Hoćeš Olma? Imaš pet dana...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 16:51

Ili najverovatnije ostaje u Lajpcigu i naredne sezone

Mančester Siti je prvi zagrizao. Video ga kao adekvatnu zamenu za Kevina de Brujnea. Barselona ga sanja već dva leta, međutim sve će po svoj prilici ostati na tim snovima, pošto je Niko Vilijams prioritet, a za dva astronomska transfera Katalonci nemaju finansijski potencijal. Da bi se kao novi ozbiljan pretendent u poslednja 24 časa pojavio Bajern Minhen.

Dani Olmo (26) pružio je izvanredne partije u nokaut fazi Evropskog šampionata, odigrao jednu od ključnih uloga u konačnom trijumfu Španije, pa je sve to u miksu s onom simultankom na startu protekle sezone, kada je het-trikom odneo ispred nosa Bavarcima Superkup, dalo ukupnu sliku koja kaže: da, ovaj dečko može da uđe u najuži izbor.

Izabrane vesti

U tom izboru već neko vreme nalaze se Holanđanin Ćavi Simons i mladi francuski tinejdžer Dezire Due. Kakav je trenutni status Danija Olma, da li je nekadašnji igrač opcija A, B ili C, još nije najjasnije, ali da ga Maks Eberl ima u vidu - u to nema dileme, tvrdi Zidoijče cajtung.

"Okruženje Danija Olma daje prednost prelasku u Bajern, gde bi on borio za sve trofeje. U pitanju je faktor kojem Dani pridaje veliki značaj", navodi se u tekstu Zidojče cajtunga. "Takođe, Nemačka je Olmu poslednjih godina postala druga domovina. Bajern jeste iskazao interesovanje, ali nikakvi pregovori još nisu počeli. Bajern je u prednosti u odnosu na ostale klubove jer ima Eberla, čoveka s kojim je Olmo dogovarao ostanak u Lajpcigu i novi ugovor, po kome je njegova izlazna klauzula sada 60.000.000 evra".

Prema jednom izvoru, dakle, Olmo je najbliži Mančester Sitiju, gde ga Pep Gvardiola vidi kao novog vođu. Prema drugom, Bajern ima pol poziciju. Ono što je izvesno i oko čega nema ni najmanje dileme, jeste da Špancu kroz pet dana ističe pomeuta klauzula. Ukoliko je nijedan klub do 20. jula ne aktivira, RB Lajpcigu će naprasno, praktično preko noći, narasti pregovarački potencijal i moći će da zahteva i mnogo veću nadoknadu od tih 60.000.000.

Otuda nije teško zaključiti da klub koji zaista želi Olma u svojim redovima iduće sezone, mora da reaguje u narednih pet dana. Pogotovo jer je njegov ugovor čvrst (do 2027. godine) i Saksonci neće imati nikakav pritisak da žure s prodajom.


tagovi

Dani OlmoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara