva poena više i pobedu u poslednjoj utakmici. Pre toga imali su poraz i tri nerešena ishoda. Domaći nižu pobede i poraze, poslednju utakmicu su izgubili sa 2:1.
“Kombinacija, jedan, iks uz dva plus”, zaključio je Novaković koji nam je dodao:  

“Još kao dete sam trenirao plivanje, nekih pet godina, pošto je bilo glupo da ne znam da plivam, a živim pored reke. Nažalost, zbog bronhitisa nisam mogao da nastavim sa aktivnim plivanjem. Na predlog mog deke, i iz poštovanja prema njemu, mada me nije privlačio, probao sam kajak jer mi je klub bio na 300 metara od mog doma. Prevrnuo sam se već na prvom treningu, zbog čega su se drugari smejali, ali proradio je inat i dobio sam veru da ću uspeti. Sve je krenulo u pozitivnom smeru. Tokom svih ovih godina posetio sam dosta mesta, upoznao sam mnogo ljudi, doživeo momente koji će mi ostati uvek u sećanju… Tu su i medalje koje sam osvajao i iza kojih stoji i ona druga strana koju malo ko vidi. Dosta rada, odricanja, teškoća u životu …Sve u svemu, drago mi je što sam tu gde jesam i što sam dobio priliku da budem u nečemu toliko dobar. I danas pokušavam da još više napredujem u svakom pogledu”.

I današnjeg dobrotvornog kladioca upoznali smo sa MOZZARTOVIM društveno odgovornim poslovanjem.

Veliki odjek u javnosti, naročito košarkaškoj, izaziva kompanijska akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 80 košarkaških igrališta. Poslednji u Vrnjačkoj Banji je poneo ime Igora Rakočevića.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Kompanija MOZZART je za vreme Mundobasketa u Kini, kao ekskluzivni beting partner KSS – a, odradila sjajnu humanitarnu akciju. Svaki poen naših Orlova kompanija je nagradila sa po 1000,00 , a svaku trojku sa po 10.000,00 dinara. Ukupni saldo kompanija MOZZART donirala je u humanitarne svrhe. Orlovi su bili precizni za 1.574.000, 00 dinara, ali je, odlukom našeg menadžmenta, MOZZART donirao 2.000.000, 00 dinara.

Ukupna suma koju je kompanija MOZZART donirala, samo u okviru Humanitarnog tiketa u podne, dostigla je fantastičnih 13.438.990, 00 dinara.

Da se podsetimo nekih od poslednjih dobitnika: košarkaš Ivan Paunić sa fenomenalnih 198.800, 00 dinara koji idu ka Košu za sreću. Trener Virtusa Aleksandar Sale Đorđević bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija. MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Marka Novakovića dobitak će biti doniran i za Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”,Trebinje. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 14:00 4524 RUM 2 Pandurii - Ripensia ds 1X 1,58
Sre 18:30 4538 RUM 2 Sporting Turnu Magurele - UTA Arad ki 1 2,30
Sre 14:00 4525 RUM 2 Dacia M. - Sportul Snagov tgg gg3+ 2,05
Sre 21:00 4047 ŠPA 2 Fuenlabrada - Zaragoza kmb 1X&2+ 2,00
Ukupna kvota14,90

Piše: Đurđe MEČANIN/Miloš Milić
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com         


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara