(©Reuters)
(©Reuters)

Zvanično: Rastali se Dušan Tadić i Ajaks

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.07.23. | 20:41

Kraj posle pet fenomenalnih godina

Gotovo je. Posle pet godina, pet fenomenalnih godina, došlo je vreme za rastanak između Ajaksa i Dušana Tadića.

Naslućivalo se danima. Uveliko su kružile priče da u Amsterdamu razmišljaju o podmlađivanju ekipe posle neuspešne sezone i u to ime, rastanku sa Tadićem. Iako je ponovo bio MVP holandske lige. Ali, ista reakcija stigla je sa druge strane. Kako tvrde u toj zemlji, kapiten Kopljanika je izrazio nezadovoljstvo kvalitetom tima i zatražio od čelnika kluba da se raziđu.

Izabrane vesti

Uglavnom, večerašnja vest koja stiže iz Amsterdama kaže – gotovo je. Ajaks je još u toku dana spremio oproštajni video snimak za Tadića, a večeras je na klupskom sajtu objavljena zvanična informacija da Dušan više nije igrač Kopljanika.

Dušan Tadić odlazi iz Ajaksa, prekid saradnje stupa na snagu odmah. Klub je ispoštovao želju igrača da se raskine važeći ugovor. Srbin je imao ugovor sa Ajaksom do 30. juna 2024. godine, ali je prekid večeras stupio na snagu“, stoji u saopštenju Ajaksa.

Kako tvrde holandski mediji, Tadić je bio nezadovoljan kvalitetom Ajaksovog tima i najviše zbog toga je tražio da ode. O tome je pričao u nekoliko navrata i tokom prethodne sezone, koju je klub iz Amsterdama završio bez ijednog osvojenog trofeja. Tako je pred kraj sezone nakon poraza u derbiju od PSV Ajndhovena na pitanje da li su timu potrebni bolji igrači rekao:

„Ako pobediš samo jedan derbi u sezoni, onda je to očigledno. Ali, već smo to znali i pričali smo o tome i ranije. Svima je jasno da su nam potrebni bolji igrači“, rekao je Tadić.

A, on je tokom cele sezone, najlošije Ajaksove u poslednjih pet godina bio najčešća meta napada u holandskoj fudbalskoj javnosti. Nekadašnji legendarni igrači Ajaksa su uglavnom Tadića targetirali i najviše kritikovali zbog slabih partija Kopljanika.

Srpskog fudbalera je, kako pišu holandski mediji, dodatno pogodilo što ga sportski direktor Ajaksa Sven Mislintat nijednom nije pozvao dok je bio na odmoru tokom leta. Ni da ga pita za zdravlje, a kamoli da ga konsultuje za neki poslovni potez.

Mislintat i Tadić su, navodno, danas snimili oproštajni video, a tokom dana su, nakon sastanka, nastavili da razmenjuju mejlove u kojima su se precizirali uslovi raskida ugovora, pošto je srpski fudbaler imao potpisanu vernost Ajaksu na još godinu dana. Kako pišu Holanđani, Dušanovim odlaskom u budžetu kluba ostaće prostor od 6.500.000 evra za sledeću sezonu koji mogu da se iskoriste za dovođenje nove „desetke“. Samo što tom koji dođe, kako god se bude zvao, neće biti lako da nadoknadi 105 golova i 112 asistencija na 241 utakmici za Kopljanike.

U zasedi sedi Bešiktaš, koji je danima „bombardovao“ Ajaks sa zahtevom da pusti Tadića u njegove redove. Turci nisu bili spremni da plate obeštećenje za srpskog fudbalera, ali su radi da ga kao slobodnog igrača dovedu u Istanbul. I tu su pregovori u toku, a razlika je u ponudi i potražnji. Srpski kreativni vezista traži platu od 4.000.000 evra po sezoni, dok crno-beli nude manje od toga.


tagovi

Dušan TadićAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara