Hitna reakcija u Lionu: Lemar i Gameiro saniraju katastrofu sa povredama

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.19. | 22:04

Francuski klub počeo pregovore

Još dve utakmice su ostale za Lion do kraja prvog dela sezone koja je osim plasmana u osminu finala Lige šampiona bila za zaborav. Lion se nalazi na osmom mestu u prvenstvu, u Ligi šampiona ide na Juventus, a prethodne nedelje je saznao šokantne vesti da će do kraja sezone morati da igra bez ponajboljeg igrača Memfisa Depaja i velikog letnjeg pojaćanja Žef Rene Adeleida. Oba su pokidali ligamente kolena i čeka ih pauza do sledeće sezone.

Zato je francuski klub prinuđen da hitno reaguje na zimskoj fudbalskoj pijaci i da sa pojačanjima sanira štetu nastalu povredama dvojice bitnih igrača. Počeli su pregovore oko januarskih transfera Tome Lemara iz madridskog Atletika i Kevina Gameira iz Valensija. Dvojica pomenutih nisu u prvom planu u Španiji i jedva bi dočekali selidbu u Lion. Ali to neće biti lake transfer operacije…

Izabrane vesti

Lemar je bio na meti Liona još 2013. godine kada je igrao za Kaen, čak su pregovori i počeli, ali Kaenov predsednik je bio u lošim odnosima sa Lionovim predsednikom i izgurao je transfer u Monako. Tamo je zasijala Lemarova fudbalska zvezda i pre godinu i po je prešao u Ateltiko za ogromnih 72.000.000 evra, ali se nikada nije uklopio u Simeoneov tim i publika mu danas zviždi.

Lion se nada da bi mogao da pozajmi Lemara, Atletiko nema ništa protiv, ali problem su uslovi. Lion ga želi na pozajmicu s opcijom otkupa, Atletiko traži da Francuzi potpišu obavezan otkup kako bi izvukao makar deo uloženih sredstava. Jasno je da bi to bila visoka suma, verovatno previsoka za Lion. Takođe, problem je i Lemarova velika godišnja plata koja iznosi 4.800.000 evra neto godišnje.

Što se Gamira tiče, on je nešto lakša meta. A i ranije bio Lionova želja. Kada je 2013. prelazio iz Pari Sen Žermena u Sevilju i 2017. kada je bio pod ugovorom sa Atletikom, a Lion tražio zamenu za Lakazeta. U gradu iz doline Rone se nadaju da će sada biti treća sreća. U Valensiji je uprkos dobrom startu sezone izgubio mesto startera zbog povrede i sjajne forme Rodriga. Ima ugovor do 2021. godine, ali ga Valensija ne bi tako lako prodala dok ne nađe rezervnog napadača.  

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara