Humanitarni tiket u podne: Andrija Kaluđerović uz favorite za dobitak težak 215.000 dinara

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.08.24. | 11:38

Veliko ime našeg fudbala veruje PSŽ-u, Milanu i Real Madridu

Kormilo tipovanja u “Humanitarnom tiketu u podne”, ovog petka ustupamo jednom od istinskih doajena naše fudbalske scene. Ne treba posebno predstavljati! On je Andrija Kaluđerović, koji je karijeru okončao u dresu Romantičara. Karijera mu je impozantna… Kina, Španija, Kipar, Švajcarska, pa Australija, Katar, Litvanija i Tajland, zatim Novi Zeland, Slovenija, Indija i Hrvatska, pa Letonija i Uzbekistan. Svuda pođi, kući dođi, kaže stara narodna izreka, pa je tako i sa Andrijom Kaluđerovićem, koji će danas biti naš adut na putu do ostvarenja plemenitog dobitka.

Konstatujmo da je Andriji kompanija Mozzart na raspolaganje stavila ulog od 50.000 dinara, te da će ukoliko se njegove predikcije, odnosno tipovanja pokažu tačna potencijalni dobitak iznositi 215.000 dinara, a da će u slučaju da listić ne bude dobitan, Mozzart stvar rešiti uz zagarantovan dobitak u iznosu od 100.000 dinara.

Izabrane vesti

Krećemo od kombinacije 2&2+ sa meča LAVR – PSŽ. Nema Kilijana Mbapea među Svecima, ali i bez njega PSŽ ima najjači tim u Francuskoj. Vreme je da se profilišu neki novi lideri ekipe, što bi moglo da podigne motivaciju Enrikeovom sastavu. Lavr je prosečan tim, pa verujemo da će igrati odbranben fudbal. Cilj je da se ne sramote na početku sezone, a ni to im neće biti lako.

Sledi jedinica iz Serije A, direktno sa meča MILAN – TORINO. Milan je dobro ukomponovao tim tokom leta, mada još uvek radi na njegovom kompletiranju. Pobede nad Mančester Sitijem, Realom i Barselonom u prijateljskim utakmicama podigle su sastav Paula Fonseke, pa su Rosoneri izraziti favoriti u ovom meču.

Za kraj, Andrija Kaluđerović bira tip dva na meču MAJORKA – REAL MADRID. Majorka je sasvim pristojno izgledala tokom pripremnog perioda, dok je Real Madrid kombinovao tim i najbolje izdanje ovog leta sasvim sigurno sačuvao za otvaranje sezone. Kraljevski klub je poslednja dva puta savladao Majorku minimalnim rezultatom, pa ne očekujte veliki broj golova.

Detaljnije o Andriji Kaluđeroviću pišemo u narednim redovima. Naime, on je u avgustu 2010. je potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Sa 13 postignutih golova podelio je prvo mesto sa Ivicom Ilijevim na listi strelaca Superlige Srbije u sezoni 2010/11. Kaluđerović je godinu i po dana bio igrač Crvene zvezde, i u tom periodu je odigrao 55 takmičarskih utakmica na kojima je postigao 30 golova.

Sa utakmice Zvezda - Ventspils 2011. godine(MN Press)Sa utakmice Zvezda - Ventspils 2011. godine(MN Press)

U februaru 2012. je potpisao za kineskog prvoligaša Peking Guan. Nije se dugo zadržao u Pekingu jer je već u leto iste godine prosleđen na pozajmicu u španski Rasing Santander. Za Rasing je u sezoni 2012/13. na 18 utakmica odigranih u Segundi postigao tri gola.

U julu 2013. je došao na jednogodišnju pozajmicu u novosadsku Vojvodinu. Zatim u novembru 2013. je postao najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije. Na meču Vojvodine i kruševačkog Napretka (3:1) postigao je 57. gol u elitnom srpskom takmičenju, čime je nadmašio učinak Lamina Dijare koji je dao 56 golova u dresu Partizana. U Vojvodini je proveo samo prvi deo sezone 2013/14. i na 15 prvenstvenih utakmica je postigao 5 golova.

Nakon epizode u Novom Sadu, nastupao je za kiparski AEL iz Limasola, švajcarski Tun, australijski Brizbejn Roar, katarskog drugoligaša Al Šahaniju. U januaru 2016. po drugi put u karijeri oblači dres ekipe Rada, kluba u kome je stekao punu afirmaciju. Tokom 2016. je uspešno nastupao za litvanski Žalgiris sa kojim je osvojio duplu krunu, uz 20 golova na 19 susreta. Jedno vreme je igrao i na Tajlandu za ekipu Port, a zatim je obukao dres novozelandskog Velington Finiksa u kojem je odigrao 23 utakmice i sa devet postignutih golova je bio najbolji klupski strelac.

Kaluđerović kao fudbaler Rada 2010. godine (MN Press)Kaluđerović kao fudbaler Rada 2010. godine (MN Press)

Sredinom juna 2018. potpisao je dvogodišnji ugovor sa tadašnjim slovenačkim šampionom, Olimpijom iz Ljubljane. Ipak, već u istom prelaznom roku je napustio Olimpiju a da nije stigao ni da debituje. Nakon toga je igrao u Indiji za Delhi Dinamo. U januaru 2019. godine je potpisao ugovor sa hrvatskim prvoligašem Interom iz Zaprešića, ali je posle samo pet meseci došlo do raskida ugovora. U junu 2019. je potpisao ugovor sa letonskim klubom RFS iz Rige.

U februaru 2020. se vratio u Rad. Na drugoj utakmici prolećnog dela takmičarske 2019/20, postigao je oba gola za Rad u pobedi 2:0 nad Napretkom. On se tako sa 65 postignutih golova izjednačio sa Ognjenom Mudrinskim na listi najboljih strelaca u istoriji Superlige Srbije. Četiri dana kasnije je postigao gol sa penala u remiju 1:1 sa Javorom, pa je tako sa 66 postignutih golova ponovo postao najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije. Do kraja sezone je uvećao svoj rekord. Postigao je još po dva gola na utakmicama sa TSC-om i niškim Radničkim.

Tokom leta 2020. godine je po drugi put u karijeri potpisao za Žalgiris. Kao i tokom prethodnog boravka u klubu, ponovo je osvojio titulu prvaka Litvanije. U februaru 2021. se vratio u Rad. Postigao je devet prvenstvenih golova tokom prolećnog dela takmičarske 2020/21, ali je Rad ispao iz Superlige Srbije. U junu 2021. je potpisao ugovor sa novosadskim Proleterom. Nastupio je za Proleter u uvodna dva kola takmičarske 2021/22, nakon čega je napustio klub i potpisao za uzbekistanski Nasaf. U Proleter se potom vratio početkom 2022. Sa Proleterom je ispao iz Superlige Srbije nakon čega je u junu 2022. prešao u prvoligaša Grafičar. Poslednjeg dana januara 2023. vratio se u OFK Beograd.

Andrija Kaluđerović u dresu Romantičara(MN Press)Andrija Kaluđerović u dresu Romantičara(MN Press)


Pre tačke na današnju priču, recimo da smo do sada samo u akciji “Humanitarni tiket u podne” donirali ukupno 34.014.009 dinara.

PLEMENITI BET INFO – BIH

Današnji listić namenjen je i za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, po izboru Mozzart tima u BiH. Naime, dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije. Ulog iznosi 100 KM, a zagarantovan dobitak 250 KM.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

Andrija Kaluđerovićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara