Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Hoće li se bivši francuski rekorder vratiti u Ligu 1?

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.06.24. | 13:00

Sent Etjen brani prednost od 2:1 protiv Meca u gostima u revanšu borbe za popunu najjačeg ranga u zemlji Trikolora

Bivši francuski rekorder po broju nacionalnih titula na dobrom je putu da ponovo dobije priliku da se takmiči na najvišem nivou u zemlji. Sent Etjen igra sa Mecom revanš baraža za popunu Lige 1, i braniće prednost od 2:1 na gostovanju timu sa severoistoka. Zeleni su u prvom dvoboju otvorili vrata povratku u najviši rang, ali sada moraju da izbegnu poraz na gostovanju u Loreni.

Trenutna forma ne ide u prilog Mecu, koji je izgubio petu takmičarsku utakmicu zaredom porazom od 2:1 u prvoj utakmici. Međutim, ekipa u bordo dresovima se nikada ne predaje i nema problem sa postizanjem golova. Iako je Mec izgubio na devet od 13 poslednjih takmičarskih utakmica - četiri pobede - Grenats je uvek tresao mrežu barem jednom u 12 od ovih 13 sukoba. S druge strane, Sent Etjen je imao najbolju odbranu u Ligi 2 i primio je samo 31 gol u 38 prvenstvenih utakmica.

Izabrane vesti

Mec je pre četiri dana bio lošiji tim na stadionu Žofroa Gišar. Ako se pogleda statistika prvog meča, ASSE je bio bolji praktično u svakom segmentu. Na primer, indeks očekivanih golova je posle poslednjeg zvižduka pokazao 1,41 naspram samo 0,17 u korist Svetaca. Tim iz Lorene je bio veoma efikasan u pogledu toga koliko šansi je stvorio i sada će biti potrebno da pruži bolji učinak kako bi nastavio da bude među francuskom elitom.

17.00: (2,50) Mec (3,35) Sent Etjen (2,85)

Sent Etjen je donedavno bio rekorder po broju titula prvaka sa 10 pehera, pre nego što je ga je Pari Sen Žermen pretekao i sada ima 12. Međutim, Zeleni su osvojili poslednje prvenstvo davne 1981. Poslednjih nekoliko godina posebno su bile veoma loše za klub, koji je stigao i do finala Kupa evropskih šampiona 1976. Posle ispadanja iz Lige 1, tim sa istoka je lani završio tek na osmom mestu u Ligi 2.

--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

Sveci su definitivno pokazali svom protivniku da jednostavno ne žele više da učestvuju u Ligi 2. Ukratko, dve godine u drugom rangu bile su mu više nego dovoljne.

"Ekipa radi dobro. Da, postoji određeni zamor, to je logično, ali ne prijavljujemo neki veći problem. Moramo da se postavimo kao da nemamo vođstvo", rekao je gostujući strateg Olivije Dal'Oljo.

Mec se pre godinu dana vratio u najvišu francusku klasu kao vicešampion Lige 2, ali se tim iskusnog trenerskog vuka Lasla Bolonjija nije baš najbolje snašao. Samo osam od 34 prvenstvene utakmice je rešio u svoju korist. Na kraju je izbegao direktno ispadanje samo zbog jednog gola.

Domaći strateg uverava da ima plan kako da spasavanje uspešno privede kraju.

"Znamo recept. I prilično je jednostavan", rekao je Bolonji. "To je uvek vrlo lako reći. Moramo samo da pobedimo, a šta će na kraju da bude drugo je pitanje".

Veliki problem za Mec je što je bio najslabiji domaći tim u sezoni u Ligi 1. Nijedan sastav nije dobio manje utakmica kod kuće - samo tri, niti češće gubio kod kuće - 11 puta, a ni osvojio manje poena na svom stadionu - samo 12.

----------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------------

LIGA 1, BARAŽ ZA POPUNU - REVANŠ

Nedelja

17.00: (2,50) Mec (3,35) Sent Etjen (2,85), pri meč 1:2

***kvote su podložne promenama


tagovi

Francuska Liga 1MecSent Etjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara