Pablo Vegeti (©Reuters)
Pablo Vegeti (©Reuters)

Hoće li biti prekinut post dug 14 godina?

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.07.24. | 23:03

Vasko od 2010. čeka na skalp Korintijansa, a sada ga dočekuje u 16. kolu brazilske Serije A

Hoće li biti prekinut post dug 14 godina? Naime, Korintijansu jedino što preostaje u ovom trenutku je nada da će mu ovaj niz od 22 utakmice u kojima nije doživeo poraz od Vaska pomoći da savlada sve ozbiljne nedaće sa kojima se suočava u tekućoj sezoni Brazileiraa. Međutim, i Moreplovci se pitaju, ali i osećaju da je idealan trenutak za prekid višegodišnjeg posta. Uostalom, noćašnjeg rivala dočekuju u strašnoj fazi, dok istovremeno proživljavaju svoj najbolji trenutak u takmičenju potkrijepljen sa dve uzastopne pobede, dok se Musketari grčevito bore da napuste zonu ispadanja.

Dakle, noćas sa početkom od 23:55 sati po srednjoevropskom vremenu u utakmici koja važi za 16. kolo brazilske Serije A šampionata Brazila, na stadionu Sao Žanuario, koji se nalazi u Rio de Žaneiru, očekuje nas sukob nekadašnjih šampiona, države, kontinenta, pa i sveta. Jednostavno rečeno, okršaj velikana ovdašnjeg fudbala, Vasko da Game i Korintijansa.

Izabrane vesti

Ekipa Vaska na duel stiže sa velikim samopouzdanjem pošto je prvi put zabeležila dve uzastopne pobede u ovogodišnjem šampionatu i želi da ponovi odlične igre koje je prethodno zabeležioi. Štaviše, Kruzmaltino je uspeo i da ostvari prvu pobedu u gostima savladavši Internasional rezultatom 2:1 prošle nedelje, u potpuno neočekivanoj situaciji, s obzirom da se tim iz Porto Alegrea predstavio pred svojim navijačima na Beira Riju prvi put ove sezone posle velikih poplava u državi Rio Grande do Sul.

23.55: (2,10) Vasko (3,30) Korintijans (3,70)

Pre toga, Moreplovci su takođe pokazali zavidnu snagu osvojivši tri dragocena boda na svom terenu. Računajući na odličnu formu iskusnog argentinskog napadača Pabla Vegetija, koji je već postigao šest golova u šampionatu, Vasko je poslednji put uspeo da savlada Fortalezu rezultatom 2:0 u Sao Žanuariju, ostavivši dobar utisak. Ovim pozitivnim nizom, tim Rafaela Paive mogao je da odahne malo u odnosu na pređašnju situaciju u kojoj su se nalazili i borbu za opstanak u nacionalnoj eliti. Sada ima priliku da uveća svoju prednost u odnosu na ostale konkurente, eventualnim potapanjem direktnog rivala u borbi za pozicije.

Klub trenutno zauzima 13. mesto na tabeli Serije A sa 17 osvojenih bodova do sada i ima pet više u odnosu na Korintijans koji se nalazi na 17. poziciji, prvoj ispod crte i na mestu koje vodi u niži rang. U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni ostvarene su tri pobede, remi i samo jedan poraz, pobedivši Sao Paolo, Internasional i Fortalezu, pored nerešenog ishoda sa Botafogom i poraza od Baije. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Sao Žanuario, ekipa Vasko da Game zabeležila je nedavni učinak sa četiri pobede, četiri remija i samo dva poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

Dok je na drugoj strani ekipa Korintijansa, koja zauzvrat još nije uspela da ostvari pozitivan niz u ovom izdanju Brazila i nastavlja svoj put agonije bez objavljivanja novog imena za mesto trenera od kada je Antonio Oliveira otpušten prošle nedelje. Timao je čak postigao neočekivanu pobedu u ovom periodu, kada su savladali Vitoriju rezultatom 3:2, golom postignutim u poslednjim trenucima meča. Tendencija je da će veteran Ramon Dijaz, bivši trener Vaska, da bude novi trener kluba iz Sao Paula. Ipak, nema još nikakvih zvaničnih informacija o ovakvom potezu čelnika kluba. Stoga bi tim trebalo da nastavi da vodi privremeni trener Rafael Larusija.

Pošto je pobedio Vitoriju kod kuće, Korintijans je istakao sve svoje poteškoće protiv Kruzeira, na Mineirau, koji je lako poražen sa 3:0. Bio je to treći poraz kluba u poslednjih šest utakmica, pored toga što je bio i treći put bez postignutog gola. Štaviše, kao gost, Timao nije pobedio u šest utakmica, izgubivši četiri puta u ovim mečevima. Sada, Korintijans dolazi kao veliki autsajder po mišljenju tamošnje fudbalske javnosti i moraće što pre da se reorganizuje kako bi mogao da napusti zonu ispadanja.

Na poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza, pobedivši Vitoriju, remizirajući sa Kujabom i Atetiko PR, pored poraza od Kruzeira i Palmeirasa. Trenutno, ekipa Korintijansa je na skromnoj 17. poziciji na tabeli Serije A, dva manje od Kujabe, prvog tima van zone ispadanja u drugu nacionalnu diviziju. Kao gost, Timao ima nedavni učinak od tri poraza i dva nerešena ishoda u poslednjih pet odigranih utakmica.

Vasko uspeva da koristi prednost domaćeg terena, toliko da je 14 od 17 mogućih bodova u kampanji osvojio pred svojim navijačima i nada se trećoj uzastopnoj pobedi u prvenstvu. Ipak, skorašnja istorija je na strani Musketara koji od ovog rivala nisu izgubili na prethodne 22 utakmice, gotovo 14 godina. Poslednji okršaj ovih timova završen je pobedom Korintijansa od 4:2 na ovom istom stadionu krajem prošle godine. Kada bismo potražili poslednju pobedu Moreplovaca, morali bismo da se vratimo u 2010, kada su tada u ulozi domaćina na Sao Žanuariju, Kruzmaltinosi slavili sa 2:0.

BRAZIL 1 - 16. KOLO

Sreda

23.30: (2,40) Gremio (3,20) Kruzeiro (3,10)

23.55: (2,20) Atletiko PR (3,40) Baija (3,30)

23.55: (2,10) Vasko (3,30) Korintijans (3,70)

Petak

00.30: (1,40) Palmeiras (4,60) Atletiko GO (8,00)

01.00: (2,05) Krisijuma (3,35) Fluminense (3,80)

01.00: (1,58) Flamengo (3,90) Fortaleza (6,00)

02.30: (2,45) Atletiko Mineiro (3,15) Sao Paulo (3,05)

02.30: (2,80) Vitorija (3,05) Botafogo (2,70)

Odloženo

RB Bragantino - Internasional

Kujaba - Žuventud

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1Vasko da GamaKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara