""
""

Humanitarni tiket u podne: Goran Obradović tipuje za Dečje selo u Sremskoj Kamenici

Vreme čitanja: 5min | čet. 04.01.18. | 12:00

Trener Ivane Španović pronašao četiri jedinice, jedna je na košarkaše Partizana!

Tačno u podne, na crti plemenitih tipovanja, nalazimo se sa Goranom Obradovićem, trenerom Ivane Španović. Šansa za zajedničku MOZZART-ovu i Goranovu donaciju "Dečjem selu" u Sremskoj Kamenici nosi kvotu  kvotu 4,88! Naravno, koeficijent množimo sa svakodnevnim ulogom od 10.000 dinara i demo dalje, u susret šestom milionu! Zapamtite, blizu smo, jer u “Humanitarnom tiketu” do sada je na željene adrese upućeno ravno 5.821.760 dinara.

Izabrane vesti

Okrenemo se današnjem plemenitom kladiocu…

Goran Obradović je atletski trener više od dve decenije, a prema postignutim rezultatima i osvojenim medaljama najboji je u istoriji ovog sporta kod nas. U njegovom uspešnom radu sa mnogim atletičarima izdvaja se saradnja sa Ivanom Španović koja je uspela da nakon 60 godina donese prvu atletsku olimpijsku medalju u Srbiju. 
“Mi uvek idemo na najviši plasman. Ivana je izuzetan borac, pa i mene vuče da stremimo ka zlatnim medaljama”, kaže za MOZZART Sport Goran Obradović, pa kreće u kaldilačku akciju.

ODIGRAJ GORANOV TIKET

Započinjemo utakmicom Premijer lige, TOTENHEM – VEST HEM. Deluje da je domaćin u usponu forme, vezali su dve ubedljive pobede u domaćem prvenstvu. Za njih je svaka utakmica jako važna, ako žele da ostanu u borbi za neku od pozicija koje vode u Evropu sledeće godine. S druge strane, Čekićari su jako loši, igraju dosta promenljivo, i trenutno su u zoni ispadanja. Za njih prestoji velika borba u drugom delu sezone ako žele opstanak u elitnom takmičenju Engleske.

,,Domaćin je favorit u Londonu, zato stavljam KI 1“, siguran je Goran u svoju prognozu.

Sada pogled usmeravamo ka košarkaškim utakmicama. Prva na redu je duel ABA lige, PARTIZAN – ZADAR. Crno - beli se nalaze u jako nezavidnom položaju. Promenili su trenera, a doveli  su i starog-novog igrača Đorđa Gagića. Bez obzira na promene u klubu, oni su u prethodnih pet utakmica porazili samo MZT, dok su pretrpeli četiri poraza. Sa Zadrom je priča skroz drugačija. Uglavnom dobijaju duele, imaju samo poraz u produžetku od Cedevite, i to ih čini prijatnim iznenađenjem regionalnog takmičenja. Sve u svemu, imaju lepu šansu da se nađu u završnici takmičenja.

,,Vreme je da Partizan pobedi, s toga 1“, razmislio je, pa tipovao naš gost koji se 15 godina bavio atletikom, a sada već davne 1995. uplovio u trenerske vode.

Sledeća utakmica dolazi nam iz prestonice Grčke, Atine, gde će snage odmeriti PANATINAIKOS i EFES. Zeleni su odlični u dosadašnjem delu takmičenja, i zauzimaju treću poziciju. Od njih su bolji samo CSKA i Olimpijakos. Efes ni ove godine ne može da nađe pravi ritam, bez obzira na dobar tim i velika ulaganja. Doduše, pobedili su u prošlom kolu Bamberg kod kuće, ali sada ih očekuje daleko bolji protivnik.

,,Bez dvoumljenja igram jedinicu“, kaže Goran, siguran u sebe kao da ne gazi klizavim terenom  klađenja.

I dalje se bavimo Evroligom. U okviru ovog takmičenja sastaće se dva velikana, osvajači ovog takmičenja, BARSELONA i CSKA. Poput Efesa, ni Barselona ne pruža partije kakve se od nje očekuju. Uprkos sjajnim igračima u njenim redovima, Blaugrana je do sada ostvarila samo pet pobeda, i trenutno je trinaesta na tabeli. CSKA je druga priča. Oni kao i uvek igraju sjajno, i trenutno su prvi, sa samo dva poraza.

,,CSKA rastura, zato igram dvojku“, konstatacija je našeg gosta koja ne ostavlja mogućnost pada tipa na Armejce.

Dobrotvorni tiket završavamo mečom španske ACB lige, ESTUDIANTES – HUVENTUD. Ova dva rivala igraju slično ove sezone, i trenutno se nalaze u donjem delu tabele. Ako pogled usmerimo na nekoliko prethodnih duela, videćemo da je mahom pobeđivao domaćin, uz par izuzetaka. Tako da se i ovaj put može očekivati isti ishod.

,,Čini mi se da je domaćin u prednosti, pa igram 1“, konstatovao je Obradović koji je će potencijalni dobitak usmeriti za "Dečje selo" u Sremskoj Kamenici.

Nakon podvučene crte ispod današnjih parova, Goran Obradović je se vratio priči o atletkom zanatu. Trenerski početak je bio baziran na jednoj skakačkoj grupi koju je predvodio Stevan Zorić koji je tada skočio 2,31 uvis i bio je šesti na svetu. Bio je tu i Đorđe Niketić sa rezultatom 2,26, Marko Milinkov, prvak Balkana sa 7,86 u dalj. Nešto kasnije, bili su tu Vukobratović koji je još kao junior skako u dalj 7,30, zatim i Dunja Spajić sa 1,85 u visu, a nakon njih došle su ove generacije. Osnovao je prvu desetobojsku grupu svih vremena u Srbiji u kojoj je bio i Mihail Dudaš. Sa kolegom Feđom Kamasijem Goran je napravio novi sistem rada koji je proizveo neke od najboljih desetobojaca u istoriji Balkana, a Dudaš trenutno drži i balkanski rekord. Nešto kasnije u grupu je došla i Ivana Španović, a ta priča i dalje veoma uspešno traje.

“Nagrade mi mnogo znače, to je kruna i našeg rada, ali i svih koji su uključeni u ceo proces. Veoma sam ponosan što sam dobio Spartakovu nagradu koju sam dobijao i kao dete za sportske uspehe u osnovnoj školi. Ona se dobija jednom za životno delo u okviru Vojvodine, a dobio sam i Majsku nagradu. To je najveće priznanje koje jedan sportski radnik može da dobije. Ona se dodeljuje u republičkoj skupštini pred svim zvanicama i veoma sam ponosan na nagrade koje sam dobio”, konstatovao je Goran Obradović i pohvalio plemenite napore kompanije MOZZART, a mnogo ih je čak i za nabrajanje.

Setimo se akcije “100 terena za jednu igru” u kojoj smo već obnovili 56 košarkaških terena. Poslednje igralište u Novom Sadu ponelo je ime Milana Gurovića. Rame uz rame sa ovim velikim poduhvatom je i akcija “Novi dresovi za nove šampione” koja je takođe u potpunosti zaživela i u kojoj raznim klubovima  doniramo sportsku opremu. MOZZART-ovu sportsku opremu zadužilo je preko 50 ekipa iz Srbije. Ovom prilikom pomenućemo još neke akcije i fondacije koje smo pomagali i svesrdno pomažemo: “Bitka za bebe”, doniramo “Podrži život”, “Budi human”, a zatim stavljamo tri tačke…

I da vas podsetimo, MOZZART donira novac, ako prođe tiket, i za Republiku Srpsku...

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg dobrotvornog kladioca Gorana Obradovića dobitak će biti doniran i za  Dječije selo mira Turija u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:15 7524 EVRL Panathinaikos - Efes ki 1 1,20
Čet 21:00 7534 EVRL Barcelona - Cska ki 2 1,50
Čet 21:00 2035 ENG 1 Tottenham - West Ham ki 1 1,33
Čet 20:00 7003 ŠPA 1 Estudiantes - Joventut ki 1 1,55
Čet 17:00 7001 ABA Partizan - Zadar ki 1 1,35

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama.

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

bet analizaGoran Obradovićhumanitarni tiketsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara