Humanitarni tiket u podne: Ljubomir Kasalović tipuje za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.01.20. | 11:34

Fudbalski trener odigrao je jedinice na Barsu i Torino!

Tokom sedmice MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne sastavljali su Milko Đurovski, Ljubomir Obradović, Darko Tešović, a do nedelje kompanijsko društveno odgovorno poslovanje podržaće: Nenad Peruničić, Predrag Katanić, Nikola Petković i danas Ljubomir Kasalović.

Humanitarni tiket u podne kompanije MOZZART ima prvog dobitnika u 2020. godini. Plemeniti listić juče je sastavljao trener Darko Tešović koji je pored fudbalskog potvrdio i kladilačko umeće. Tešovićev dobtotvorni dobitak iznosi fantastičnih 144.500, 00 dinara koje će naša kompanija donirati Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi. Ukupna donirana suma, u dobrotvornom tiketu, iznosi 14.568.690, 00 dinara. Darko Tešović je 197. dobitnik. 

Izabrane vesti

Naš današnji kladilac kao trener karijeru je započeo u apatinskoj Mladosti. Bio je to “vruć krompir” u trenutku kad je Mladost napustila elitni rang i “lakmus papir” za Ljubomira Kasalovića, kao trenera. Shvatio je da mora da ostavi kopačke po strani i da se okane misli poput onih “e, kad sam ja bio igrač”. Sledeća destinacija bila je Slovačka, pa Kipar, na kome je okončao i igračku karijeru. Usledio je povratak u Novi Sad gde je vodio kadete tog kluba i sticao potrebne licence. Između se usavršavao u Švajcarskoj i Grčkoj. Asistirao je i Perici Ognjenoviću u reprezentaciji U17. Samostalno je vodio Mladost Bački Jarak, beogradski Sinđelić iz kog se ponovo obreo u Kini, ovog puta kao trener. Za vreme odmora u Srbiji Kasalović je odigrao MOZZARTOV plemeniti listić.

Krenućemo od Grčke, osmina finala kupa, TRIKALA – LAMIA. Domaći tim ima četiri pobede iz poslednjih pet utakmica. I gosti su poslednji meč dobili sa 1:0, uz dva remija, pobedu i poraz, iz pet utakmica. Međusobni skor je 3:1:2, a poslednja tri okršaja okončana su minimalcima.
“Dvojka na Lamiu”.

BARSELONA – ATLETIKO MADRID kao naredni duel dobrotvornog tiketa. Polufinale Superkupa Španije u koji Barsa ulazi sa zavidnim pozitivnim nizom. Dobro, remizirali su sa Realom i Espanjolom u gradskom derbiju. Jorgandžije su poražene od Juventusa i Barse pa su ostvarile pet pozitivnih ishoda. Poslednja dva okršaja dobili su Katalonci uz međusobni skor, 31:15:15. Najubedljivija pobeda Barselone nad Atletikom je od 6:0, Madriđani imaju trijumf od 3:0.
“Verujem u pobedu Barse, kec”.

Sa Pirineja prelazimo na Apenine, TORINO – ĐENOVA. Domaći imaju bolji međusobni odnos, 13:12:11, ali Đenova ima pobedu od 5:1. I ovde je reč o kupu Italije u koji Torino ulazi sa poslednje četiri pobede. Takođe, iznenadili su Romu pobedom od 2:0. Sampdorija i Inter su dobili Đenovu koja se izvukla poslednjom pobedom od 2:1.
“Jedinica Torina”,   konstatovao je Kasalović koji nas je dodatno informisao o Kini.

“Kina iz prošlog veka i danas je kao nebo i zemlja. Srpskih trenera u mnogoljudnoj zemlji ima preko 2.000, ali su oni po akademijama i rade više kao animatori sa decom koja su daleko od talentovane. Postao sam i sportski direktor, koordiniram rad sa 30 i više trenera. Bez obzira što su još daleko od evropskog kvaliteta u Kinu trenutno mogu da dođu treneri sa ozbiljnim CV – ijem. Radim u gradu koji zovu “Zeleni grad” – Hangdžou. Na mestu njihovog stadiona, koji je srušen, gradi se novi sa preko 90.000 sedećih mesta, a za potrebe kluba za dva meseca nikao je kompleks sa šest terena koji je koštao više miliona dolara”.

Ugovor u Kini Ljubomira Kasalovića vezuje do 2021. godine, plus aneks ugovora koji ostavlja prostor za još dve sezone, mada postoji velika šansa da pređe u UAE.

Vreme je za kratku priču o MOZZARTOVOM društveno odgovornom poslovanju.

U duhu misije “Budimo društveno odgovorni i u 2020. godini” kompanija MOZZART će upućivati donacije u zdravstvo, sport, humanitarne akcije, obrazovanje, kulturu, a u minuloj godini, između ostalih, pomogli smo: Institut za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, Dom za decu Mladost u Kragujevcu, Udruženje Život, Fonadciju Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić, Institut Dedinje, NURDOR, Tiršovu, Savez udruženja osoba sa autizmom, Opštu bolnicu u Surdulici, UNICEF, Fondaciju Ana i Vlade Divac, SOS Dečje selo u Kraljevu, Koš za sreću, MS Platformu Srbije, Novosadski centar Živeti uspravno, Udruženje Srbi za Srbe, UDUS, FILUM, VK Partizan, Centar za samostalan život osoba sa invaliditetom, Svratište za decu, Zvečansku…

U plemenitom listiću u podne imali smo ukupno 197 dobitnika uz čiju asistenciju kompanija MOZZART je donirala ravno 14.568.690, 00 dinara. Ukoliko posmatramo samo minulu godinu reč je o sumi od 3.744.800, 00 doniranih dinara, uz pomoć 46 humanitarnih dobitnika.

Ponosni smo na akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 82 košarkaška terena. Otvorio se jedan teren u Vrnjačkoj Banji, a dobio je ime Igor Rakočević. Jedan od renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Predraga Saše Danilovića, predsednika KSS – a.  Poslednji obnovljen teren ime čuvenog trenera Slobodana Pive Ivkovića. Toj svečanosti prisustvovali su Dušan  Duda Ivković i Dragan Kićanović.

Kompanija Mozzart je učestvovala u akciji “Bitka za bebe”. Bila je naslovni sponzor KLS – a, član sponzorskog pula ABA lige, sponzor je Borca i Železničara…Beting partneri smo KSS, FSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan…

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Bitno obaveštenje za Republiku Srpsku! 

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Ljubomira Kasalovića dobitak će biti doniran i za Dom za lica sa invaliditetom, Prijedor. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:30 5248 GRČ K Trikala - Lamia ki 2 2,90
Čet 20:00 4012 ŠPASK Barcelona - Atl.Madrid ki 1 2,00
Čet 21:15 1021 ITA K Torino - Genoa ki 1 1,70
Ukupna kvota9,86

Đurđe MEČANIN i Miloš Milić
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara