Crne prognoze nemačkog virologa: Ništa od fudbala do 2021.

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 14:03

“To je nešto poput vrtića. Prvo učenje, a zatim zabava“, pojašnjava Jonas Šmit-Hanasit

Opirali su se klubovi širom Evrope virusu korona, nisu želeli da prekidaju takmičenja svesni koliki je novac u igri, ali su na kraju morali da popuste. Utakmica nema, klubovi trpe ogromne ekonomske gubitke, što je jedan od primarnih razlog zbog kog se planira nastavak takmičenja u što skorijem periodu. Trenutno, ne samo fudbalski, već čitav sportski svet čeka da se situacija poboljša, što bi omogućilo povratak na terene.

Optimističke pretpostavke predstavnika pojedinih liga prognoziraju da će već u aprilu ili maju sve biti okončano. Scenario u koji ne veruje virolog Jonas Šmit-Hanasit sa institu Bernard Noht u Hamburgu.
Uveren sam da će fudbal ponovo moći da se igra tek sledeće godine. Morate da kažete zbogom lopti. Realno, ova sezona ne može da se završi. Vidimo situaciju u Evropi i ovo nije kraj. Čak i ako situacija ne bude dramatična, to ne znači da fudbal može da se vrati. To bi samo pogoršalo stvar. Ako uzmemo u obzir sve faktore, mislim da to ne može da se dogodi ove godine“, rekao je Šmit-Hanasit.

Izabrane vesti

Lopta u Bundesligi svakako će mirovati do 2. aprila i klubovi se nadaju da će u dogledno vreme moći da nastave, makar i pred praznim tribinama. Prema rečima generalnog direktora Nemačke fudbalske lige, Kristijana Sejferta, to je jedina šansa za spas sezone, ali i klubova. Šmit-Hanasit opet nije saglasan.
Čak bi i mečevi bez prisustva gledalaca privukli ljude da se okupe i zajedno gledaju utakmice. To je nešto poput vrtića. Prvo učenje, a zatim zabava. Događaji koji okupljaju veliki broj ljudi trebalo bi da se organizuju na kraju, kada budemo sigurno da možemo da ’odvrnemo šrafove’“, poručuje Nemac.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara