Foto: AFP
Foto: AFP

Hoće li penal opet doneti prevagu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 13:32

Lester dočekuje Fulam u 10. kolu Premijer lige. Čvrsto verujete u pobedu Lisica? MOZZART vam na istu nudi najveću kvotu na svetu!

Sposobnost da udarce sa 11 metara izvode rutinski jedan je od razloga zbog kojih Lester i Fulam međusobni okršaj u pretposlednjem meču desetog kola dočekuju na potpuno suprotnim krajevima tabele. Naravno, daleko od toga da je jedini. Ali, Fulam su tri promašena penala direktno koštala četiri boda i bega iz opasne zone, dok je Lesterovih sedam iskorišćenih jedanaesteraca transformisalo neke ne baš blistave partije Lisica u pobede, do te mere da su prethodno kolo dočekali na vrhu Premijer lige.

Surovo prizemljenje stiglo je protiv Liverpula, i to onda kada je Lester, verovatno više nego ikad ranije imao ulogu favorita – ako se to tako može okarakterisati u duelu sa Redsima – protiv desetkovanog šampiona Engleske. Jirgen Klop je maksimalno suzio prostor Džejmiju Vardiju, neutralisavši ga u potpunosti, čime je umanjio šanse Lisicama da stignu do gola. Na identičan način na koji su to prethodno uradili i Aston Vila i Vest Hem.

Izabrane vesti

Uspe li u istoj nameri i Skot Parker, biće na dobrom putu da posle dva vezana proaza ostvari pozitivan rezultat. Ali to je jedno veliko "ako" – Fulam je uz Vest Brom primio najviše pogodaka u prvenstvu, čak 18, od kojih je pet došlo u uvodnih deset minuta mečeva. I dok odbrana predstavlja nerešiv problem za Parkera, u napadu ekipa deluje sve bolje. Od završetka prelaznog roka jedino su Lids, Mančester Siti, Liverpul i Mančester Junajted uputili više udaraca ka golu rivala od Fulama, a u poslednjih pet mečeva londonski tim jedino Vest Hemu nije zatresao mrežu.

Rodžersa i dalje muče kadrovski problemi. Doduše, Timoti Kastanj i Rikardo Pereira polako se vraćaju u trenažni proces, Belgijanac je u četvrtak otputovao sa ekipom u Bragu, Portugalac je nedavno igrao za rezervni tim Lisica, ali je mala verovatnoća da će se i jedan od njih naći u startnoj postavi. Za razliku od pomenutih desnih bekova Vilfrid Ndidi, Čaglar Sojunču i Danijel Amarti nisu se još uvek oporavili od povreda.

Ukoliko i pored kadrovskih problema u poslednjoj liniji Brendana Rodžersa čvrsto verujete u trijumf Lestera, MOZZART vam za pobedu Lisica nudi najveću kvotu na svetu. I to nije sve. U toku dana očekuje vas još poklon kvota.

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Petak

Kristal Palas - Njukasl 0:2 (0:0)

/Vilson 88, Žoelinton 90/

Subota

Brajton - Liverpul 1:1 (0:0)

/Gros 90+3 penal - Žota 60/

Mančester siti – Barnli 5:0 (3:0)

/Marez 6, 22, 69, Mendi 41, Tores 67/

Everton - Lids 0:1 (0:0)

/Rafinja 79/

Vest Bromvič Albion - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Galager 13/

Nedelja

Sautempton - Mančester junajted 2:3 (2:0)

/Bednarek 23, Vord Prauz 33 - Bruno 60, Kavani 74, 90+2/

Čelsi - Totenhem 0:0

Arsenal - Vulverhempton 1:2 (1:2)

/Gabrijel 30 – Neto 27, Podense 42/

Ponedeljak

18.30: (1,60) Lester (4,00) Fulam (6,00)

21.00: (2,40) Vest Hem (3,35) Aston Vila (2,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLesterFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara