Ešlijev prevarant doneo još jednu ponudu za Njukasl

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.04.20. | 09:49

Ali Saudijci su i dalje u prednosti...

Njukasl Junajted nije meta samo konzorcijuma iz Saudijske Arabije, nego i američkog medijskog mogula Henrija Morisa, javlja danas pod vinjetom ekskluzivno Dejli miror! Ali pošto je Amanda Steveli, zastupnik šeika Moahemda bin Salmana u ovom poslu, već predala pismo o namerama nadležnim organima, Amerikancima ostaje samo da čekaju i nadaju se da će Premijer liga odbaciti mogućnost da slavni klub ode u ruke porodice koja prema Amnesti internešenalu ugrožava ljudska prava u svojoj domovini.   

Henri Moris navodno je pripremio jednaku ponudu kao i prestolonaslednik Bin Salman - 350.000.000 funti. 

Izabrane vesti

Miror navodi da je Moris u pregovorima sa i dalje altuelnim vlasnikom Majkom Ešlijem još od prošle godine, odnosno da je ponudu kao posrednik doneo osuđivani prevarant i bliski Ešlijev saradnik Kris Runi. Radi se o kontroverznom biznismenu koji je četiri godine proveo iza rešetaka (2014-2018) zbog pronevere 1.000.000 funti i jednoj kompaniji što se bavi proizvodnjom sportske odeće. 

Amerikancima, ipak, ostaje samo da čekaju. Amanda Steveli zajedno sa pismom o namerama uplatila je i depozit od 17.000.000 funti, tako da je kraljevska porodica u ozbiljnoj prednosti. Suštinski, pravo malo čudo trebalo bi da se dogodi pa da njihov posao oko preuzimanja Njuke propadne. Mada su Mohamed bin Salman i njegov konzorcijum podvrgnutim ozbiljnoj proveri kod nadležnih organa Ujedinjenog Kraljevstva. I to nije nikakva tajna... 

Procene stručnjaka su takve da bi šanse Henrija Morisa mogle da porastu ukoliko preuzimanje 80 odsto deonica kluba od strane Saudijaca ne bi bilo verifikovano do polovine maja. 

PCP Kapital Grupa koja predvodi pregovore o kupovini Svraka bavi se finansijskim savetovanjem i 2008. godine pomogla je šeiku Mansuru bin Zajedu al Nahjanu oko kupovine Mančester Sitija. Još od tada spekuliše se kako bi šeik Mohamed bin Salman, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, mogao da uđe u fudbalski biznis. On se jedno vreme čak pominjao kao mogući kupac Mančester Junajteda od porodice Glejzer, ali ta priča nije prošla.

Bin Salman u svojim rukama ima kontrolu nad kraljevskim bogatstvom koje se procenjuje na 1,3 triliona evropskih novčanica! Njegovo bogatstvo uključuje i zvaničnu naftnu kompaniju Saudijske Arabije kao najvredniju kompaniju na svetu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara