Koman daje pobedonosni gol u finalu Lige šampiona 2020 (©Reuters)
Koman daje pobedonosni gol u finalu Lige šampiona 2020 (©Reuters)

Hrani Komana da te ujede, pa ga vrati nazad

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 11:47

Na pomolu je povratak reprezentativca Francuske na mesto gde je proveo detinjstvo i tinejdžerske dane, Junajted dobio konkurenciju za De Lihta

Poraslo dete i osamostalilo se. Samo... Je li moralo da baš ono ujede svog hranitelja u najgorem trenutku. Od kada je 2011. arapski novac uplivao u Pari Sen Žermen i praktično preko noći učinio projekat katarske države dominantnim na francuskom tlu, a kandidatom za osvajanje Lige šampiona, nisu Sveci nikada bili toliko blizu da se okite oreolom šampiona Evrope kao avgusta 2020, kada su u "Korona uslovima" na lisabonskom Lužu igrali finale elitnog takmičenja protiv Bajerna. Držao je tim tadašnjeg trenera Tomasa Tuhela egal protiv Bavaraca dobrih sat vremena, a onda je Danijele Orsato pokazao na centar posle udarca Kingslija Komana. Nije moglo biti bolnije. Momak koji je fudbalski prohodao i prošao sve mlađe kategorije Pari Sen Žermena naneo je ranu "svojima" i ispostavilo se da do dan-danas Parižani nikada nisu došli tako blizu osvajanja Lige šampiona.

Sada je možda došlo vreme da se sve ne baš zaboravi, ali oprosti i sklopi novi pakt o ljubavi na obostranu korist. Kako javlja novinar Bilda Kristijan Falk, dobro upućen u dešavanja na Alijanc Areni, Pari Sen Žermen je praktično završio transfer Kingslija Komana iz Bajerna, a 28-godišnji krilni fudbaler će se posle 10 godina vratiti kući i potpisati ugovor do leta 2027. Pre desetak dana pominjala se suma od 50.000.000 evra, koliko je Bajern zahtevao za momka koji je prethodnih sedam godina proveo u Minhenu, a iako se u prvi mah činila prevelikom za igrača koji je hronično povređen, očigledno su u Parizu procenili da će u Komanovom liku dobiti adekvatno pojačanje, baš po meri Luisa Enrikea.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je reprezentativac Francuske jedino skupo pojačanje koje bi Pari Sen Žermen mogao da završi u ranoj fazi letnjeg prelaznog roka. Zadnja linija mogla bi da bude ojačana potpisom Matijsa de Lihta, s tim da je Mančester Junajted i dalje prvi favorit za dolazak Holanđanina. Možda pomalo čudan izbor, s obzirom da poput Milana Škrinijara, ni Di Lihtova karijera ne ide ulaznom pitanjom, a i dalje je kao 25-godišnjak skup igrač (Bajern i za njega traži oko 50.000.000 evra, a na Transfermarktu vredi 65.000.000).

Jeste da je Erik Ten Hag već označio De Lihta kao primarnu metu, obavio nekoliko razgovora sa bivšim pulenom iz Ajaksa i ubedio ga da je Old Traford dobra sredina za nastavak karijere. Sada ostaje pitanje ko će dobiti odrešene ruke uprave da izdvoji toliki novac za igrača koji utisak je nije mnogo igrački napredovao u poslednje dve, tri godine i prelaska iz Juventusa u Bajern. Nije jednostavno to onaj klinac koji je sa 19 godina u Ajaksu imao potencijal da postane najbolji defanzivac sveta, ali kao da se i dalje pomalo izvači na staru slavu i iznova intrigira najplatežnije evropske klubove.


tagovi

Matijs de LihtPari Sen ŽermenKingsli KomanTransferiLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara