Tim Holandije
Tim Holandije

Holanđani guraju neke nove klince i traže golmana

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 14:11

Istina, reč je o proširenom spisku za utakmice sa Francuskom i Gibraltarom, ali...

Prvi rival jak kao zemlja, drugi – malo jači trening, ako i toliko. Pa je selektor Holandije Ronald Kuman iskoristio mogućnost da za utakmice sa Francuskom i Gibraltarom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pozove neke nove, mlade snage. Prvenstveno se tu misli na Kvilindshija Hartmana, Matsa Vifera, Kjela Sherpena i Barta Verbrugena.

Niko od njih do sada nije debitovao za reprezentaciju, kao ni Lutsharel Gertrojda, mada njegov poziv nije toliko iznenađenje, jer 22-godišnji desni bek, koji kripi i na štoperu i na zadnjem veznom, ima odličnu sezonu u Fajenordu. Klub iz Roterdama i inače može da bude najponosniji na ova nova imena, jer su među njima i 21-godišnji levi bek Hartman i 23-godišnji defanzivni vezni Vifer.

Izabrane vesti

S druge strane, Sherpen ima 23 godine i golman je, kao i tri godine mlađi Verbrugen, s tim da prvi brani za Vitese, a drugi za Anderleht.

Vratio se i prekaljeni Romin as Žoržinjo Vajnaldum, koji je prošlog avgusta slomio nogu, ali se u međuvremenu oporavio. Posle duže vremena je tu i Fulamov desni bek Keni Tete, a u Njukaslu se istakao i Sven Botman.

U odnosu na tim sa Mundijala u Kataru nema dvojice golmana: Džastin Bajlov je povređen, a Remko Pasver više nije starter u Ajaksu. Istina, ni Andris Nopert, startni golman sa Svetskog prvenstva, zbog povrede nije u poslednje vreme igrao za Herenven, ali je on na spisku.

Naravno, da li će svi i ostati tu zna samo Kuman, ali težina izazova protiv Gibraltara dozvoljava mu da eksperimentiše.

Podsetimo, u grupi sa Holandijom, Francuskom i Gibraltarom još su i Grčka i Irska.

PROŠIRENI SPISAK TIM HOLANDIJE

Golmani: Japser Silesen (NEC), Mark Fleks (Frajburg), Andris Nopert (Herenven), Kjel Sherpen (Vitese), Bart Verbrugen (Anderleht);

Odbrana: Nejtan Ake (Mančester Siti), Dejli Blind (Bajern Minhen), Sven Botman (Njukasl), Virdžil van Dajk (Liverpul), Denzel Damfris (Inter), Džeremi Frimpong (Bajer Leverkuzen), Lutsharel Gertrojda (Fajenord), Kvilindshi Hartman (Fajenord), Matijs de Liht (Bajern Minhen), Tajrel Malasija (Mančester junajted), Keni Tete (Fulam), Jurijen Timber (Ajaks), Stefan de Fraj (Inter);

Sredina: Stiven Berghujs (Ajaks), Jordi Klasi (AZ Aklmar), Rajan Gravenberh (Bajern Minhen), Frenki de Jong (Barselona), Davi Klasen (Ajaks), Ton Kopmejners (Atalanta), Marten de Ron (Atalanta), Kenet Tejlor (Ajaks), Džoi Verman (PSV), Mats Vifer (Fajenord), Žoržinjo Vajnaldum (Roma);

Napadači: Stiven Bergvajn (Ajaks), Brajan Brobi (Ajaks), Memfis Depaj (Atletiko Madrid), Kodi Gakpo (Liverpul), Vinsent Jansen (Antverpen), Noa Lang (Klub Briž), Ćavi Simons (PSV), Vout Veghorst (Mančester junajted).

 


tagovi

Ronald Kumanreprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara