Humanitarni tiket u podne: Bojan Popović tipuje za NURDOR – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.11.19. | 10:36

Nekadašnji reprezentativac Srbije očekuje nerešene ishode u Liverpulu i Sevilji

Košarkašku karijeru započeo je u redovima Pantera iz Železnika. Sa FMP – om stigao je do prstena na Jadranu i dva Kupa Radivoja Koraća. Trofejni niz nastavio je u moskovskom Dinamu osvojivši ULEB kup. Potom je pokorio Rumuniju, Bugarsku, a sa reprezentacijom stigao je do zlata na Univerzijadi, srebra na kontinentalnom prvenstvu. Igrao je za Unikahu, Efes, Partizan, Zvezdu, Trefl…

Naravno, reč je o Bojanu Popoviću koji je danas odigrao MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne sa verom da će listić “proći” i da će naša kompanija donirati NURDOR – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.

Izabrane vesti

Početna stanica je Ostrvo, MANČESTER JUNAJTED – BRAJTON. Malo bolji međusobni skor imaju Crveni đavoli, 3:0:2. Mančester je slavio u poslednjem okršaju sa 2:1. Trenutno, gosti imaju dva boda više pa je ovo prilika da Junajted pretekne rivala. Još uvek je sveže sećanje na Partizanovo gostovanje u Engleskoj kad su “crno – beli” izgubili sa 3:0. Mančester je pre tog trijumfa poražen od Bornmuta, ali ostvario još tri pobede. Brajton ima poslednje dve pobede.
“Očekujem jedinicu”.

Naredna destinacija je Madrid, ATLETIKO – ESPANJOL. Katalonci su u crvenoj zoni dok se Jorgandžije bore za vrh tabele. U poslednjih šest utakmica u Španiji Atletiko je ostvario pozitivan niz, u Ligi šampiona poražen je od Leverkuzena. Bilbao i Valensija slavili su u duelima sa Espanjolom koji je potom deklasirao Ludogorec sa 6:0. Klub iz Barselone dobio je poslednji duel sa Atletikom, 3:0, a međusobni skor je 20:12:17.
“Bodovi ostaju na Vanda Metropolitano stadionu, kec”.

Još jednu utakmicu Boki Popović odabrao je iz Premijer lige, LIVERPUL – MANČESTER SITI. Veliki derbi rivala iz vrha tabele. Domaći imaju niz od 11 mečeva bez poraza, poslednji  trijumf je nad Genkom, 2:1. Građani su imali seriju od pet pobeda pa su remizirali sa Atalantom. Poslednji okršaj dobio je Siti nakon jedanaesteraca. Istorija je na strani Liverpula 25:15: 11.
“Teško je pogoditi nulu, ali neka bude iks”.

Nekadašnji reprezentativac vodi nas u Italiju, Parma pa Torino. PARMA je domaćin ROMI. Vučica ima bolji međusobni odnos, 6:10:30 i pobedila je u poslednja dva okršaja. Domaći nisu ustalili formu, ali su u Firenci odigrali nerešeno, 1:1. Roma u Seriji “A” ima tri pobede pa poraz od Borusije.
“Tri boda idu u Rim, dvojka”.

Veliki derbi igra se u Torinu JUVENTUS – MILAN. Stara dama ima bolji skor, 34:14:19 i jednu pobedu od 6:1. Poslednjih osam okršaja Juventus je dobio. Gosti se nekako drže u sredini tabele bez obzira na poraze od Rome i Lacija. U Juveu su zaboravili kad su poslednji put poraženi.
“Bez obzira na veliki rivalitet jedinica je sigurica”.

I još jednom vraćamo se na Pirineje, gradski derbi, BETIS – SEVILJA. Domaći su u deficitu od osam bodova. Sevilji dobro ide, nije izgubila na poslednjih šest utakmica. Betis je načinio iznenađenje u Madridu, sa Realom, odigrao je bez golova. Sevilja je sa 3:2 dobila poslednji gradski derbi i ima bolji skor, 10:16: 20.

Često se ove utakmice završavaju bez pobednika, iks”, konstatovao je Popović koji je iz igračke karijere izdvojio dva događaja. Utakmicu u finalu Kupa Radivoja Koraća iz 2005 . godine sa FMP – om. Drugi meč je finale ULEB kupa sa Dinamom, kada su osvojeni pehari.

MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne kao i kompanijsko društveno odgovorno poslovanje naredne sedmice podržaće plemeniti kladioci: Danka Stojiljković, Alen Hodžić, Milica Starović, Antun Novaković, Saša Ozmo, Petar Porobić, Zoran Šećerov…

Pošto je današnji gost nekadašnji košarkaš da od društveno odgovornih aktivnosti pomenemo akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 81 košarkaško igralište. Otvorio se još jedan teren, u Vrnjačkoj Banji, a poneo je ime Igora Rakočevića. Obnovljen je teren i na Banjici u Bulevaru oslobođenja 106, i svečanu vrpcu presekao je poznati košarkaš Saša Pavlović. U kruševačkom “Pejtonu” otvoreno je multifunkcionalno igrališe za košarku, fudbal, rukomet…MOZZART je otvorio još jedno renovirano i ulepšano igralište, 76. po redu. Novi Bečej je bogatiji za jedan vrhunski teren posvećen sjajnom košarkašu Zoranu Ercegu. U Čuburskom parku, svečano je otvoren novi teren posvećen “Zlatnim momcima” – osvajačima medalja na Svetskim prvenstvima. U beogradskom naselju “Medaković 2” renoviran je i svečano otvoren teren u čast trenera Monaka, proslavljenog srpskog  reprezentativca, Saše Obradovića. Teren u Beogradu, 81. u nizu, otvoren je u čast Slobodana Pive Ivkovića.

Mozzart  je generalni sponzor sporta na BU. Kompaniji je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Ukupna suma koju je kompanija MOZZART donirala, samo u okviru Humanitarnog tiketa u podne, sa poslednjim dobitnim tiketom, popela se na fantastičnih 13.546.190, 00 dinara.

Da se podsetimo nekih od poslednjih dobitnika: Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”.  Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”. Trener Virtusa Aleksandar Sale Đorđević bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Bojana Popovića  dobitak će biti doniran i za Koaliciju organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine “KOLOSI”. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

PIŠU: Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara