(Reuters)
(Reuters)

Hrvati se zaleteli na EURO, pregaženi Makedonci

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.06.24. | 21:17

Uspešna prva provera u Rijeci

Hrvatska je nedavno počela pripreme za EP u Nemačkoj, a danas je u prvom test meču uhvatila i zalet.

U prijateljskoj utakmici na Rujevici su savladani Makedonci 3:0. Sada ih čeka mnogo teži ispit u vidu generalne probe na gostovanju Portugalcima.

Izabrane vesti

Makedonci su po stilu igre i snazi trebalo danas da glume Albaniju sa kojom se Hrvatska nalazi u grupi na Evropskom prvenstvu. I nisu se dobro proveli. Iako bez kapitena Luke Modrića, te bitnih igrača poput Marcela Brozovića i Marija Pašalića, Hrvatska je pružila ubedljivu partiju protiv objektivno slabijeg protivnika.

Selektor Zlatko Dalić je u odsustvu pomentuh iskusnih asova, pružio šansu u prvoj postavi najvećem Dinamovom talentu Martinu Baturini i dao signal da ozbiljno računa na njega u Nemačkoj. Hrvatska je igrala sa četvoricom ofanzivnih igrača pošto je najistureniji bio Bruno Petkovića, iza njega polušpic Andrej Kramarić, a po krilima Lovro Majer i Ivan Perišić.

Najbolje je šansu iskoristio Majer koji je u 10. minutu doneo vođstvo sjajnim golom iz slobodnjaka sa 20 metara, a onda u poslednjem minutu prvog poluvremena duplirao prednost posle akcije Baturine i Petkovića koji mu je asistirao petom.

Deset minuta pre kraja je konačnih 3:0 postavio ljubimac domaće publice u Rijeci Marko Pašalić i postigao prvenac u dresu reprezentacije. Natrčao je na otpadak posle Budimirovog šuta glavom koji je odbranio Dimtrievski.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeLovro MajerMartin Baturina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara