Jovan Krneta
Jovan Krneta

Humanitarni tiket u podne: Jovan Krneta tipuje za lečenje dečaka Davida Dimitrijevića Rabovjanovića

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.07.21. | 10:57

Iskusni štoper iz Bremena očekuje isporuku 1X&2+ tipa

Neke fudbalske priče imaju zanimljive tokove... I, dok se sage o karijerama većine sadašnjih i bivših fudbalera večitih rivala motaju Topčiderskim brdom oko adrese u Humskoj ili u Ljutice Bogdana, Jovan Krneta može slobodno da kaže da su se njegovim imenom ponosila oba velika tima. Nema tu zle krvi, jer on je pokazao da štoper njegovog kalibra može da igra na oba mesta, pa da ode u inostranstvo mirne duše, a zatim se vrati domaćem fudbalu!

Gde je danas, šta radi i kako trenira Jovan Krneta?

Izabrane vesti

„U Beogradu, uz MOZZART tipovanja. Ako me pitate za fudbalski status, onda je red da kažem da sam slobodan igrač“.

Sem ponude za učešće u akciji koja je za preko pet godina donirala 20.252.657 dinara, ima li vesti sa letnje fudbalske pijace?

“Interesovanja, kao i vremena ima dovoljno. Tu je par ponuda, a sve to treba izvagati. Držeći se devize da igrač mora da bude u funkciji tima, te da dres na terenu treba nositi, a ne tek impulsivno obavezu prema grbu zadužiti, razmisliću dobro. Reč je o fudbalskom rezonu zasnovanom na realizmu! Znači, ne treba otići na mesto ne gde ti ambicija i imaginacija nalažu, već u tim koji možeš da unaprediš, da napraviš razliku na terenu. Te odluke nisu lake, a za mene nisu ni menadžerske”, jasan je Jovan Krneta, koji izražava zadovoljstvo zbog učešća u MOZZART akciji.

“Veliko zadovoljstvo mi pruža mi prilika da se pokažem u svojstvu nekoga ko pomaže u dobročinstvu. Eto, ukoliko prođe moj tiket, neka vaša kompanija novac prosledi za lečenje dečaka Davida Dimitrijevića Rabovjanovića s čijim sam problemima već duži vremenski period upoznat“.

Pa, da krenemo sa ruskih terena uz meč HIMKI – ZENIT. Gostujući Zenit osvojio je Superkup Rusije, uzeo titulu šampiona, pa mirne duše s duplom krunom mođe da atakuje na pobedu u prvom kolu šampionata. Pitamo se naglas, šta uopšte očekivati od Himkija koji je na pripremama izgubio svih pet utakmica, a Zenit ga po tradiciji uvek dobijao.

„Što se mene tiče, treba očekivati 2-4 gola“, rekao nam je Jovan Krneta, koji je prošle sezone igrao za Inđiju, pre toga nosi dres azerbejdžanske Zire, a u periodu 2011-2014 branio boje najtrofejnijeg srpskog kluba, mada je karijeru započeo u Partizanu.

Iskusni štoper sledeći pik ima na meču ŠAHTJOR – INGULEC. Domaći Šahtjor prošlu sezonu je završio kao drugi tim ukrajinskog šampionata. Ingulec se jedva spasao od ispadanja, pa bi dalja elaboracija odnosa snaga bila izlišna. Dakle, sve oči su uprte u domaćina.

„Kombinujem 1&2-5”…

Krneta se zatim latio meča LOKOMOTIVA MOSKVA – ARSENAL TULA. Izgubila je Lokomotiva Marka Nikolića finale Superkupa Rusije od ekipe Zenita sa 3:0. Taj rezultat svakako je hendikep za tim koji je prošle sezone zauzeo treće mesto na tabeli. Naravno, pred Asrenal Tulom koja je jedva izbegla ispadanje, a na pripremama bila jako tanka, to nije razlog za brigu. Domaći će u prvom kolu sigurno igrati na sva tri boda.

„U ovom slučaju igram na pobedu domaćina“, poručuje Jovan Krneta, koji je sa Crvenom zvezdom osvojio Kup Srbije 2012. 

Ako se sećate, Krneta je u avgustu 2014. prešao u Radnički 1923, da bi nakon jedne polusezone stigao u ukrajinski Černomorec gde provodi drugi deo sezone 2014/15. Od 2015. do 2018. godine je bio član azerbejdžanske Zira, a sada je kao što vidite u poziciji da izabere najbolji mogući tip na meču RUBIN – SPARTAK MOSKVA. Neizvesno je u Kazanju. Veliko je pitanje kako će se i na koji način Rubin revanširati Spartaku za prijateljski poraz, pri konačnih 0:4 na utakmici odigranoj 14. ovog meseca… Samo taj detalj dovoljan je da aludiramo na meč krcat tenzijom, uz čisto kladilačku informaciju koja se odnosi na činjenicu da na ovom paru već četiri puta uzastopno dolazi dvojka.

„Igram GG“...

Za kraj, Jovan Krneta posećuje terene Cvajte. Na meču smo VERDER – HANOVER. Ekipa Verdera u Bremenu generalno ne gubi od Hanovera. To su statistički podaci, a istina je da je domaćin već od prvog kola spreman da radi na povratku u Bundesligu. Da su se spremili, govori i prijateljska, konkretno minimalna pobeda nad ekipom CSKA Sofije, i da ne ređamo... Hanover nije uspeo da slavi na prethodne četiri prijateljske utakmice.

„Na kraju kombinujem 1X&2+”, poručio nam je standardno pouzdani štoper kome želimo da u prelaznom roku pronađe za svoj kvalitet što primereniju sredinu, uz konstataciju da Jovan Krneta u nogama ima još mnogo toga što može da podari najvažnijoj, nekima sporednoj, a nama glavnoj stvari na svetu!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Jovan Krneta će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji, potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarnog udruženja građana - žena „Hercegovka“ iz Nevesinja. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 9,10, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja “Humanitarnog tiketa u podne”!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je meč odigran u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota jedan.

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Jovan Krnetahumanitarni tiket

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara