Fudbaleri Bajerna (Foto: Reuters)
Fudbaleri Bajerna (Foto: Reuters)

Hofenhajm lak plen za bavarsku mašinu, Leva za petama Gerdu Mileru, Dortmund može i bez Halanda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.10.21. | 17:30

Volfsburgovih pet minuta je prošlo, Lajpcig proradio u drugom poluvremenu

Nije Julijan Nagelsman sa klupe predvodio fudbalere Bajerna u devetom kolu Bundeslige, ali to nije omelo nemačkog šampiona da upiše još jednu recku. Pred svojim navijačima je rutinski izašao na kraj sa ekipom Hofenhajma, a Robert Levandovski je na sjajan način nastavio golgetersku seriju - 4:0 (2:0).

Bez Nagelsmana za volanom, koji je zbog pozitivnog testa na virus korona u izolaciji, pokazalo se da Bajern, poput Mercedesa u Formuli 1, jednostavno ima bolju "mašinu" od konkurencije. Već posle pola sata je imao dva gola prednosti, koprcao se Hofenhajm u nastavku, na momente davao znake života, ali je u 82. minutu morao da prizna poraz, kada je Erik Maksim Čupo Moting stavio tačku. Kada je sve već bilo jasno, gost se poptuno predao, a to je Bajern iskoristio da dođe do još ubedljivijeg trijumfa preko Kingslija Komana.

Izabrane vesti

Igrao se osmi minut kada je sastav iz Minhena stigao do prednosti, mrežu gostiju zatresao je Serž Gnabri. Ipak, reagovao je VAR i poništio pogodak Bajernovog krila zbog prekršaja. Nije to usporilo Bavarce. Već u 16. minutu Gnabri ponovo pogađa, ovog puta nije bilo kršenja pravila. Sjajan pas talentovanog Džamala Musijale i rutinska egzekucija nemačkog reprezentativca, golman Hofenhajma Oliver Bauman nije imao šansu.

Na isteku pola časa igre, domaćin duplira prednost. Levandovski je još jednom pokazao klasu. U par sekundi je primetio da je golman protivničke ekipe izašao koji metar ispred gola, namestio se na šut sa oko 20 metara i poslao neodbranjiv projektil u mrežu sastava iz Zinshajma. Tim pogotkom došao je do kote od 34 u tekućoj kalendarskoj godini. To mu je zasad najbolji učinak u karijeri, a rekord drži legendarni Gerd Miler (42). Poljak ima još dva meseca da ga svrgne sa još jednog trona (prošle godine postao najbolji strelac u istoriji Bundeslige sa 41 golom, takođe na vrhu smenio Milera).

U nastavku je Bajern brzo uspostavio kontrolu, tražio strpljivo prostor da zada završni udarac, a uz malo sreće sve dileme je u 82. minutu otklonio Čupo Moting. Nisu se Bavarci zadovoljili sa tri gola u mreži rivala, pa je u poslednjim minutima Koman posle sjajnog pasa Dajota Upamekana uvećao prednost.

U preostalim susretima odigranim u istom terminu, Borusija Dortmund je bez Erlinga Halanda i još osmorice prvotimaca lako izašla na kraj sa Arminijom (3:1), dok je Volfsburg potpuno pao i doživeo poraz na svom stadionu od Frajburga (0:2). Lajpcig je gubio na poluvremenu od Grojter Firta, ali je u nastavku ekspresno stigao do preokreta, na kraju i ubedljive pobede.

Borusija je bez najboljeg strelca, kao i Nika Šulca, Tome Menijea, ali i od ranije povređenih Rafaela Gereira, Mahmuda Dauda, Đia Rejne, Jusufe Mukokoa, Marcela Šmelcera i Mateu Moreja otputovala u Bilefeld. Na gostovanje Arminije otišla je desektovana, sa svežim ranama od debakla u Ligi šampiona u sudaru sa Ajaksom. Ipak, prebrodila je sve probleme i upisala važan trijumf.

U odsustvu prvog strelca, za golove su se postarali vezisti i defanzivci. Emre Džan je sa kreča doneo prednost u 31. minutu, Mats Humels je dupirao u finišu prvog dela igre. Iskusni defanzivac je tako postao jedini igrač koji je postizao golove u 14 poslednjih sezona Bundeslige.

Sve je postalo jasno u 72. minutu, posle sjajnog pogotka talentovanog Džuda Belingema. Prava majstorija mladog Engleza, bacio je odbranu rivala na kolena driblinzima, a onda maestralno bocnuo loptu preko protivničkog golmana za 3:0. Utešni gol za domaćina postigao je Klos u 87. minutu sa bele tačke.

BUNDESLIGA – 9. KOLO

Petak

Majnc - Augzburg 4:1 (3:0)

/Onisivo 10, Bel 15, Burkard 26, 71 - Zećiri 69/

Subota

Arminija Bilefeld - Borusija Dormund 1:3 (0:2)

/Klos 87p - Džan 31p, Humels 45, Belingem 72/

Bajern - Hofenhajm 4:0 (2:0)

/Gnabri 16, Levandovski 30, Čupo Moting 82, Koman 87/

RB Lajpcig - Grojter Firt 4:1 (0:1)

/Poulsen 47, Forsberg 53p, Soboslaj 65, Novo Ramos 88 - Hrgota 45p/

Volfsburg - Frajburg 0:2 (0:1)

/Lajnhart 27, Holer 68/

18.30: (3,80) Herta (3,60) Borusija Menhengladbah (2,05)

Nedelja

15.30: (3,30) Keln (3,60) Bajer Leverkuzen (2,25)

17.30: (2,55) Štutgart (3,30) Union Berlin (3,00)

19.30: (3,25) Bohum (3,40) Ajntraht (2,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Robert LevandovskiSerž GnabriJulijan NagelsmanBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara